Apps voor op reis

11 handige en leuke reisapps voor op vakantie!

Hello June! Oftewel, hallo zomervakantie. Want eerlijk is eerlijk, als het juni is wordt de kans steeds groter dat je binnenkort Nederland mag ontvluchten. Een roadtrip naar la douce France, backpacken in Vietnam, surfen in Portugal, een strandvakantie naar Curacao of juist een tripje naar de Big Apple. We zien de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen voorbij komen op onze Facebookpagina.

Je vlieg of treinticket heb je dus waarschijnlijk in the pocket of je hebt een auto geregeld. Hopelijk zijn je eerste hotelovernachtingen (of kampeerplaats) ook geboekt. Maar daarnaast moet je vaak nog genoeg andere dingen regelen. Heb je een reisverzekering? Check. Heb je alles ingepakt dat je nodig denkt te hebben? Check. Is je paspoort nog lang genoeg geldig? Check, check, dubbelcheck. En dan ben je nog niet eens onderweg! Maar no-worries! Want om je vakantie wat gemakkelijker te maken hebben we een paar handige reisapps op een rij gezet die je vakantie-stress zeker een niveautje lager zullen brengen en je vakantie nog een stukje leuker!

11 reisapps voor op vakantie

Door je smartphone of tablet mee te nemen op reis kun je met handige reisapps vluchten zoeken, het weer checken, navigeren, wifi spots vinden, dingen vertalen en ga zo maar door. Dus ook al willen heel wat mensen tegenwoordig even niet bereikbaar zijn als ze op vakantie zijn, in dit artikel pleiten we er toch een beetje voor om je smartphone of tablet toch wel mee te nemen.

Here

#1 Here

Here is een gratis navigatie app. Het voordeel van Here is dat je vooraf gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Door het gebruik van deze app gebruik je tijdens het navigeren geen data en raak je de weg dus nooit meer kwijt. Handig als je een bepaalde bezienswaardigheid zoekt of een adres weet van een leuke hotspot! De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

#2 Rechten als reiziger

Ooit gestrand op een vliegveld na een lekkere vakantie of juist nog voordat je bent geweest? Als je aan het reizen bent kunnen er altijd dingen gebeuren die vervelend zijn. De Europese Unie heeft een app ontwikkeld die reizigers informeert over de rechten die zij hebben als iets gebeurd in het buitenland. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Is dit ok?

#3 Is dit ok?

Souvenir hunter of shopaholic? Dan twijfel je vast wel eens of je alles zomaar mee mag nemen naar Nederland. Met deze app kun je gemakkelijk controleren of die nieuwe Ray-Ban, snacks voor onderweg of andere koopjes mee mogen naar huis. Deze app is er een van de Douane en voor Android en iOS beschikbaar.

#4 Wifi finder

Smartphone addict of Tablet verslaafde? Dan kun je niet zonder deze reisapp. Deze app weet namelijk – wereldwijd – waar alle openbare WiFi plekken zijn. Download de database wel voordat je op vakantie gaat, zodat je op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare netwerken zijn. Als de database is gedownload kun je offline alle openbare WiFi netwerken zoeken. Let wel op dat openbare netwerken niet altijd veilige netwerken zijn. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Favoroute

#5 Favoroute

Weet je precies waar je heen gaat, maar ben je nog op zoek naar unieke tips en zou je wel een persoonlijke travelguide willen? Dan is Favoroute waarschijnlijk de reisapp voor jou! Allerlei reisprofessionals, yes wij ook, hebben voor Favoroute namelijk hun hidden gems in persoonlijke guides gezet. Beschikbaar voor iPhone.

#6 Tripadvisor

Ben je in een vreemde stad en heb je geen idee waar je lekker kunt eten of goedkoop kunt overnachten? De Tripadvisor app geeft een overzicht van de beste restaurants, goedkoopste hotels en mooiste bezienswaardigheden in de door jou geselecteerde stad. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Download wel vooraf de informatie van de stad waar je heen gaat.

Feedly

#7 Feedly

Op de hoogte blijven van je favoriete reisblogs – lees: WeAreTravellers.nl ;) – dan kun je ook de app Feedly installeren. Daar kun je elke blog of nieuwswebsite aan koppelen en deze app houdt vervolgens bij welke artikelen je nog moet lezen. Alles kun je ook nog categoriseren dus mocht je specifieke onderwerpen hebben waar je graag over leest, dan kun je dat zo indelen! Wie heeft er zo nog een eReader nodig? Deze app kun je voor iOS en Android gebruiken.

#8 XE currency app

Als je veel reist, heb je ook met veel verschillende koersen te maken. Wat is ook alweer Thai Baht naar Euro? En van Dinar naar Euro? Dollars? Rand? Pond? Help! Hier komt de app XE Currency super handig van pas. Met de app kun je namelijk allerlei wisselkoersen berekenen en als je geen internetverbinding meer hebt? Dan onthoud hij je laatst gekozen valuta.

Google Translate

#9 Google Translate

“Hola! Qué tal? Dos cervezas por favor.” en daar stopt mijn kennis van de Spaanse taal zo’n beetje wel. De oplossing? Google Translate. Of je nu niet weet hoe je twee koude biertjes moet bestellen of als je juist benieuwd bent wat op een waarschuwingsbord staat, deze app vertaalt het voor je. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

#10 Over

Ook zo’n liefhebber van reisquotes? Dan is de app Over een die je wilt downloaden, deze app deelde we ook al in onze Instagram tips. Met deze app bewerk je gemakkelijk je foto’s en kun je er een mooie quote over plaatsen. Wordt je Instagram, Facebook of Twitter post net wat leuker van!

Splitwise

#11 Splitwise

Een tijdje met mensen gereisd en verschillende keren iets samen moeten betalen? Dan is het handig om dat in een app bij te houden en later direct in een overzichtje te kunnen zien wie wat nog moet geven. Met Splitwise hou je dat super easy bij!

Van plan om deze reisapps volop te gebruiken?

Als je je reisapps volop wilt gaan gebruiken, dan is het handig om nog met een paar dingen rekening te houden. We willen immers niet dat je na het gebruik een dure telefoonrekening armer bent. Zorg allereerst voor een betaalbaar telefoonabonnement of koop bijvoorbeeld een simkaart in het buitenland, dat kan al enorm in kosten schelen. Let vervolgens erop dat je in het buitenland vooral via wifi het internet op gaat en als je het toch via je simkaart doet, zorg dan dat je bijvoorbeeld een datalimiet instelt zodat je niet onverwachts veel data verbruikt.

Wat zijn jouw favoriete reisapps?