Pietermaai appartments curacao

Bijzonder overnachten in Curacao | Pietermaai Appartments

Naast de grootste stad van Curacao, Willemstad, vind je de wijk Pietermaai. Zoals je hier kan lezen een kleurige wijk met een even gekleurde historie. Voorheen was Pietermaai namelijk een wijk die berucht en gevaarlijk was, een plek waar je niet graag ’s avonds laat over straat ging. Maar zoals vaker met plekken die centraal gelegen zijn, waar bijzondere oude gebouwen staan en dus met veel potentie, is ook hier een vorm van gentrification aan de gang. In Pietermaai wordt namelijk volop geïnvesteerd waardoor hippe hotels, gezellige restaurantjes en bedrijfjes als surfschools zich steeds meer in koloniale panden vestigen. Met als gevolg dat Pietermaai je anno 2015 niet angst inboezemt, maar juist energie geeft en door alle streetart bijna urban aandoet.

Wandelen door Pietermaai

Pietermaai Appartments

Een van de nieuwe initiatieven in Pietermaai is het hotel Pietermaai Appartments. Een hotel dat bestaat uit verschillende appartementjes en kamers die her en der door de kronkelige straatjes van de wijk verspreid zijn. Een strand vind je bij Pietermaai Appartments niet, maar twee kleine zwembaden en een mooie tuin gelukkig wel. Bovendien loop je zo vanuit je appartement naar restaurants als Mundo Bizarro, Restaurant Ginger of Blaauw en voor lunch kun je terecht bij Marshe Bieuw waar je ook veel locals tegenkomt. Bestel bij die laatste zeker een keer een pompoen pannekoekje als snack!

Bijzonder overnachten bij Pietermaai Appartments

Slapen in de hipste wijk van Curacao

De kamers en buitenplekken van Pietermaai Appartments zijn leuk ingericht, buiten vind je kleurige muren en binnen juist meubels van robuuste materialen. Soms doet het een beetje Riveira Maison aan en wat vooral fijn is aan de appartementen is dat er een keukentje in is te vinden, maar ook twee relaxstoelen en een giga flatscreen. Je zou denken dat je dat niet gebruikt op een eiland als Curacao, maar soms is dat stiekem best chill als je een avondje niet tot laat uit gaat. Vooral de combinatie van oud en nieuw maakt Pietermaai Appartments een fijne plek om te zijn, vooral de tuin en die kleurige muren zou ik zo willen kopiëren naar een buitenhuisje ergens in Europa. Mocht ik ooit een vakantiehuisje krijgen. Kortom: Urban, caribisch, modern, koloniaal en kleurig in één. Je zou bijna denken dat het niet kan, maar toch vind je het allemaal in dit stukje UNESCO van Curacao.

Een nachtje bij Pietermaai Appartments?

Voor een nachtje bij Pietermaai Appartments betaal je een prijs die rond de 100,- euro ligt. De werkelijke prijs hangt natuurlijk ook af van welke kamer je kiest, maar dit is wel een goede indicatie.

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen