Strijp S Eindhoven: Dit wil je er doen + leuke restaurant tips!

Strijp S in Eindhoven is een van de leukste wijken van de stad. Het is een klein half uurtje lopen vanaf het station van Eindhoven, maar chiller is het om de fiets te pakken, dan rij je er in 10 minuten naartoe. Strijp S heeft z’n naam te danken aan Philips, het bedrijf gaf deze benaming aan dit voormalig industriepark en de omliggende industrieparken heten ook Strijp maar dan met een andere letter. Zo vind je dichtbij ook Strijp R en daar zit tegenwoordig bijvoorbeeld de toffe Piet Hein Eek winkel en het gelijknamige restaurant. Vroeger domineerde Philips deze wijken, maar anno nu barst het hier van de toffe concept stores, restaurantjes, fotogenieke plekken en streetart. Als je naar Eindhoven gaat, wil je dit stukje dan ook niet overslaan. Pak dus gauw de fiets en ontdek het beste van Strijp S met onderstaande tips!

Strijp S Eindhoven: dit wil je er doen + leuke restaurants

→ Hotel tip: Slaap in Eindhoven een nachtje bij hotel The Match

→ Of vind een goede deal bij TUI

Wat te doen in Eindhoven Radio Royaal_-3

1. Het leukste restaurant op Strijp S: Radio Royaal

Het tofste restaurant op Strijp S is misschien wel Radio Royaal. Het zit in een mega fabriekshal gevestigd, waardoor hier eten al een ervaring en belevenis op zich is. Maar daarnaast serveren ze ook nog eens het beste eten én voor een mooie prijs, een 3 gangen menu eet je hier namelijk al voor €39,00. Lijkt het je tof om zelf zo goed te koken? Er worden hier ook kookworkshops georganiseerd!

Waar vind je Radio Royaal en hoe kun je reserveren?
Je vindt restaurant Radio Royaal direct naast het ketelhuis en het klokgebouw. Het adres is Ketelhuisplein 10 en reserveren kan via 040 – 78 00 971 of via mail@radioroyaal.be.

Strijp S VR

2. Ga op VR avontuur

Bij Enversed VR Center op Strijp S kun je je onderdompelen in de wereld van VR. Samen met vrienden (of als bedrijfsuitje) kun je hier virtual reality escape rooms doen, maar het ook tegen elkaar opnemen tijdens virtuele spelletjes of zelfs een stukje paragliden! Perfect om te doen op een regenachtige dag en weer eens iets compleet anders!

Waar vind je Enversed?
Je kan de escape room en games boeken via www.enversed.com of bel ze voor een reservering en vragen op 040 737 05 98. Je vindt Enversed bij het Veemgebouw op etage 7, dit zit op Torenallee 100-02 in Eindhoven.

Strijp S eindhoven-2

3. Dé plek voor architectuur liefhebbers

Als je gek bent op bijzondere architectuur of oude fabriekspanden, dan ga je Strijp S ook echt fantastisch vinden. Het barst hier van de unieke gebouwen. De ene jaren oud, de andere juist net nieuw. Zo staat er nog niet zo lang een grote woonflat die zo ontworpen is dat het er over een paar jaar giga groen is, op veel balkonnen en buitenruimtes is namelijk ruimte gemaakt voor planten en bomen. Dit gebouw heet de Trudo Toren. Neem zeker je camera mee als je van fotografie houdt, ga lekker op pad, verdwaal en schiet los of kijk gewoon rond en neem alles op tijdens het simpelweg rondkijken!

Wat te doen in Eindhoven ijs eten Intelligentia

4. Haal een ijsje bij Intelligentia of boek een surrealistische high tea

Net als ons gek op ijs? Dan wil je zomers een bolletje of twee scoren bij Intelligentia. Ze verkopen hier bijzondere ijssmaken, traditionele favorieten en dat alles in een onwijs mooie en instagram waardige ijssalon. Niet in de zomer in Eindhoven? Je kan er naast ijsjes ook Afternoon Tea’s doen! Deze high tea’s zijn in de Wonder Room, dit is een exclusieve en luxe ruimte die mega surrealistisch aan doet en waar je echt een bijzondere afternoon tea kunt beleven.

Waar zit de Intelligentia ijssalon?
Je vindt deze ijswinkel op de Leidingstraat 27, 5617 AJ Eindhoven. De Afternoon Tea in de wonderroom moet je vooraf boeken, dit kan via www.intelligentia.nl. Of bel naar 040 – 298 33 03 of mail info@intelligentia.nl.

restaurants strijp s eindhoven

5. Doe een koffietje bij Coffeelab

Vroeger vond je het hippe Coffeelab bij het station van Eindhoven, maar tegenwoordig zijn ze verhuisd en zit deze leuke koffietent op Strijp S. Wil je een écht goede koffie drinken, dan is dit de plek waar je je coffee break moet houden! Je kan er ook lekker lunchen of wat zoets scoren. Je kan deze tent trouwens ook kennen uit Den Bosch, Nijmegen en Breda.

