mooiste plekken curacao tips strandje

10 x de hipste & mooiste plekken op Curacao!

Voor een Belg blijkt het toch nog onbekend en onbemind terrein te zijn: de wondere blauwe wereld van Curaçao, misschien wel het mooiste eiland van de Caraïben. “Curaciao?”, vroeg m’n moeder, “waar ligt dat?” Wanneer ik het vliegtuig uitstap op Hato airport waaien er warme woordenstromen en sappige Hollandse klanken in mijn gezicht. Ik ben curieus naar Curaçao!

Curacao meer dan zand en zee? Yes, ga maar mee!

Meer dan een strand met zand en water in de zee, da’s waar ik op hoopte. Curacao staat toch vooral bekend als tropische bestemming waar je met een cocktail in de hand onder een wuivende palmboom urenlang de vakantiedagen kan weg luieren. Maar Curacao schijnt veel meer dan alleen strandhangen te zijn. Het was aan dit heerlijke eiland om het tegendeel te bewijzen. And so it did. Mijn camera en ik gingen op zoek naar het ware hart van Curaçao, hieronder vind je het resultaat in foto’s en 10 tips voor hipste en mooiste plekken op Curacao.

10 tips voor de hipste en mooiste plekken op Curacao

Regel via TUI je complete Curacao vakantie
→ Leuke accommodatie: Kas di Laman of Chogogo Beach Resort
Een auto huren? Doe dat via Sunny Cars (via hen heb je altijd een all-in prijs)

Mooiste plekken curacao streetart willemstad

curacao-somsookheimwee-40

1. Straatjes van Scharloo – op Instagramtour door Willemstad

Als er een stad is in het zuidelijk halfrond die street-art ademt, dan is hetwe al zeker Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Niets is fijner dan te verdwalen in de kleine straatjes van de kleurrijke wijken Punda, Otrabanda of Scharloo. Gaby van Sand and Stilettos nam me mee op ‘insta-tour’ door de stad, langs de prachtigste muurschilderingen, regenboog-gevels en stilste plekjes in Scharloo. Van rumoerig plein tot verlaten steegje, de stad in haar volle glorie! In en vlakbij Willemstad vind je trouwens ook veel leuke hotels! Boek bijvoorbeeld een overnachting bij Pietermaai Boutique Hotel of Avila Beach Hotel (hier vind je ook het enige zandstrand van Willemstad).

Lees hier ons complete artikel over Willemstad

mooiste plekken curacao vis bootje somsookheimwee

2. Recht uit de zee op je bord – lunchen bij De Visserij

Liefde gaat door de maag zeggen ze, en je kan niet anders dan verliefd worden op culinair Curaçao. Naast haar heerlijke stoverijen en verrukkelijke gebakjes, staat het eiland natuurlijk bekend om haar krakende verse vis. Nieuw is het eetplekje De Visserij, waar de vis letterlijk recht uit de zee op je bord belandt. De bootjes meren aan naast je tafel en de vis duikt zo recht de keuken in. Betalen doe je per kilo, slaatje erbij en het zicht op de azuurblauwe baai is gratis inbegrepen.

→ Om bij dit plekje te komen is een huurauto handig, die huur je het best via Sunny Cars

Mooiste plekjes Curacao zeilen

mooiste plekken curacao bbq somsookheimwee

3. Zeilen rond het eiland – boottocht met At Sea Curaçao

Vanuit verschillende standpunten kan je pas de ware aard van iets ontdekken, dus ik stapte met veel plezier aan boord van een zeilboot om Curaçao vanaf het water te kunnen bekijken. Het werd een heerlijke dag vol – soms vervaarlijke – deinende golven en zwoele zeebriesjes, zwemmen en plonsen, en een barbecue op het dek. Zo mooi, de oceaan naast Curaçao! Diephelder blauw, vivant koraal en jolige visjes met zicht op de ruige kliffen van het eiland. Je vaart langs de resorts en de verlaten stranden en baaitjes, vakantiehuisjes om jaloers op te zijn en wilde natuur.

Mooiste pekken curacao number ten

4. De jeugd van tegenwoordig – Yoga & brunchen bij Number Ten

Buiten de muren van de resorts zie je het eiland uit haar dipje kruipen waar het sinds de ‘80 in gesukkeld was. Tussen alle idylische, cocktail hours en charmante kleurboekhuisjes door, duikt de olieraffinaderij van het eiland wel eens op in de verte, ooit opgezet en weer verlaten door Shell dertig jaar geleden. De Nederlandse jeugd, ooit geboren op het eiland, keert weer terug. Frivoler dan ooit en met dartelende vreugde schoppen ze het eiland weer een geweten. Ze openen er pop-up bars, co-work places en hippe hotspots. Zo heb je het heerlijke Number Ten, waar je fantastisch kan brunchen, yogales kan nemen of kunstzinnige praatjes slaan wanneer je door de kunstwerken in de tuin dwaalt.

Ook heel fijn is het farm-to-table concept bij Hofi Cas Cora. Met zicht op het erf en de velden eet je de lekkerste gerechten, helemaal in Pinterest-style met guirlandes van lampjes, veldboeketten op tafel en die roestige pick-up truck op de achtergrond. Alles vers, lokaal en ecologisch!

→ Om bij dit plekje te komen is een huurauto handig, die huur je het best via Sunny Cars

Mooiste plekken curacao snorkelen

snorkelen curacao mooiste plekken

5. Kopje onder gaan in the Blue Cave – snorkelen met Myronchi Trip

Ik kan het nu eenmaal niet laten, als ik lang genoeg naar een grote plas water staar, wil ik er het allerliefst inspringen. De wereld onderwater, my happy place. Curaçao verdient haar pluimpjes ook in de Caraïbische zee. Je vindt er prachtige snorkel-plekken zoals The Blue Cave waar ik heen ging met Myronchi Trip. Deze onderwater-grot kan je makkelijk inzwemmen – even je adem inhouden en duiken! Binnen in sijpelt het licht enkel binnen via de zee en zwem je in magisch lichtgevend blauw. Wauw.

Lees hier alles over de 5 beste plekken om te snorkelen op Curacao

curacao-somsookheimwee-84


tui

TIP: Je kunt bij TUI de leukste vakanties naar Curacao boeken (en voor een fijne prijs)!

 


6. Streetfood

In Willemstad wandelde ik binnen in het puurste geuren- en smaken walhalla van Curaçao: de Old Market of Plasa Bieu. Een marktplaats onderaan, rondomrond, en wanneer je de trappen opgaat kom je in de food hall terecht. Vroeger had je er enkel de marktkramers-vrouwen die hun eigen lunch grillden en gaandeweg eten begonnen te verkopen omdat het er zo lekker rook en iedereen graag mee wilde smullen. Nu vind je er verschillende food courts waar je voor een prikje je buik rond kan eten met local food.

Lees hier ons complete artikel over Willemstad & Pietermaai

mooiste pekken curacao somsookheimwee cactus

cactussen curacao-somsookheimwee-78

7. Kloeke rotsen en ruige kusten – quad’s rijden met Erik’s ATV Tours

Buiten Willemstad en de resort-gebieden heeft Curaçao ook een hart vol natuur. Mijn avontuurlijke benen hadden wel zin om dat te ontdekken, dus nam ik de quad om door de woestijn te gaan racen! Langs de kliffen en de opspattende golven, door smalle paadjes en puntige doornen en onderweg zag ik de grootste cactussen en aloë vera’s ooit. Geen planten om even mee te knuffelen.

 

Handige sites die wij vaak gebruiken voor het boeken van reizen: Skyscanner.nl voor vliegtickets, Booking.com voor hotels, TUI.nl (via hen kun je complete vakanties naar Curacao boeken, vaak voor voordelige prijzen) en huurauto’s boeken we altijd bij Sunny Cars of EasyTerra.

 

mooiste plekken curacao tips strandje

8. Warme, vrolijke mensen

Gooi de zuiderse zwoelheid van de Caraïben, de opgewektheid der Nederlands, Creoolse klanken en Afrikaans ritme bij elkaar en je krijgt de onvoorstelbare charme van de Curaçaoënaars. Vrolijk en vriendelijk, je voelt je er meteen thuis!

fietsen curacao mooiste plekjes -somsookheimwee-13

mooiste pekken curacao somsookheimwee leguaan

9. Leguanen in de stoofpot

Ik zag gelukkig enkel levende exemplaren – en wel van heel dichtbij! Leguanen lopen op Curaçao gewoon lekker rond op strand of op de straten. Maar bij Jaanchi’s op Westpunt durven ze leguanen te verwerken in een stoofpotje, een vreemde lokale delicatesse als je het mij vraagt! Wie durft proeven?

mooiste plekken curacao shete boka somsookheimwee

10. SUP’pen door mangroves en baaien – SUP Curaçao

Het eiland omarmt vele rustige baaien en mangroves: ideaal om Kim Kardashian’s lievelingssport te beoefenen. Stand up Paddling is al eventjes hot and happening in Amerika, maar de hype komt stilletjes aan ook onze kant uit. De ideale manier om in alle rust de mangrove te verkennen, zonder storend lawaai van de motorboot. En je krijgt er nog een stevige bips en six-pack van ook!

Zo plan je jouw reis naar de mooiste plekken op Curacao

Hieronder vind je nog een aantal praktische tips om jouw reis naar Curacao te plannen:

Huur een auto, zo kom je het makkelijkst bij de mooiste plekken op Curacao

Openbaar vervoer beperkt zich op Curaçao tot bussen en de taxi’s zijn aan de dure kant, dus als je wat verder wil raken dan je resort, huur je best een auto tijdens je trip. Een auto huren kan je doen bij Sunny Cars. Hun all-inclusive formule laat je helemaal zorgeloos rond het eiland zoemen met je auto. Zo worden bijvoorbeeld nu ook de sleepkosten en het verlies van de sleutel of documenten volledig gedekt. Ook voor inbraak, schade aan de koppeling en oliecarter kan je op een goeie service rekenen. Check zeker alle details van hun all in formule hier! Liever alles in één keer geregeld? Dan kun je ook By June eens bekijken, als je via hen je Curacao reis boekt zijn namelijk je hotel + vlucht + huurauto in één keer geregeld bij het boeken. Ideaal als je niet over alles wilt nadenken en ze hebben leuke accommodaties zoals Kas di Laman.

Vliegtickets naar Curacao

Er zijn verschillende airlines die vanuit Nederland en België op Curacao vliegen, vergelijk hier vliegticket-prijzen: Skyscanner.nl.

Accommodaties: Op deze plekken wil je logeren

Als je op Curacao nog een leuke accommodatie zoekt, moet je zeker deze 5 adresjes even checken:

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen