El Silencio lodge spa Costa Rica-2

Na dit artikel weet je waarom je ooit bij droomhotel El Silencio in Costa Rica wilt overnachten…

Het ligt midden in het regenwoud van Costa Rica, in een centrale vulkanische vallei dichtbij het plaatsje Bajos del Toro. We hebben het over El Silencio Lodge & Spa. Een hotel dat is gevestigd op een gebied van 500 hectare tropische grond en dat omringd wordt door magische watervallen, groene bergen en levendige natuur: Toevallig bang voor vogelspinnen of gif-groene kevers?

Wakker worden in een regenwoud

Denk je aan het regenwoud, dan denk je aan groen, groen en nog meer groen. Maar ook aan reuzen bladeren bedekt met regendruppels, een nevelige lucht en verborgen plekjes waar spinnen, kevers en andere dieren leven. El Silencio Lodge & Spa is gebouwd op een gebied van 500 hectare grond en je begrijpt dat dit niet volledig is volgebouwd met grote bouwwerken. De Lodge bestaat uit verschillende losstaande huisjes die dienen als hotelkamer, maar daarnaast is er ook een prachtige spa, een centraal gebouw waar de receptie en het restaurant zijn gevestigd en een eigen groente tuin waar een groot deel van je diner vandaan komt. Als je bij El Silencio overnacht, wordt je dus echt wakker middenin het regenwoud in een lodge die voelt als een mini dorpje.

De hotelkamers overtreffen je mooiste regenwoud-fantasiën

El Silencio Lodge & Spa heeft geen traditionele hotelkamers, maar juist voor elke gast een apart huisje gebouwd. Als je daarheen loopt ontdek je al gauw dat elk huisje een heerlijke veranda heeft waar je ‘s ochtends de nevel kunt zien weg trekken totdat je de groene bomen en bergen weer ziet. Eenmaal binnen wordt je pas echt verrast: Een luxe ligbank, een giga bed en een uitgebreide badkamer is het eerste wat opvalt en dat alles ontworpen met natuurlijke materialen. De grootste verrassing ontdek je echter pas zodra je bij de badkamer de schuifdeuren opent… Daar vind je namelijk je eigen prive hot tub! Wij waren met een groepsreis bij El Silencio en ik heb nog nooit zoveel blij gegil uit verschillende huisjes horen komen, toen iedereen hun eigen prive hot tub ontdekte. Elke badkamer heeft zo’n bubbelende jacuzzi, dus na het maken van een wandeling overdag is dit de perfecte plek om heerlijk uit te rusten. Ook in zo’n hotelkamer overnachten? Check dit hotel op Booking.com

El Silencio Costa Rica hot tub

Avondeten bij Los Ventanales

Het restaurant dat hoort bij El Silencio is Los Ventanales, hier worden lokale gerechten gekookt met verse ingrediënten waarvan er veel uit eigen tuin komen. Op het terrein is namelijk een heuse moestuin te vinden, een vijver vol vis en een ren met kippen. ‘s Ochtends is ditzelfde restaurant ook de plek waar je je ontbijt kunt scoren, wij bestelden er een heerlijke warme havermout met vers fruit. Klinkt niet heel erg Costa Ricaans, maar een voedzame begin van de dag was het wel!

El Silencio lodge spa Costa Rica Los Ventanales

Eco-adventures: Maak een wandeling langs de verschillende watervallen in de omgeving

Vanuit de lodge kunnen verschillende eco-adventures georganiseerd worden. Zo hebben wij een wandeling gemaakt langs drie verschillende watervallen. Tijdens de wandeling was iemand van het hotel mee en hij liet ons niet alleen de watervallen zien, maar ook gif groene kevers en holletjes waar normaal gesproken gigantische spinnen leven. Ook is het leuk om het dorpje in te duiken nabij de lodge, daar kun je bij iemand thuis lunchen en zelf tortilla’s maken, maar ook is er een bijzondere botanische tuin te vinden met tientallen orchideeën. Wil je liever iets avontuurlijks doen? Dan kun je op het terrein van El Silencio ook aan ziplining doen! Klinkt allemaal tof he? Als je verschillende dingen wilt ontdekken in de omgeving van El Silencio, is het aan te raden iets langer dan één nacht te blijven. Wij waren er jammer genoeg maar één nachtje, waardoor het programma aardig druk was.

El Silencio lodge spa Costa Rica eco adventure

El Silencio lodge spa in Costa Rica watervallen-4

Uitgerust naar je volgende bestemming na een massage in Spa Esencia

Tot slot moeten we je nog als laatste tip de Esencia Spa geven. Hier kun je ontspannende massages krijgen, maar ook gezichtsbehandelingen en er is ruimte om yogalessen te volgen.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Costa Rica