Waar vind je Coffeelab?
Dit tentje zit op Leidingstraat 45, 5617 AJ Eindhoven.

Wat te doen in Eindhoven Strijp S-3

6. Shoppen bij concept stores & vintage boetiekjes

Wanneer je rondloopt op Strijp S valt meteen op dat het hier barst van de concept stores, maar naast nieuwe items shoppen, vind je er ook veel leuke tweedehands boetiekjes waar ze de mooiste vintage items verkopen. Een paar leuke adresjes voor vintage en tweedehands spullen zijn bijvoorbeeld: Vintage Vetements, Brokaatje, Urban Hippies, Throwback Classics, Covet Eindhoven of Urban Shopper.

Strijp S Eindhoven architectuur

7. Bewonder de mooiste, groene woontoren van Eindhoven

Wist je dat je op Strijp S een verticaal bos vindt? We noemden deze toren ook al even als architectuur tip, het bos bevindt zich namelijk op de balkonnetjes en buiten ruimtes van de Trudo Toren. Dit is een groene woontoren waarin 125 bomen en 5200 struiken zijn geplaatst aan de buitenzijde, waardoor het een giga groot groen geheel zal worden over een paar jaar. Het is een van de mooiste nieuwe bouwwerken op Strijp S en in combinatie met de oude architectuur er om heen, ziet het er extra vet uit.

Wat te doen in Eindhoven Strijp S

8. Events in het Klokgebouw

Een van de tofste plekken om naar concerten en events te gaan in Eindhoven is het Klokgebouw. Ook deze plek vind je op Strijp S. Er zijn 3 grote zalen waar feestjes kunnen worden gegeven, maar ook op het terrein er voor zijn soms toffe dingen om te doen.

Waar vind je de agenda en events van het Klokgebouw?
Check www.klokgebouw.nl voor de opkomende events, feestjes en concerten.

Strijp S eindhoven restaurants brouwerij

9. Biertjes bij Brouwerij het Veem

Gek op speciaal bier? Dan moet je ‘s avonds een keer op Strijp S naar het proeflokaal van Brouwerij het Veem. Je kan hier niet alleen goede biertjes drinken, maar je kan er ook daadwerkelijk de brouwerij zien en er is een bierwinkel waar je drankjes voor thuis kunt scoren. De brouwerij bestaat sinds 2015 en er zijn 24 tapkranen waar de beste bieren vanover de hele wereld uitstromen of kies juist voor een eigen Veem biertje!

Adres van Brouwerij het Veem
Je vindt Brouwerij het Veem bij Torenallee 86.

restaurants strijp s

10. Lunch bij Tea Stories

Een van de nieuwste en hipste hotspots van Strijp S is op dit moment Tea Stories. Wanneer je hier binnen stapt lijkt het even alsof je in Scandinavië of Japan bent beland. Het interieur is giga minamilistisch, maar zo vet gedaan en je kan hier terecht voor goede koffie, matcha, bijzondere fruit thee en lekkere lunchgerechtjes!

Waar vind je Tea Stories?
Je vindt Tea Stories op Leidingstraat 203.

Lunchen in Eindhoven Piet Hein Eek_-2

11. Bezoek de Piet Hein Eek Store bij Strijp R

Last but not least een tip voor iets verderop, bij Strijp R vind je namelijk de giga grote winkel van designer Piet Hein Eek. Interieur liefhebbers willen hier sowieso een rondje doen. De winkel is mega groot en je kan vanuit de winkel in de werkplaats kijken en zo zelf zien hoe sommige meubels worden gemaakt. Ook is er een onwijs mooi en tof restaurant te vinden, waar je terecht kan voor drankjes, lunch en diner.

Adres van de Piet Hein Eek store & restaurant
Je vindt Piet Hein Eek bij de Halvemaanstraat 28, 5651 BP Eindhoven.

Alle toffe restaurants in Strijp S op een rijtje

Nog een overzichtje van leuke restaurants bij Strijp S in Eindhoven:

– Mood Eindhoven Strijp S voor een bijzonder diner
– Radio Royaal voor een uniek diner
– Tea Stories voor Lunch
– Coffeelab voor goede koffie
– Piet Hein Eek restaurant voor lunch en diner
– Intelligentia voor high tea en ijs
– Pastryclub voor de beste taartjes
– Brouwerij het Veem voor borrel en bier

Overnachten in Strijp S Eindhoven?

Wij sliepen in Eindhoven een nachtje bij hotel The Match, dit zit niet in Strijp S maar is wel echt een aanrader!

Meer lezen over Eindhoven?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland