Bij een tropisch eiland als Curaçao mag een kleurrijk & levendig onderwaterwereld niet ontbreken. Is duiken niet jouw ding of heb je jouw brevet nog niet gehaald? Niet getreurd, Curaçao heeft prachtige snorkelspots waar wij een kijkje mogen nemen in de indrukwekkende onderwaterwereld. Ik vertel je graag meer over mijn favoriete plekken om te snorkelen. Tip om deze strandjes gemakkelijk te vinden: download de navigatie app maps.me, je kunt met deze app overal op het eiland komen en hij werkt zonder wifi of internet!

5 perfecte plekken om te snorkelen op Curacao

Porto Marie

snorkelen curacao porto marie snorkelen curacao porto marie Porto Marie snorkelen curacao

1. Snorkelen bij Playa Porto Marie

Naast dat dit een van mijn favoriete strandjes op Curaçao is, kun je hier ook de hele dag de kleurrijkste vissen spotten. Het fijne? Je hoeft niet ver te zwemmen om de eerste grote vissen al te zien! Je vindt vooral in het midden van het strand bij het rif en bij de welbekende steiger verschillende soorten grote en kleurrijke vissen. Vergeet niet af en toen omhoog te kijken naar de oppervlakte, je vindt hier namelijk vaak de trompetvis!

Playa Grandi

Snorkelen Curacao Playa Grandi schildpadden Snorkelen Curacao Playa Grandi schildpadden Snorkelen Curacao playa grandi vissen Snorkelen Curacao playa grandi schildpadden

2. Snorkelspot Playa Grandi (schildpadden!)

Gelegen op ongeveer drie kwartier rijden van Punda ligt Playa Grandi. Onder de Manzanillabomen door rijd je het strand op. Dit is niet het mooiste lig/relax strand van Curaçao maar staat bij mij stipt op nummer één qua snorkelspot. De reden? De kans dat je hier een zeeschildpad spot is erg groot! Aan het begin van de steiger verkopen vissers hun vangst van de dag wat tevens één van de grootste reden is dat er zoveel zeeschildpadden te vinden zijn. De vissers maken hier de vers gevangen vis schoon voor de verkoop en gooien de ‘restjes’ in de zee, wat natuurlijk weer als voedsel dient voor de schildpadden. Wil jij je kans vergroten om te zwemmen met de schildpadden? Zorg dat je ’s ochtends bent!

Playa Lagun

Snorkelen Curacao PLaya Lagun Snorkelen Curacao PLaya Lagun Snorkelen Curacao PLaya Lagun strand

3. Snorkelen tussen de kliffen bij Playa Lagun

Hier heb ik mijn eerste schildpad gespot op Curaçao, dus het blijft voor mij een speciaal strandje. Tussen twee kliffen in vind je Playa Lagun. Niet een breed strand maar daardoor juist een prachtige snorkelspot! Je kunt langs de kliffen eindeloos de mooiste vissen en andere diersoorten spotten. Zo heb ik hier een kleine inktvis gezien die zich mooi camoufleerde op een rots en hebben we een enorm mooi gekleurde Morene gespot.

Blauwe Kamer

Snorkelen Curacao bij de blauwe kamer Snorkelen Curacao de blauwe kamer

 

Dit hebben wij gebruikt om onze Curacao reis te boeken: WTC.nl voor vliegtickets, Booking.com voor hotels, Airbnb (via deze link kun je met korting slapen) en huurauto’s boeken we altijd bij Sunny Cars omdat je daar altijd een all-in huurprijs krijgt.

 

4. De Blauwe Kamer

De naam zegt het al, felblauw is het water hier! De Blauwe Kamer is een opening in de rotsen nabij het strandje Santa Cruz. Je kunt de Blauwe Kamer op meerdere manieren bereiken. Vanaf Santa Cruz is er een pad die naar de Blauwe Kamer leidt. Houdt er wel rekening mee dat je ruim 20 minuten onderweg bent. Zorg dus dat je genoeg water meeneemt en je jezelf goed hebt ingesmeerd want je moet ook nog terug! Er zijn daarnaast verschillende georganiseerde boottrips die je naar de Blauwe Kamer kunnen brengen of je kunt een kano huren. Wij zijn met een waterscooter vanaf Santa Cruz er naartoe gevaren. Let bij het betreden van de Blauwe Kamer goed op het water en de stroming. Afhankelijk van de golven kun je of snorkelend de grot betreden, of je moet een klein stukje onder water zwemmen. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op een blauwe lichtshow, grote rotsen en scholen vissen. De meeste grote gekleurde vissen zal je voornamelijk net buiten de Blauwe Kamer spotten, waar het water overigens ook mooi blauw is. Kortom deze snorkelspot is zeker een bezoekje waard.

Tugboat

Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao Tugboat snorkelen curacao

5. Snorkelen bij Tugboat

Ook wel een van de populairste duikspot op het eiland. Maar naast duiken kun je hier ook prachtig snorkelen, de tugboat (vernoemd naar de sleepboot die jaren geleden is gezonken) ligt namelijk op +/- 5 meter diepte en is vanaf de oppervlakte in het heldere water goed zichtbaar. De boot biedt inmiddels onderdak aan het onderwaterleven. De Tugboat vind je aan het einde van de Caracasbaai, niet ver van Jan Thiel Beach en is dus mooi te combineren met een relax strand dagje.

Op meer plekken snorkelen op Curacao?

Naast mijn favoriete snorkelspots is snorkelen op Curaçao op elk strandje eigenlijk wel mogelijk, vergeet daarom niet je snorkelsetvoor de zekerheid mee te nemen als je gewoon een stranddag gepland hebt. Veel snorkelplezier!

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen

Over de auteur

Esmeralda Tan
Travelblogger

Bon Dia! Mijn naam is Esmeralda en ik ben samen met mijn vriend in 2016 van Amsterdam naar het prachtige eiland Curacao verhuisd. Ik ben altijd een echt stadsmens geweest maar ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld als hier op Curacao. "From concrete jungle to island life". Ik deel graag mijn ervaringen, de mooiste strandjes, de gezelligste happy hours, de lekkerste restaurantjes en de leukste trips! Neem daarnaast een kijkje in mijn 'Islandlife' via Instagram (@es.elsewhere). Ayo!

6 reacties

 1. babette

  Hoi, hoe doe je dat met je spullen als je op het strand bent? is het veilig op de stranden in curaçao je waardevolle spullen achter te laten (telefoon/geld/camera etc.)

  Beantwoorden
 2. Jet

  Playa Porto Marie wordt commercieel geëxploiteerd. Ben er gisteren geweest en na een lange weg vragen ze aan het einde entree en er worden bussen vol toeristen naar gebracht. Mooi lang wit strand vol met verhuurde strandbedden. Er zijn kruiken met gaten op de bodem gezet om vissen aan te trekken.
  Als je houdt van een druk strand met voornamelijk Nederlanders dan is dit the place to be. Mijn voorkeur gaat uit naar de kleinere rustige strandjes die meer gemengd zijn.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Hi Jet,
   Wat vind jij dan wel leuke en kleine, mooie strandjes om te gaan snorkelen op Curacao? Ben benieuwd.

   Beantwoorden
 3. Fred

  Inmiddels zijn Playa Grandi en Lagun aardige “tourist traps” geworden en veel te druk en dat gewoon doordeweeks of je moet rond 7:00 gaan.

  Even een paar kilometer verder/terug rijden en je hebt een prachtig groot strand, wilde schilpadden ( ipv de tamme gevoerde bij playa Grandi) en meer vissen bijna alleen de hele dag.

  Beantwoorden
  • Leonoor

   Hoi Fred ,
   Welk strand bedoel je dan met de wilde schildpadden, wij zijn nl nu op curacao.
   Alvast bedankt!
   Gr Leonoor

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.