vakantiehuisje terschelling tips

Het fijnste vakantiehuisje op Terschelling? 8 aanraders!

Even uitwaaien op het strand? Genieten van de natuur, wad kanoën, zeehonden spotten; op Terschelling kan het allemaal. Een bezoekje aan een van de musea op het eiland of de oudste nog bemande vuurtoren van Nederland, Terschelling zit vol verrassingen en fijne plekken. Een weekendje of weekje weg naar dit eiland is dan ook zeker de moeite waard. Om je vakantie nog aangenamer te maken, zetten we acht toffe vakantiehuisjes op een rij voor je! In welke wil jij het liefst logeren?

8 x het fijnste vakantiehuisje op Terschelling


Vakantiehuisjes op Terschelling: Welke lijkt jou het leukst?

 


1. Overnachten in authentiek natuurhuisje op Terschelling

In dit natuurhuisje midden op Terschelling kom je helemaal tot rust. Je overnacht in het voorhuis van een gerenoveerde woonboerderij met een knusse uitstraling. Het huis heeft een eigen tuin en een woonkamer, bedstee, keuken, badkamer en slaapkamer. In de omgeving van het huisje kun je lekker wandelen. Je loopt zo naar het Formerumer bos of het strand. De Waddenzee ligt op twee kilometer van het huisje af.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs per drie nachten: Vanaf €300,-
 • Waar staat dit huisje: Formerum, Terschelling
 • Een huisje huren: Strandhuisje boeken

vakantiehuisje terschelling Natuurhuisje Formerum

2. Knus overnachten op Waddeneiland Terschelling in Midsland

Vanuit dit fijne appartement op Terschelling heb je een vrij uitzicht over de weilanden. Het knusse huisje heeft een houtkachel, een open keuken en een ruime badkamer met een stortdouche. Op zolder vind je de slaapkamer met tweepersoonsbed. Bij het huisje zit een eigen tuin en terras. Geniet hier van het uitzicht en een mooie zonsondergang. Zin om te wandelen? Vanuit dit natuurhuisje aan de rand van het dorpje Midsland, loop je zo naar de waddendijk en het Noordzeestrand.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs per twee nachten: Vanaf €275,-
 • Waar staat dit huisje: Midsland, Terschelling
 • Een weekendje weg boeken: Huur het natuurhuisje

vakantiehuisje terschelling Midsland

→ Lees ook: 9x het leukste vakantiehuisje met JACUZZI in Nederland

3. Overnachting op Terschelling in huisje met hottub

Een weekendje weg op Terschelling en meteen even ontspannen in een hottub? In dit Tinyhouse op Terschelling kan dat. Het huisje ligt in Hoorn op een paar kilometer afstand van Midsland aan Zee. Het appartement heeft een eigen terras en tuin en is helemaal ingericht om een paar fijne dagen door te brengen. Bij het huisje kun je ook fietsen huren.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs per twee nachten: Vanaf €205,-
 • Waar vind je dit huisje: Hoorn, Terschelling
 • Tiny house huren: Boek het huisje

vakantiehuisje terschelling Hottub bij tiny house

4. Weekendje weg op Terschelling: slapen bij de vuurtoren

In het centrum van West-Terschelling vind je Hotel Altijd Wad. Je kunt hier niet alleen een kamer boeken, maar ook een chalet. De kamers zijn retro ingericht en zijn heel sfeervol. Vanuit dit huisje ben je zo op het strand én je slaapt aan de voet van de vuurtoren. Vanuit Altijd Wad loop je gemakkelijk naar de haven, de duinen, winkels, restaurants en cafés.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs per twee nachten: Vanaf €165,-
 • Waar vind je deze chalet: West-Terschelling, Terschelling
 • Een chalet huren: Boek Altijd Wad

vakantiehuisje terschelling Altijd wad binnen

5. Huisje midden in de duinen huren? Boek deze bungalow op Terschelling

Midden in het beschermde duingebied van Midsland aan Zee ligt dit natuurhuisje. Vanuit deze bungalow heb je een perfect uitzicht op West aan Zee. Het huisje is geschikt voor zes personen en heeft alles voor een mooi weekje weg op het eiland. Het appartement staat boven op een duin en is omringd door veel bloemen en planten. Bij het huisje zit ook een terras op het zuiden en het ligt op driehonderd meter afstand van het Noordzeestrand.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs voor vier nachten: Vanaf €375,-
 • Waar vind je dit huisje: Midsland aan Zee, Terschelling
 • Appartement huren: Boek het huisje

vakantiehuisje terschelling tips

→ Lees ook: Wat te doen op Terschelling? Tips voor mijn lievelingseiland

6. Duurzaam chalet op Terschelling: WAD Nou in Midsland

In een knus huisje overnachten op Terschelling? Huur dan eens deze duurzame chalet WAD Nou Terschelling in Midsland. Het huisje heeft alles voor een comfortabel verblijf en er is een groot terras met een pizzaoven en een houtkachel. Daarnaast is er een buitendouche bij het huisje, zodat je na een dagje zwemmen of surfen fijn kunt afdouchen. Het chalet ligt op bijna twee kilometer afstand van het Midsland aan Zee-strand.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs voor drie nachten: Vanaf €670,-
 • Waar vind je dit huisje: Midsland, Terschelling
 • Appartement huren: Boek het chalet

vakantiehuisje terschelling WAD NOU buiten

7. De Goudparel op Terschelling: vakantiehuisje met uitzicht

Het vakantiehuisje De Goudparel op Terschelling heeft een zonneterras, veel ruimte om het huis en daardoor heb je vanuit hier een prachtig uitzicht over de polder. De woonkamer en keuken zijn stijlvol ingericht. In dit huisje kom je helemaal tot rust en geniet je van een fijn weekendje weg. Ook leuk: bij dit huisje is de mogelijkheid om te barbecueën en het vakantiehuis ligt op drie kilometer afstand van het strand Midsland aan Zee. Het appartement ligt in Baaiduinen, een plaatsje midden op het eiland. Vanuit deze plek wandel je gemakkelijk naar het Wad bij de opgang van Kinnum, naar de duinen en het bos.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs voor drie nachten: Vanaf €565,-
 • Waar vind je dit huisje: Baaiduinen, Terschelling
 • Appartement huren: Boek het huisje

vakantiehuisje terschelling De Goudparel

8. Vakantiehuisje aan bosrand in Formerum op Terschelling

Het Familiehuis Lytse Miede is helemaal vrijstaand en ligt aan de rand van het bos. Vanuit dit huis heb je een prachtig uitzicht over weilanden en je hebt een ruime tuin tot je beschikking. Het vakantiehuis heeft alles voor een fijn weekendje weg: vloerverwarming, een nieuwe badkamer, moderne keuken en voldoende slaapkamers. Het familiehuis is heel sfeervol ingericht en je voelt je er gelijk thuis. Dit huis ligt op ongeveer twee kilometer afstand van het strand Midsland aan Zee. Het huisje ligt in Formerum en het bos, het strand, Midsland en Hessel zijn allemaal op loopafstand. Met de fiets ben je overal in tien minuten.

 • Prijs voor een overnachting: Prijs voor drie nachten: Vanaf €535,-
 • Waar vind je dit huisje: Formerum, Terschelling
 • Huisje huren: Overnacht in dit huis

vakantiehuisje terschelling Familiehuis

Meer leuke vakantiehuisjes ontdekken?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland