5 Supermarkten die je moet bezoeken in het buitenland

Misschien een beetje vreemd maar persoonlijk vind ik het ontzettend leuk om supermarkten in het buitenland te bezoeken, zeker de supermarkten waar een geweldig concept achter verscholen zit. Dus, without further a-do, 5 supermarkten in verschillende landen en steden die zeker eens een bezoekje waard zijn!

Loblaws City Market – Vancouver

Loblaws is niet alleen een foodie’s paradise, ook interieur liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Grote beletteringen, zwart met witte metro tiles, stalen koelingen en een industrieel plafond gecombineerd met verse producten maken van de ‘city markets’ een waar lust voor het oog. De supermarkt en van Loblaws tellen meer dan 100 organisch geteelde fruit en groente, hebben een uitgebreide lokale kaas selectie en zelfs een sushi bar.

Whole Foods Market – USA

Whole Foods startte in 1980 met slechts een kleine vestiging in Texas en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste supermarktketens van de USA. Wat hun onderscheidend maakt? Ze zijn de ‘healthiest grocery store’ van Amerika. In Whole Foods vind je organische en natuurlijk geteelde producten. Tevens is er een saladbar, soup bar een ‘hot dishes’ bar waar je een verse maaltijd kan opscheppen en in de supermarkt kan nuttigen.

Dean & Deluca – Japan tot het Midden-Oosten

Voor gewoon een cola of een fanta ben je bij deze supermarkt aan het verkeerde adres. Dean & Deluca is opgericht door Giorgio Deluca en Joel Dean in New York City. Zij hebben het hun missie gemaakt om de consument te voorzien van de beste etenswaren die wereldwijd beschikbaar zijn. De supermarkt kent zelfs een speciaal team van experts die constant op zoek zijn naar de nieuwste en lekkerste, internationale voedingswaren. Inmiddels hebben ze wereldwijd vestigingen, van Japan tot het Midden Oosten. Hunker je naar drop tijdens een reis? Dean & Deluca is the place to be! Een bezoekje aan deze supermarkt is sowieso de moeite waard. De producten zijn prachtig tentoongesteld en het interieur maakt het geheel helemaal af.

Eataly – Verspreid over de wereld

Wellicht de bekendste in dit rijtje. Zoals de naam al doet vermoeden staat Eately volledig in het teken van Italiaanse producten. Wijnen, kazen, vleeswaren, groentes, chocolade… noem het maar op. Als het uit Italië komt is het bij Eataly te krijgen. Eataly heeft tevens een restaurant functie. In iedere vestiging zijn barretjes, open keukens en eetgelegenheden. Op het menu? Verse producten uit de Eataly winkels!

Central Market – Texas USA

Central Market staat gelijk aan een culinaire beleving.  Ze hebben een ‘straight-to-the-source’ benadering als het op hun producten aankomt. De supermarkt is opgebouwd als een lokale markt. Daarnaast bevatten de locaties community rooms, live muziek en een ware kookschool waar regelmatig workshops door top chefs worden gegeven. Central Market gelooft niet in boodschappenlijstjes maar in Foodie bucket lists en heeft als centraal doel om mensen samen te brengen doormiddel van goed eten. Een must visit als je in Texas bent dus!

Meer leuke of grappige winkel-tips lezen?

Lees ook: