costa rica luiaard 5 dingen to do

Deze top 5 bijzondere highlights mag je niet missen in Costa Rica

1. Spot wildlife in het Corcovado National Park

Dit Nationaal Park wordt door velen bestempeld als het mooiste en de meest biodiverse plek op aarde. Vanaf verschillende dorpjes heb je entree in het park maar zonder gids en permit kom je het park niet meer binnen. Regel dit van te voren in een dorpje of via een organisatie. Let wel, er zijn veel gidsen die zich aanbieden waarbij er veel verschil in prijs en kwaliteit zit. Vergelijk dus een beetje voor je daadwerkelijk kiest. Als je eenmaal het park binnenstapt wordt je gelijk al begroet door de vele dieren en wordt je overweldigd door het prachtige groen. Ga op zoek naar de bekende red-eyed leaf kikker, kijk af en toe omhoog voor papegaaien en als je geluk hebt zie je zelfs een puma!

Corcovado

top 5 costa rica Corcovado

Corcovado top 5 costa rica

2. Geniet van de Arenal hotsprings

Een ultieme beloning na een hike in het Arenal National Park (de Cerro Chato Trail is bijvoorbeeld een aanrader) is een bezoek aan de hotsprings die vanuit La Fortuna goed te bereiken zijn. Als je wat luxe zoekt kun je naar één van de hotspring resorts gaan die binnen een half uur te vinden zijn langs de weg. Of laat een taxi (ca. $ 10,-) je naar de ‘natural hotsprings’ brengen die je gratis kan bezoeken. Deze plek staat niet duidelijk aangegeven maar als je de mensen volgt zul je het zeker vinden. Vergeet niet een koud drankje mee te nemen om de dag helemaal goed af te sluiten.

Capuchin monkey

Capuchin monkey in costa rica jungle

3. Ga raften!

Costa Rica is een perfect land om veel verschillende activiteiten te doen maar raften staat toch echt op nummer 1. Je kan hier alle soorten klasses vinden, van familie vriendelijk tot extreme klasse 5 rapids. Ben je een thrill seeker, kom dan wel in de periode van juni – oktober wanneer de rivier op z’n best staat. Dagtours (ca. $ 100,-) zijn te boeken vanaf verschillende plaatsen inclusief vervoer (en drop off), ontbijt en lunch.

Raften

Raften in Costa Rica top 5

4. Relax in Puerto Viejo

Een van de meest aangename plekken in Costa Rica is Puerto Viejo. In dit gezellige, super relaxte Caribische dorpje kom je helemaal tot jezelf en kun je doen wat je wilt. Pak hier een fiets om de omliggende stranden te bezoeken, bezoek het jaguar rescue center om weg te kwijnen bij baby sloths of huur een surfboard om je skills te verbeteren. Vanaf hier kun je ook makkelijk een side tour maken naar de Bocas del Torro eilanden van Panama om verder te relaxen.

Puerto Viejo

top 5 puerto viejo in costa rica Puerto Viejo restaurant

5. Bewonder schildpadden in Tortuguero

De laatste tip in deze Costa Rica top 5: Tortuguero! Tortuguero staat bekend om zijn broedplek van bedreigde zeeschildpadden die elk jaar van maart t/m oktober zijn eitjes leggen op het vaste land. En dit bijzondere spektakel kun je bijwonen als je hier in de juiste periode bent! Om zeker te zijn dat de schildpadden in rust kunnen nesten worden er tours georganiseerd door erkende gidsen ($ 20,-). Vraag rond in het dorp of gewoon bij je accommodatie om een avondtour te boeken. Als je vroeg genoeg je bed uit bent heb je zelfs kans om een eitje uit te zien komen!

Wil je naar Costa Rica?

Op ANWB Verre Reizen kun je een enorm gave backpack reis naar Costa Rica vinden. Wil je meer lezen over Costa Rica dan alleen deze top 5? Ontdek hier de hoogste waterval in Costa Rica of bekijk hier waar je in een hotel-vliegtuig kan slapen.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Costa Rica