13 dingen die je alleen doet op wintersport

13 dingen die je echt alleen maar doet op wintersport! Toch?

Ben je al op wintersport geweest? Of ga je binnenkort? Wat het antwoord ook is: Als je een wintersporter bent, is de kans héél groot dat jij een aantal van deze 13 dingen alleen maar doet als je op wintersport bent!

Deze 13 dingen doe je alleen maar op wintersport!

13 dingen die je alleen doet op wintersport

1. Je zet je wekker op vakantie.

Uh ja anders zijn die pistes niet meer vers, duh!

2. Extreem blij zijn met je extreem lelijke thermo ondergoed.

Het is verre van sexy. Maar écht. Alleen zit het zo lekker en warm als je op wintersport bent! Hulde voor degene die thermo ondergoed heeft bedacht, vooral die extreem zachte van Merino Wool.

3. Fel gekleurde kleding dragen die soms (eh meestal) niet eens matcht.

De kans is klein dat jij in het dagelijks leven ook neon kleuren draagt die soms niet eens matchen, maar bij een skipak is alles geoorloofd. Fel oranje met neon groen, knal geel met lichtgevend roze, baby blauw met schreeuwerig paars. Niks maakt uit, alles kan!

4. Schijt hebben aan stink voeten en zweterig skischoenen.

Op de een of andere manier boeit het gewoon niet dat je schoenen draagt die stinken naar iemand anders z’n zweet als je op wintersport bent.

5. Over voeten gesproken… Meer dan eens dezelfde skisokken dragen.

We doen het allemaal, jij dus ook, dezelfde sokken meer dan één dag dragen.

6. Vijf keer per dag warme chocolademelk met mini-marshmallows en slagroom drinken.

In plaats van thee drink je op wintersport ineens vijf bekers chocolademelk. En dan het liefst met slagroom en van de mini marshmallows erin. Genieten!

7. Over drank gesproken… Alchoholische versnapering zijn ineens geoorloofd op elk moment van de dag.

Of je nou net van de piste komt of er net op staat, op elk moment tijdens wintersport zijn alcoholische versnaperingen ineens geoorloofd. Schnapps en Jägerbombs, laat ze maar komen. En die eerste kunnen natuurlijk zowel met of zonder flugeldopje op je neus, dat maak niet uit!

8. Je dagelijks tegoed doen aan héél véél fout eten, dat je soms niet eens kan uitspreken.

Tijdens het ontbijt eet je alsof je leven ervan af hangt. Lunchen doe je ineens met schnitzels, patat, bratwurst, pasta, pizza of zoiets uitspreekbaars als Kaiserschmarrn. En lekker dat het allemaal is!

9. De hele dag buiten zijn, terwijl het toch echt ver onder het vriespunt is

Of het op wintersport nou -10 is, -15 of zelfs -20, je bent hoe dan ook de hele dag buiten. Iets dat je thuis waarschijnlijk juist niet zou doen. Temperaturen onder het vriespunt voelen gewoon anders in de bergen, toch?!

10. Chillen in een shirtje in de sneeuw

Over kou gesproken, grote kans dat je ook nog eens die dikke skijas uit doet en gewoon gaat chillen in de zon, terwijl je toch echt midden in de sneeuw zit. Weird!

11. Sleeën, vallen en weer opstaan

Het kind in je komt gegarandeerd weer even naar boven zodra je een slee ziet, maar goed sleeën is dan ook gewoon heel tof. En als je dan valt, boeie, gewoon lachen en weer opstaan. Keihard vallen hoort nou eenmaal bij wintersport.

12. Partyen terwijl je nog bezweet bent en stinkt van de hele dag

Je zingt ineens luidkeels alle foute nummers mee, loopt de polonaise zonder gene en dat alles in een heerlijk stinkende outfit met op je hoofd een bad hairday. Nope, een helm doet niet veel voor je kapsel, maar fack it! Je bent op wintersport!

13. Om 10 uur (of 9) totaal gebroken naar bed gaan

Je wilt immers morgen wel fit zijn en eerlijk is eerlijk, opblijven is simpelweg geen optie.

Meer wintersport? Lees ook: