7 vreemde dingen die je alleen op reis kunt eten…

Als je op reis bent maak je heel wat mee, maar zie en probeer je ook veel nieuwe dingen uit. Ik zelf probeer graag, na enige aarzeling en het overhalen door mijn familie of vriend, gekke gerechten of dingen om te eten. Maar was het proberen van die gerechten alleen voor de ervaring, of raad ik ze ook echt aan jullie aan? Ontdek de 7 vreemdste dingen die ik ooit op reis heb gegeten:

Puur voor de ervaring of is dit vreemde eten ook lekker?

durian-ijs

1. Durian in Thailand

Verboden in de meeste hotels vanwege de geur. Maar toch volop vers, gedroogd of als smoothie verkocht op straat. Ik zelf weet niet echt wat ik van de smaak moet vinden, maar ben het er geheel mee eens dat het enorm stinkt!

In Hong Kong heb ik boven in de Dragon Centre, een winkelcentrum in Sham Shui Po, ook ijs op met Durian smaak. Heel vreemd aangezien het eerst heel erg stinkt wanneer je het in je mond stopt, maar daarna best lekker gaat smaken!

2. Kippenvoet in Hong Kong

In deze stad is overal Dim Sum te verkrijgen. In dat soort restaurantjes maken ze vaak ook andere gerechten, zoals deze kippenvoetjes. Het smaakt best lekker door de marinering, maar heeft een typische structuur. De botjes zijn heel klein en je moet het vlees er af bijten. Het enige vlees dat er aan zit is heel dun en lijkt meer op de zachte huid die je soms om je kippenpootjes thuis hebt zitten. Ik zou het niet gelijk aanraden op het gebied van smaak, maar toch  wel heel leuk om te proberen als je hier bent.

baby-inktvis

3. Nog-stuiptrekkende baby inktvis in Seoul, Zuid-Korea

Ik had aan mijn vrienden beloofd dat ik dit zou proberen als we het ergens tegenkwamen en mijn nachtmerrie kwam helaas uit. We bestelden met zijn vieren 2 baby inktvisjes, die je als je wilt ook zelf uit mag kiezen uit het aquarium. Deze werden op een bordje voor ons neergelegd en daarna recht voor onze neus in kleine stukjes geknipt. Mijn gedachte: Gadverdamme. Met stokjes het nog kruipende glibberige beestje eten was niet mijn ideale lunch-idee… Na een kwartier kreeg ik mezelf zover om een stukje in mijn mond te doen en heel lang te kauwen. Ik kreeg het niet doorgebeten. Van de smaak heb ik niet veel gemerkt aangezien ik te druk was met me aan te stellen. De anderen vonden het wel lekker en hebben met sausjes het hele bord leeg gegeten. Zelf de hoofden waren weg aan het eind van onze lunch. Ik kan geen inktvis meer zien, maar het is zeker een bijzondere Koreaanse ervaring!

4. Bambi-saté in Thailand

In het stadje Ayuttaya zijn vroeger ooit een aantal hertjes geschonken, en die zijn zich zo snel gaan voortplanten dat ze er nu een overschot aan hebben, en dat is ook de reden dat je in de restaurants daar “bambi-saté”  kunt krijgen. Het klinkt heel zielig, maar het is wel heel lekker. Het ziet er verder ook gewoon uit als het kip-sateetje die we thuis op de barbecue doen. Zeker een aanrader

burgers-australie

5. Organische burgers in Gastown, Vancouver

Dit is misschien niet het vreemdste gerecht uit mijn lijstje, maar ik vond het er toch tussen passen. Ik kwam er namelijk pas achter dat de burger geen vlees bevatte toen het op mijn bord lag. In Gastown zijn vrij veel vega tentjes en daar past een organische burger dus perfect bij!

6. Koeienwang in Tokyo

Als je in Tokyo uit eten gaat zul je soms merken dat er geen Engels menu te krijgen is. In ons geval bestelden we maar wat dingen die er lekker uit zagen. Zoals dus de titel verklapt, koeienwang. Deze was gefrituurd en heerlijk mals. Toen we naderhand opzochten wat de naam betekende was ik blij dat ik het niet van te voren wist aangezien ik het dan waarschijnlijk niet geprobeerd had. Echt heel lekker.

Bruine kaas noorwegen

7. Karamelkaas en walvisvlees in Noorwegen

Op een marktje in Bergen kwamen we langs een kraam met verschillende soorten worsten, zoals van rendiervlees, walvisvlees, en eland. Ook probeerden we hier karamelkaas, wat ik zelf echt verschrikkelijk vond, maar mijn zusje weer super lekker. Het vreemdste wat ik hier zag was een groot stuk gerookt walvisvlees. Zo lang gerookt dat het op een pikzwart stuk kool leek. Toen ze er een stukje voor ons afsneden bleek het van binnen mooi gaar roze te zijn, en het smaakte ontzettend goed. Een beetje naar gerookt rundsvlees. In Noorwegen vinden ze het prima als je een stukje proeft voor je wat koopt, maak daar gebruik van!

Welk vreemd eten heb jij wel eens gegeten op reis?