Bij een tropisch eiland als Curaçao mag een kleurrijk & levendig onderwaterwereld niet ontbreken. Is duiken niet jouw ding of heb je jouw brevet nog niet gehaald? Niet getreurd, Curaçao heeft prachtige snorkelspots waar wij een kijkje mogen nemen in de indrukwekkende onderwaterwereld. Ik vertel je graag meer over mijn favoriete plekken om te snorkelen. Tip om deze strandjes gemakkelijk te vinden: download de navigatie app maps.me, je kunt met deze app overal op het eiland komen en hij werkt zonder wifi of internet!

5 perfecte plekken om te snorkelen op Curacao

Porto Marie

snorkelen curacao porto marie snorkelen curacao porto marie Porto Marie snorkelen curacao

1. Snorkelen bij Playa Porto Marie

Naast dat dit een van mijn favoriete strandjes op Curaçao is, kun je hier ook de hele dag de kleurrijkste vissen spotten. Het fijne? Je hoeft niet ver te zwemmen om de eerste grote vissen al te zien! Je vindt vooral in het midden van het strand bij het rif en bij de welbekende steiger verschillende soorten grote en kleurrijke vissen. Vergeet niet af en toen omhoog te kijken naar de oppervlakte, je vindt hier namelijk vaak de trompetvis!

Playa Grandi

Snorkelen Curacao Playa Grandi schildpadden Snorkelen Curacao Playa Grandi schildpadden Snorkelen Curacao playa grandi vissen Snorkelen Curacao playa grandi schildpadden

2. Snorkelspot Playa Grandi (schildpadden!)

Gelegen op ongeveer drie kwartier rijden van Punda ligt Playa Grandi. Onder de Manzanillabomen door rijd je het strand op. Dit is niet het mooiste lig/relax strand van Curaçao maar staat bij mij stipt op nummer één qua snorkelspot. De reden? De kans dat je hier een zeeschildpad spot is erg groot! Aan het begin van de steiger verkopen vissers hun vangst van de dag wat tevens één van de grootste reden is dat er zoveel zeeschildpadden te vinden zijn. De vissers maken hier de vers gevangen vis schoon voor de verkoop en gooien de ‘restjes’ in de zee, wat natuurlijk weer als voedsel dient voor de schildpadden. Wil jij je kans vergroten om te zwemmen met de schildpadden? Zorg dat je ’s ochtends bent!

Playa Lagun

Snorkelen Curacao PLaya Lagun Snorkelen Curacao PLaya Lagun Snorkelen Curacao PLaya Lagun strand

3. Snorkelen tussen de kliffen bij Playa Lagun

Hier heb ik mijn eerste schildpad gespot op Curaçao, dus het blijft voor mij een speciaal strandje. Tussen twee kliffen in vind je Playa Lagun. Niet een breed strand maar daardoor juist een prachtige snorkelspot! Je kunt langs de kliffen eindeloos de mooiste vissen en andere diersoorten spotten. Zo heb ik hier een kleine inktvis gezien die zich mooi camoufleerde op een rots en hebben we een enorm mooi gekleurde Morene gespot.

Blauwe Kamer

Snorkelen Curacao bij de blauwe kamer Snorkelen Curacao de blauwe kamer

 

Dit hebben wij gebruikt om onze Curacao reis te boeken: WTC.nl voor vliegtickets, Booking.com voor hotels, Airbnb (via deze link kun je met korting slapen) en huurauto’s boeken we altijd bij Sunny Cars omdat je daar altijd een all-in huurprijs krijgt.

 

4. De Blauwe Kamer

De naam zegt het al, felblauw is het water hier! De Blauwe Kamer is een opening in de rotsen nabij het strandje Santa Cruz. Je kunt de Blauwe Kamer op meerdere manieren bereiken. Vanaf Santa Cruz is er een pad die naar de Blauwe Kamer leidt. Houdt er wel rekening mee dat je ruim 20 minuten onderweg bent. Zorg dus dat je genoeg water meeneemt en je jezelf goed hebt ingesmeerd want je moet ook nog terug! Er zijn daarnaast verschillende georganiseerde boottrips die je naar de Blauwe Kamer kunnen brengen of je kunt een kano huren. Wij zijn met een waterscooter vanaf Santa Cruz er naartoe gevaren. Let bij het betreden van de Blauwe Kamer goed op het water en de stroming. Afhankelijk van de golven kun je of snorkelend de grot betreden, of je moet een klein stukje onder water zwemmen. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op een blauwe lichtshow, grote rotsen en scholen vissen. De meeste grote gekleurde vissen zal je voornamelijk net buiten de Blauwe Kamer spotten, waar het water overigens ook mooi blauw is. Kortom deze snorkelspot is zeker een bezoekje waard.

Tugboat

Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao

5. Snorkelen bij Tugboat

Ook wel een van de populairste duikspot op het eiland. Maar naast duiken kun je hier ook prachtig snorkelen, de tugboat (vernoemd naar de sleepboot die jaren geleden is gezonken) ligt namelijk op +/- 5 meter diepte en is vanaf de oppervlakte in het heldere water goed zichtbaar. De boot biedt inmiddels onderdak aan het onderwaterleven. De Tugboat vind je aan het einde van de Caracasbaai, niet ver van Jan Thiel Beach en is dus mooi te combineren met een relax strand dagje.

Op meer plekken snorkelen op Curacao?

Naast mijn favoriete snorkelspots is snorkelen op Curaçao op elk strandje eigenlijk wel mogelijk, vergeet daarom niet je snorkelsetvoor de zekerheid mee te nemen als je gewoon een stranddag gepland hebt. Veel snorkelplezier!

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.