kokos curacao lunch

Lunchen op Curacao? Dit zijn de 5 leukste & lekkerste lunchspots!

Lekker eten gaat hand in hand met de prachtige stranden en heerlijke temperaturen op het eiland Curacao. Onder het genot van een lekker drankje hoort natuurlijk een lekker hapje. En gelukkig zijn er talloze leuke eettentjes op Curacao te vinden waar je heerlijk kunt lunchen. In het afgelopen jaar heb ik vele lunch plekjes bezocht en ik probeer regelmatig iets nieuws te ontdekken. Toch heb je altijd een paar favorieten spots waar je vaak weer beland omdat het gewoon verdomd lekker is en gezellig. Benieuwd naar de leukste én lekkerste plekken om te lunchen? Ik vertel je graag meer over mijn 5 favorieten hieronder:

Lunchen Curacao

‘Farm to table’ concept bij Hofi Cas Cora

Ondanks dat we al een jaar wonen op Curacao en meerdere ons Hofi Cas Cora hadden aangeraden, zijn we hier pas onlangs geweest. Recent bezocht dus, maar Hofi behoort zeker al tot een van mijn favorieten! Hofi Cas Cora is anders en dat is direct zichtbaar bij aankomst. Een boerderij met vintage touch en uitzicht over een groot groen veld. Hofi Cas Cora is een boerderij met een “farm to table” concept. Ze verbouwen hun eigen groente en fruit waardoor alles super vers is. Ik raad dan ook zeker aan om te vragen welke verse sappen ze hebben. Tevens hebben ze een menukaart waar ik direct vrolijk van word en de standaard gerechten uit de weg gaan door het net even anders (en verser) te maken. Misschien niet geheel verassend, je vind Hofi Cas Cora nabij de Cas Coraweg.

Lunch Curacao karakter 2

Lunchen met prachtig uitzicht bij Karakter & Koraal Rooftop Terrace

Buiten het feit dat het water bij Karakter verschillende felle kleuren blauw heeft en het uitzicht een lust voor het oog is, kun je er ook lekker eten! Je kunt eten op je ligbedje, hangmat of in het restaurant gedeelte. Wat ik het lekkerst aan Karakter vind, is dat ze buiten de lunchgerechten ook tapas gerechten op het menu hebben staan en je dus verschillende dingen kunt bestellen en uitproberen. Het tapas concept vind je weinig terug op Curacao waardoor het hier net even wat anders is! Omdat ik alles op de kaart lekker vind en vaak geen keuze kan maken val ik vaak terug op de Mixed Tapas Platter waarbij je alle tapas gerechten in het klein krijgt.

Lunch bij Koraal Rooftop Terrace

Boven Karakter bevindt zich Koraal Rooftop Terrace met prachtig uitzicht over de zee. Hier vind je ook een infinity pool en is dus ideaal voor zwembad liefhebbers. Het eten is hier ook zeker een aanrader en naar mijn mening net wat culinairder dan bij Karakter. Ook hier kies ik meestal voor een Platter, waarbij je een selectie van vlees, vis en specialiteiten op het menu in kleine porties krijgt. Zeker een aanrader en mijn favoriet op de kaart!

Healthy lunch bij Max & Bee Juicery

Ik was al bekend met Max & Bee maar kende ze eigenlijk alleen van de raw cold pressed juices die ook in de supermarkten Vreugdenhill en Centrum te koop zijn. In grote steden vind je bijna op elke hoek wel een cold press juice bar, maar op Curacao is dit helaas nog niet veel aanwezig dus was Max & Bee voor mij zeker de moeite waard om te bezoeken. Max & Bee richt zich op gezond en bewust eten. Ze hebben een dagelijks wisselend menu met heerlijke verse gerechten: van falafel burgers tot smoothiebowls. Mijn favoriet is de Lunch bowl met rijst, spinazie, gegrilde kip, broccoli en zoete aardappelfrietjes. Buiten het assortiment van groentesappen, hebben ze ook heerlijke fruitsappen waar je uit kunt kiezen. Voor ieder wat wils dus, maar allemaal met een healthy & fresh touch.

Streetfood inspired menu bij Koko’s

Koko’s is dit jaar geopend op Jan Thiel beach en onderscheidt zich direct van de andere strandtenten op Jan Thiel. Buiten dat de bedjes erg comfortabel en ruim zijn, lig je hier niet hutje mutje op elkaar en ontkom je aan de drukte op de rest van Jan Thiel. Koko’s heeft een relaxte beach/surf vibe en dit zie je terug in de hippe aankleding én in de presentatie van het eten! Het menu van Koko’s is street food inspired met heerlijke zelfgemaakte juices en smoothies. Mijn favoriet is de Ginger Special en de homemade Ice Tea. Ook hier kies ik vaak voor de Signature Platter waar je een selectie krijgt van de gerechten op het menu: van sashimi tot miniburgers!

Hoe kom je bij deze lunchspots op Curacao?

Om deze heerlijke lunchspots te bezoeken (en andere bestemmingen op Curacao) raad ik aan om de navigatie app maps.me te gebruiken. Je kunt deze offline gebruiken en is erg nauwkeurig! De vernoemde spots in deze blog zijn trouwens slechts een greep uit lunchgelegenheden die er op het eiland te vinden zijn, maar zijn mijn persoonlijke favoriete spots. Ik kijk er naar uit om nieuwe spots de komende jaren uit te proberen om nog meer locaties aan mijn lijstje toe te voegen, wat absoluut niet als een straf voelt natuurlijk! Ayo!

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen