boeddha beeld myanmar tempel

5x stom en 5x dankbaar omtrent reizen!

Naar aanleiding van een Jane v.s Willemijn blog, vroeg Willemijn mij ook om eens na te denken over 5x stom en 5x dankbaar omtrent reizen. Wat vind ik verschrikkelijk aan al die ontdekkingstochten die ik maak? En wat vind ik juist zo waanzinnig aan al die reizen? Jane en Willemijn schreven hun blog naar aanleiding van de STOM! in de Linda en gaven er hun eigen draai aan door ook 5x dankbaar op te schrijven. Hieronder vind je mijn versie van 5x stom en 5x dankbaar!

5x Stom

Kakkerlakken. Na diverse onprettige ontmoetingen (rillingen over mijn rug als ik denk aan die keer in Cuba dat het zo hard regende en er 8 kakkerlakken in de kamer van mijn Casa Particulares zaten…), zijn deze beestjes een van mijn grootste irritaties op reis. Want ja, ik reis eerder budget dan luxe en dan tref je deze vrienden nog wel eens aan in je ho(s)telkamer of hutje…

Dat ik altijd te laat kom. Of dreig te komen. En als ik denk dat ik wél op tijd ben, blijk ik toch alsnog te laat te zijn want 10 minuten nadat je eigenlijk had afgesproken is uiteindelijk nog steeds niet op tijd. Oh en door dat te laat komen ervaar ik ook meer dan eens per week een te grote dosis aan stress en hitte-aanvallen. Dus wat doe ik niet alleen mijn medemens, maar ook mezelf aan?!? Niemand die het weet…

Heimwee. Want hoe geweldig ik reizen ook vind, ik moet ook toegeven dat als ik een tijdje weg ben toch vrienden en familie mis. Terwijl als ik thuis ben, dan heb ik op een omgekeerde manier heimwee. Dan mis ik het avontuurlijke aan reizen weer. Het is dus eigenlijk nooit goed! Iets met het gras is altijd groener aan de overkant denk ik.

Wagen- & zeeziekte. Aan de ene kant ben ik heel dankbaar dat ik zo snel in slaap val in voertuigen (zie ook het lijstje hiernaast). Maar dat slapen heb ik mezelf vooral aangeleerd omdat de kans dat ik wagen- of zeeziek word nogal groot is. In vliegtuigen heb ik geen problemen, maar zet me op een wiebelende boot neer of in een bus in de bergen en ik kan je verzekeren dat ik binnen no time uit een raampje of over de reling hang. En ja, ik weet dat er pilletjes zijn tegen de misselijkheid maar die vergeet ik op de een of andere manier altijd. Handig!

Pre-vakantiestress. Het uur voordat ik vertrek is vaak een hel. Of het nu om een stedentripje gaat van een paar dagen of om een reis van een maand, op de een of andere manier schiet ik in dat uur altijd in de stress. Heb ik alles wel ingepakt? Moeten we niet nog dingen uitprinten? Shit, is het huis wel goed afgesloten en ben ik niet iets vergeten? Waar is mijn paspoort?! Paniiiieeeeekkkkk!! En zoals altijd is die paniek niet gegrond.

5x Dankbaar

Dat ik zo veel kan en mag reizen. Of het nu gaat om de wereldreis die ik jaren terug maakte of de verschillende backpack avonturen tijdens mijn studie of de reisjes die ik nu mag maken voor We Are Travellers. Als er iets is waar ik dankbaar voor ben is dat ik zoveel kan en mag reizen. Zoveel van de wereld mogen ontdekken is echt iets dat ik koester. Ik kan me voorstellen dat als je prive situatie minder gunstig is of je lichaam niet altijd gezond, reizen stukken lastiger is.

Voor mijn huisje in Amsterdam. In april dit jaar hebben we ons appartement in Amsterdam Oost gekocht. Dat dat op zo’n jonge leeftijd (we waren beide 25) lukte, vind ik ontzettend stoer maar bovenal is het echt dé plek waar ik me thuis voel. Het is een voor Amsterdamse begrippen lekker groot appartement, met veel licht en we hebben het ingericht met gave design & vintage spullen met her en der een souvenir. Het is fijn om te weten dat je na elke reis hier weer thuis mag komen.

Elke dag mag doen wat ik het liefste doe. Wat dit betreft ben ik wel een duizendpoot, maar ik vind het zo gaaf dat ik elke dag verhalen mag schrijven, fotograferen (en nu ook steeds meer filmpjes mag maken), als een nerd m’n website kan verbeteren (yes… ik ben best een computer geek) en over de hele wereld de leukste mensen kan ontmoeten. Fulltime aan We Are Travellers werken, voelt soms echt alsof je een droombaan hebt.

Tijdens reizen val ik makkelijk in slaap. Het maakt niet uit of het nu in een vliegtuig, bus, trein of boot is, als ik niet wagen- of zeeziek ben, val ik altijd super snel in slaap. De tijd vliegt dan voorbij en ik kan je vertellen dat dat best fijn is tijdens een nachtbus van meer dan tien uur! En aangezien ik normaal gesproken (lees: thuis) moeilijk in slaap kom, waardeer ik dit misschien ook extra erg.

Vrienden & familie. Mijn vrienden en familie zijn de liefste en leukste van de wereld. Zonder hen zou mijn leven maar leeg zijn, dus als er iets is dat niet mag ontbreken in dit lijstje zijn zij het.

Waar ben jij 5x stom en 5x dankbaar voor?