Bijzonder overnachten in Curacao | Avila Beach Hotel

Curadise, oftewel Curacao een ‘paradijs’ in de Caribbean. Een eiland dat bij veel Nederlanders en toeristen uit Amerika, Brazilië, Duitsland en tal van andere landen super populair is. Niet alleen vanwege die turquoise zee, maar ook vanwege de vriendelijkheid van de locals, het lekkere eten (die stoofpotjes… hmm!) én vanwege de fijne hotels. Het Avila Beach Hotel dat dichtbij Willemstad en Pietermaai is te vinden, is zo’n top hotel. Je vindt hier twee baaien waar je in kunt zwemmen (waarschijnlijk is dit ook het meest dichtbij gelegen strand bij Willemstad, gouden tip!), een infinity pool, hele fijne service en super mooie kamers. Zo kun je kiezen voor een huisje dat lijkt te zweven boven de zee (als je binnenkomt negeer je compleet de hele kamer, omdat het zee-uitzicht vanuit het lichaamsgrote raam je op lijkt te zuigen) of juist voor een wat groter appartement met uitzicht over het hele hotel en de oceaan.

Bijzonder overnachten in het Avila Beach Hotel

Where to find?

Zoals we net al zeiden kun je het Avila Beach Hotel in de buurt van Willemstad en Pietermaai vinden. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf het centrum van Willemstraat aan de Penstraat in Pietermaai en Nieuw Nederland. Zoals je op de kaart van Curacao ook kunt zien, ligt het hotel direct aan de kust. Wat trouwens ook grappig is om te weten, is dat het koningshuis hier ook meerdere keren heeft overnacht. En aangezien Max en Willem alleen voor de creme de la creme gaan moet de service, kamers en alle andere faciliteiten van Avila ook wel top zijn dachten wij zo! Na een paar nachtjes bleek dat ook zeker het geval, dus ga je op vakantie naar Curacao zou ik dit hotel zeker in overweging nemen.

Een avondje uit (eten) bij Blues Bar & Restaurant

Zoek je een leuke plek om uit eten te gaan? Dan hoef je ook niet ver te zoeken als je bij Avila overnacht, want op de pier van het hotel is het muzikale Blues Bar & Restaurant te vinden. Hier kun je niet alleen uit eten, elke donderdag kun je hier ook luisteren naar live muziek. In de bar treed overigens niet alleen een band op, want meer dan eens springt iemand uit het publiek op om een nummer mee te zingen en aan de verhalen te horen heeft Candy Dulfer ook wel eens haar saxofoon erbij gehaald. Dulfer is trouwens niet de enige BNN’er die hier wel eens komt, wij hadden bijvoorbeeld ook net de show van Sara Kroos gemist maar ons werd ook verteld dat Rayman en Jandino meerdere keren te gast zijn geweest. Naar dit soort shows komen ook vaak locals en toeristen die niet verblijven bij het hotel, want zowel de shows als het restaurant zijn ook voor gasten buiten het hotel te bezoeken. Je kan dus ook altijd voor een avondje langs gaan!

Een avondje uit bij Avila Beach Hotel

Het concept van Blues Bar & Restaurant is qua eten overigens ook heel leuk, want je kunt hier verschillende spiezen bestellen en deze worden vervolgens aan een rek boven je tafel gehangen. Leuke, originele en gezellige manier van eten dat een beetje doet denken aan een avondje tapas happen. Toe aan een wat avond vol romantiek? Dan kun je bij het Avila Beach Hotel ook een romantisch diner op het strand laten organiseren! Wij hebben meer dan eens zo’n mooi gedekt tafeltje zien staan, dichtbij de zee en met kaarsverlichting en zoals je op de foto hierboven kunt zien: Dat ziet er heel mooi uit.

Een nachtje in het Avila Beach Hotel op Curacao

Wil je een nachtje slapen in het Avila Beach Hotel? Online kun je gemakkelijk een kamer boeken. Er zijn verschillende soorten kamers en vaak kun je er ook een super deluxe ontbijt bij bestellen dat bestaat uit een lopend buffet met vers fruit, warme broodjes, verschillende soorten beleg en warmere gerechten. Oh en dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht op zee gehad! Bekijk hier de website van het Avila Beach Hotel.

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen