Naast de grootste stad van Curacao, Willemstad, vind je de wijk Pietermaai. Zoals je hier kan lezen een kleurige wijk met een even gekleurde historie. Voorheen was Pietermaai namelijk een wijk die berucht en gevaarlijk was, een plek waar je niet graag ’s avonds laat over straat ging. Maar zoals vaker met plekken die centraal gelegen zijn, waar bijzondere oude gebouwen staan en dus met veel potentie, is ook hier een vorm van gentrification aan de gang. In Pietermaai wordt namelijk volop geïnvesteerd waardoor hippe hotels, gezellige restaurantjes en bedrijfjes als surfschools zich steeds meer in koloniale panden vestigen. Met als gevolg dat Pietermaai je anno 2015 niet angst inboezemt, maar juist energie geeft en door alle streetart bijna urban aandoet.

Wandelen door Pietermaai

Pietermaai Appartments

Een van de nieuwe initiatieven in Pietermaai is het hotel Pietermaai Appartments. Een hotel dat bestaat uit verschillende appartementjes en kamers die her en der door de kronkelige straatjes van de wijk verspreid zijn. Een strand vind je bij Pietermaai Appartments niet, maar twee kleine zwembaden en een mooie tuin gelukkig wel. Bovendien loop je zo vanuit je appartement naar restaurants als Mundo Bizarro, Restaurant Ginger of Blaauw en voor lunch kun je terecht bij Marshe Bieuw waar je ook veel locals tegenkomt. Bestel bij die laatste zeker een keer een pompoen pannekoekje als snack!

Bijzonder overnachten bij Pietermaai Appartments

Slapen in de hipste wijk van Curacao

De kamers en buitenplekken van Pietermaai Appartments zijn leuk ingericht, buiten vind je kleurige muren en binnen juist meubels van robuuste materialen. Soms doet het een beetje Riveira Maison aan en wat vooral fijn is aan de appartementen is dat er een keukentje in is te vinden, maar ook twee relaxstoelen en een giga flatscreen. Je zou denken dat je dat niet gebruikt op een eiland als Curacao, maar soms is dat stiekem best chill als je een avondje niet tot laat uit gaat. Vooral de combinatie van oud en nieuw maakt Pietermaai Appartments een fijne plek om te zijn, vooral de tuin en die kleurige muren zou ik zo willen kopiëren naar een buitenhuisje ergens in Europa. Mocht ik ooit een vakantiehuisje krijgen. Kortom: Urban, caribisch, modern, koloniaal en kleurig in één. Je zou bijna denken dat het niet kan, maar toch vind je het allemaal in dit stukje UNESCO van Curacao.

Een nachtje bij Pietermaai Appartments?

Voor een nachtje bij Pietermaai Appartments betaal je een prijs die rond de 100,- euro ligt. De werkelijke prijs hangt natuurlijk ook af van welke kamer je kiest, maar dit is wel een goede indicatie.

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen
Bijzonder overnachten in Curacao | Pietermaai Appartments
Vooral de sfeer rondom het hotel maakt het hier zo fijn om te verblijven. Wij konden echt uren in de zon in de tuin zitten, bij onze kamer of juist bij het zwembadje. De locatie is ook fijn, maar helaas niet bij het strand. Wij hebben geen ontbijt genomen, dus wat dat betreft kunnen we niet oordelen. Al hadden ze het natuurlijk wel bij de prijs in kunnen doen. Verder was de kamer erg groot, op zich een goede prijs-kwaliteit verhouding en we hadden een keukentje.
Sfeer9
Kamer8
Locatie6
Ontbijt6
Prijs6.5
Things we loved
 • Het is super kleurrijk en dat maakt het onwijs gezellig
 • De zwembaden zijn heel relaxed en de tuin mooi ingericht, waardoor je hier graag even gaat chillen
 • De kamer was gigantisch ook kijkend naar prijsverhouding. Verder had de kamer een keukentje, zodat we ook zelf konden koken
What could be better
 • Het ontbijt zat niet bij de kamer inbegrepen, dat was jammer
 • De douche was niet altijd even warm en sterk, misschien hadden ze beter geen regendouche kunnen nemen
 • Niet bij het strand, maarja je hebt wel een zwembad!
7.1Totale score

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

6 reacties

  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Wat gaaf, veel plezier! Curacao is heel fijn, geweldige stranden natuurlijk maar ook lekker eten & wat wildere natuur (Shete Boka) dat gaaf is om te zien.

   Beantwoorden
 1. Wandernan

  Wat een heerlijke foto’s.. Idd jammer van het strand, maar wat een mooie, kleurrijke en fotogenieke omgeving. Ik denk dat ik het gewoon zou combineren, paar nachtjes hier, paar nachten aan het strand.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Ja daar hou ik ook altijd van! En hier is het, ondanks dat er geen strand is, wel echt leuk wakker worden in die kleurige tuin :) en ‘s avonds kun je er ook heel relaxed chillen

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2