wandelen-montafon-viewpoint-oostenrijk

Deze foto’s bewijzen dat wandelen in Montafon waanzinnig tof is!

In het meest oostelijke puntje van Oostenrijk vind je het Montafon. Dit prachtige berggebied was ons tot voor kort nog vrij onbekend, maar een bijzondere reis heeft hier een einde aan gemaakt: een fijne bestemming voor reizigers die graag de rust en kalmte van de natuur opzoeken, houden van heerlijk eten, op zoek zijn naar authenticiteit en weg willen van de grotere mensenmassa! Graag delen we met jullie een beeldimpressie van de mooiste momenten in het Montafon.

Wandelen in Montafon | Oostenrijk

wandelaars montafon hiken in montafon wandelen in montafon oostenrijk wandelroute in montafon oostenrijk waterval tijdens wandelen in montafon oostenrijk

Een typisch Oostenrijkse kletternsteig

Een typisch Oostenrijkse ‘kletternsteig’, ook wel bekend als Via Ferrata. Via een indrukwekkende route begaven we ons langs watervallen, door een ruige kloof en over mooie rotspartijen.

mist bos montafon wandelen mist in montafon wandelen bergen in montafon mistig

wandelaars in de mist in montafon in oostenrijkboomtoppen mistig montafon oostenrijk wandelen in montafon mist

Mist in de bossen van Montafon

Wat is er nou beter dan door de bossen struinen, terwijl je volledig omgeven wordt door dichte mist! Het Montafon heeft een verscheidenheid aan fijne hiking routes om de mooie omgeving te verkennen. Hoe meer mist, hoe minder je van de omgeving ziet, maar ach – willen we ons niet allemaal even in een donker Harry Potter bos wanen?

oostenrijk montafon dorpje oostenrijk montafon huisje wandelen

In Montafon vind je tijdens het wandelen ook authentiek Oostenrijk

Terug naar het authentieke Oostenrijk. Houten hutjes, prachtige dorpjes en volledige rust. In het Montafon zal je weinig gigantische hotels vinden, maar de focus is meer gericht gebleven op een kleinschalige pure beleving.

wandelen-montafon-viewpoint-oostenrijk

Wandelen montafon oostenrijk wandelaars wandelen montafon in oostenrijk view

zonlicht montafon in oostenrijk

Dit wil je ooit zien in Oostenrijk, de zonsopgang in Montafon

Er zijn weinig dingen die een zonsopgang in de Alpen kunnen overtreffen: in het donker je bed uit, een stille rit en wandeling naar de bergtop en vervolgens genieten tot de wereld tot leven komt!

wandelaars montafon wandelroute oostenrijk wandelaars dieren montafon oostenrijk koe montafon oostenrijk riviertje in montafon tijdens wandelen oostenrijk

Alpabtrieb

De Alpabtrieb. Een uitbundige jaarlijkse traditie, waarbij de koeien versierd vanuit de Alpen richting de stal in het dal worden gebracht. Iedereen trekt z’n mooiste kleding aan en voor de liefhebber is er beneden een lekker glaasje Schnaps te vinden. Of twee. Of drie…

Wil je naar Montafon in Oostenrijk of meer weten?

Wil je meer weten over het Montafon als vakantiebestemming, bezoek dan www.montafon.at voor de mogelijkheden en meer informatie. Of lees meer over wandelen in Oostenrijk.

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen