Deze 9 super handige reisapps wil je op je mobiel hebben tijdens je vakantie!

Als je op vakantie gaat dan zijn sommige reisapps onmisbaar op je mobiel en dat kunnen zomaar apps zijn die je thuis nooit gebruikt óf normaal gesproken voor hele andere doeleinden. Wij hebben 10 van onze favoriete reisapps op een rij gezet. Pak je iPhone er dus maar bij, want als je binnenkort vertrekt zijn er heel veel handig om te installeren!

9 handige reisapps voor tijdens je vakantie

Paklijst griekenland meenemen gadgets

1. Google Translate

De reisapp Google Translate gebruik je niet alleen om woorden in te typen en vervolgens te laten vertalen. Je kan met deze app ook een foto maken van een bord of menu kaart en vervolgens vertaald de app dan voor je wat erop staat. Zo hoef je niet woord voor woord in te typen, iets dat sowieso redelijk onmogelijk is als je met een Chinees of Grieks alfabet te maken hebt, maar je maakt gewoon een foto en de tekst wordt voor je vertaald. Zo hoef je nooit voor verrassingen te staan tijdens het eten! Ook kun je de app de vertaalde tekst uit laten spreken, zo kun je alsnog in het Arabisch of Thais een taxi bestellen.

2. Maps.me

Het voordeel van Maps.me ten opzichte van Google Maps? Dat je Maps.me heel makkelijk zonder internet of wifi kan gebruiken! Je download namelijk de kaart van een stad, eiland of heel land (net wat op je mobiel past) en vervolgens weet jij altijd de weg te vinden. Ideaal toch?

3. Instagram

Instagram, ja duh… dat gebruik ik al elke dag. Ik hoor het je denken. Maar op reis moet je Instagram niet alleen gebruiken om je favoriete accounts te checken, bekijk ook eens de posts die zijn gemaakt op je reisbestemming. Het kan zomaar voorkomen dat je hele toffe nieuwe plekjes ontdekt of leuke eettentjes spot. In Taiwan hebben wij hier bijvoorbeeld in verschillende steden gebruik van gemaakt en zo hebben we uiteindelijk leuke restaurantjes gevonden waar we anders nooit zouden zijn geweest. Gebruik Instagram dus niet alleen om je favoriete accounts te checken of om je eigen foto’s te delen, maar ook om inspiratie op te doen!

4. 24/7 BZ Reis

Als je de 24/7 BZ Reis app op je mobiel zet, dan kun je tijdens je vakantie actuele reisadviezen krijgen en je kan met een druk contact krijgen met het contactcenter. Als er dus iets gebeurt op jouw bestemming, weet je zeker dat je op tijd op de hoogte bent. Hier schreven wij ook al eerder over de 24/7 BZ Reis app

5. Currency

Haat jij het ook altijd om uit te rekenen hoeveel iets nou in euro’s kost als je op reis bent? Met de app Currency kun je gratis en betrouwbaar verschillende valuta omrekenen. Ook zie je de muntkoersen, dus zo weet je precies wat je betaald op je reisbestemming. Heb je wifi of gewoon internet omdat je in Europa bent, dan kun je ook naar wisselkoers.nl of oanda gaan. Dan hoef je niet helemaal een app te installeren. 

6. Duolingo

Leer jij liever een taal in plaats van dat Google het voor je uitspreekt via de Google Translate app? Dan moet je Duolingo installeren. Met deze app kun je gemakkelijk een andere taal leren. Installeer hem voordat je in het vliegtuig stapt en je kan tijdens je lange vlucht volop oefenen!

7. Uber

Haat je het om taxi’s te vinden op reis? Gebruik dan de app van Uber, zo kun je gemakkelijk ritten regelen in het buitenland. Als je wilt weten hoeveel een ritje ongeveer kost, dan kun je via Uber ook een schattingsprijs opvragen. Via de “Fare estimate” tool vul je je vertrekplek in en vervolgens je bestemming en zo kun je de ritprijs laten berekenen. Via hier kun je 5,- euro korting krijgen op je Uber rit

8. Airbnb

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Via Airbnb kun je heel chill hotels, B&B’s of huizen van locals huren. Wij hebben het al super vaak gebruikt, onder andere in Taiwan, Berlijn, Ibiza, Frankrijk, Bali en Boedapest. Tot nu toe is het altijd bevallen!

9. Storytel

Thuis maar ook op reis is Storytel een super chille app, tenminste als je van boeken houdt! Met Storytel (via hier kun je het 30 dagen gratis uitproberen) kun je namelijk honderden bekende boeken… luisteren! En deze worden soms voorgelezen door bekende namen zoals Isa Hoes of Babette van Veen. Zelf luister ik het vaak voor het slapen gaan, maar ook op het strand of in het vliegtuig is het super chill om een boek te luisteren. Lees hier meer over Storytel