de lekkerste chocolade

De lekkerste chocolade vind je bij deze Chocoladebestemmingen

Wij kunnen bij We Are Travellers geen leven meer bedenken zonder Tony’s Chocolonely repen met Zeezout & Caramel smaak… Man, wat is dat lekker! En een verslaving voor witte chocola met crunch kunnen we ook meer dan goed begrijpen net zoals een chocoladeverliefdheid op de hazelnoot repen van Cote D’or. We zijn chocoholics en geef nou eerlijk toe, chocola: We hebben er vrijwel allemaal áltijd zin in en eten het het liefst te pas en te onpas. Maar als we eens buiten ons kleine kikkerlandje gaan kijken, waar kun je dan eigenlijk de lekkerste chocolade vinden? Wat zijn nou echt typische chocoladebestemmingen? Wij zetten de 8 leukste voor je op een rij:

1. Belgische pralines en bonbons uit België

Denk je aan België, dan denk je aan… Chocolade (oke, en aan bier en wafels – maar daar gaat dit artikel niet over). Of je nu in Brussel bent of in Antwerpen, België is gevuld met eindeloos veel bonbon winkels. Waarbij Brugge zelfs een Chocolade museum heeft opgericht met de naam Coco-Story.

2. Leren over chocolade in Keulen

Ook Keulen in Duitsland is een echte chocoladebestemming, je vindt hier de lekkerste chocola van Stollwerck Chocolate Company en hierover kun je alles vinden in het Schokoladenmuseum. In dit museum kun je chocolade proeven, er meer over leren maar ook chocoladecursussen volgen waarbij je jouw eigen chocolade leert maken.

3. Met chocola omhulde macademia noten in Hawaii

Als je een supermarkt in Hawaii binnenstapt, zie je direct dozen liggen gevuld met macademia noten met daaromheen een laagje van chocola. Hawaii is daarmee een echte chocoladebestemming. Koop een doos Hawaiian Host of kies voor een zak Mauna Loa en enjoy!

4. Cubaanse chocolade in Baracao

Het oostelijk gelegen Baracao in Cuba lijkt wel het einde van de wereld, zo ver rijden is het vanuit Havana. Maar ondanks dat is er één ding dat ze hier zeker hebben en dat is cacao. Hierdoor ontbijt én diner je met chocolademelk en kun je ook hier naar een heus chocolade museum. In vergelijking met de rest van Cuba een bijzonder verschijnsel, want lekker eten is hier niet altijd even gemakkelijk te vinden. Vind je Baracao te ver rijden? Een ander chocolademuseum is ook in het centrum van Havana te vinden.

5. Naar het Eurchocolate festival in Italië

Elk jaar wordt er in Italië een chocolade festival gevierd in Perugia en dit plaatsje ligt in de regio Umbrië. Gedurende het festival kun je uiteraard voldoende chocola eten, maar er worden ook andere bizarre dingen met chocolade gedaan zo worden er ook beelden van gemaakt. Met dit chocolade festival is Italië een echte chocoladebestemming die niet mag ontbreken in dit lijstje.

6. Molesaus uit Mexico

Als je een keer bij Popocatepl (ook wel Popo’s genoemd) hebt gegeten in Utrecht, Den Haag, Breda, Haarlem, Delft, Rotterdam, Nijmegen of Amersfoort dan weet je dat de Mexicanen ook van cacao houden. Op hun menu staan namelijk burrito’s met molesaus en dit is een klassieke saus waarin cacao is verwerkt. Echt fan zijn we niet, maar je wilt dit toch een keer geprobeerd hebben.

7. Met de chocoladetrein in Zwitserland

Zwitserland heeft geen festival of winkels, nee zij hebben een chocoladetrein. Je vertrekt met de chocoladetrein in Montreux aan de Zwitserse Riviera en vanuit daar ga je naar Gruyères en Broc. Dit is het thuisland van de klassieke fijne Zwitserse melkchocolade en waarschijnlijk ook van die bekende Milka koeien!

8. Een chocolade behandeling in de spa van Hotel Hershey

In Pennsylvania vind je Hotel Hershey en hieraan zit ook een wellness center verbonden waar ze speciale chocolade behandelingen hebben. Neem een Whipped Cocoa Bath of een lekkere Chocolate Sugar Scrub en laat je verwennen! In Amerika is alles mogelijk.