Bijzonder overnachten Krakau Cadena Gallery badkamer wyspianski

Bijzonder overnachten in Krakau: Cadena Gallery Apartments

Ga je naar Krakau, dan zul je al gauw merken dat het een droom is voor kunstliefhebbers en geschiedenis fanaten. Krakau is zo’n Europese stad waar het verleden nog leeft en waar veel Poolse kunstenaars geïnspireerd werden om de mooiste werken te maken. Als je geen genoeg krijgt van de historie van de stad, bijzondere architectuur in Krakau en geïnteresseerd bent in de artistieke kant, dan hebben we een hele leuke tip voor je! Want niet alleen tijdens het flaneren in de stad of het bezoeken van monumenten en musea kun je je in kunst en cultuur onderdompelen. Dit kan ook tijdens je overnachting. Mits je natuurlijk bij Cadena Gallery Apartments verblijft!

Bezienswaardigheden Krakau: 15 dingen die je zeker wil zien in het Florence van Polen
Deze 22 foto’s bewijzen dat Krakau een van de mooiste citytrip-bestemmingen in Europa is!
De beste insider tips voor Krakau? 5 locals delen hun favoriete plekjes!

Wyspianski appartement bij Cadena Gallery Apartments

Bijzonder overnachten Krakau Cadena Gallery badkamer wyspianski Bijzonder overnachten Krakau Cadena Gallery badkamer wyspianski Bijzonder overnachten Krakau Cadena Gallery Appartments wyspianski hotelkamer

Artistieke Cadena Gallery Apartments

In het centrum van Krakau, op zo’n 300 meter van de Wawel Royal Castle en 400 meter vanaf het Main Market Square en het Adam Mickiewicz Monument, vind je de bijzondere Cadena Gallery Apartments. Een unieke plek waar de inrichting is geïnspireerd op Poolse kunstenaars. Kunstenaars die het net even anders wilden doen. Net zoals de eigenaren van deze appartementen. Van Jan Matejko tot Józef Mehoffer en van Stanisław Wyspiański tot Witkacy. Elk appartement in het complex is vernoemd naar één van deze kunstenaars en er is een bijpassende inrichting bij bedacht. Het idee is dat je je appartement niet meer uit hoeft om de kunst & cultuur van Krakau te ervaren.

Lees het exclusieve boek vol levensverhalen

Wat ook bijzonder is aan de appartementen, is dat er voor gasten een exclusief boek is geschreven over de invloedrijke Poolse kunstenaars die een inspiratie waren voor het complex. Als je dus een nachtje niet kunt slapen of veel interesse hebt in geschiedenis, is het zeker de moeite waard om het even open te slaan. Bladzij na bladzij word je namelijk door de geschiedenis van Krakau mee genomen en worden de levensverhalen in beeld gebracht van Jan Matejko, Józef Mehoffer, Stanisław Wyspiański en Witkacy. Je ontdekt hun idealen, welke voetsporen ze hebben achtergelaten en wat voor hen bijzondere plekken in de stad waren. Een leuke leidraad voor jezelf, want als je aan de hand van hun favoriete plekken de stad in gaat, zie je Krakau ineens op een hele andere manier.

Onze favoriete appartementen: Witkacy & Wyspianski

Een van onze favoriete appartementen is die van Witkacy. Deze kunstenaar was niet alleen schilder, maar schreef daarnaast ook, was filosoof en fotograaf. Hij maakte veel surrealistische kunstwerken, maar stond ook bekend om zijn zelfportretten. De kunst van Wyspianski is net wat vrolijker en het bijbehorende appartement is ook prachtig ingericht, vooral de waanzinnig mooie badkamer vonden wij echt fantastisch (zie ook de foto’s hierboven als je benieuwd bent).

Witkacy appartement bij Cadena Gallery Apartments

cadena gallery witkacy living krakau tips hotel witkacy bathroom

Ook een nachtje bij Cadena Gallery Apartments overnachten?

Zoek je voor je stedentrip naar Krakau nog een bijzondere plek om te overnachten? Je kunt online, via de site MyBoutiqueHotel.com, je nachtje bij Cadena Gallery Apartments gemakkelijk boeken. Op de site kun je zien dat de appartementen wel van grootte verschillen. Het Witkacy appartement is voor 4 personen en 40 vierkante meter groot, de Matejko is voor 2 personen en daardoor ook 25 vierkant meter groot. Verder kun je kiezen uit de Mehoffer, deze is ook voor 4 personen en 50 vierkante meter en het grootste appartement is de Wyspiansky, deze is namelijk voor 6 personen (ideaal ook als je met vrienden gaat) en dit appartement is 60 vierkante meter groot. Alle appartementen zijn met uiterste zorg ingericht en dat zie je echt terug aan alle details.