Streets of the World Cuba expositie
Jeroen Swolfs

Ben je in Amsterdam? Ga naar de gratis expositie ‘Streets of the World’

Altijd al op dé ultieme wereldreis willen gaan, zonder veel geld uit te geven? Dat kan! Momenteel is de Streets of the World foto-expositie van bekend Nederlands fotograaf Jeroen Swolfs te zien in Amsterdam. De Streets of the World foto-expositie, met als thema ‘Connecting Humanity’, heeft een lengte van 250 meter en is te bezoeken op de Arnold Schönberglaan aan het Gustav Mahlerplein op de Zuidas. Jeroen Swolfs fotografeerde tijdens zijn 7 jaar durende wereldreis het straatleven anno nu in 195 hoofdsteden ter wereld. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoeveel we, ondanks al onze verschillen, wereldwijd op elkaar lijken. De expositie is gratis toegankelijk, dus ben je binnenkort in Amsterdam: Wandel er zeker even langs!

Streets of the World Zuidas in amsterdam

Streets of the World Cuba expositie Streets of the World opening Zuidas amsterdam

Benieuwd naar de verhalen achter Streets of the World?

Nieuwsgierig hoe Jeroen Swolfs zijn reis naar alle landen ter wereld voor zijn inmiddels wereldberoemde fotoproject Streets of the World is afgegaan? In zijn boek Streets of the World – Verhalen lees je het hele verhaal van zijn onderneming. Van het prille idee van dit ambitieuze plan tot de boeiende ontmoetingen en ontboezemingen van het leven achter dit gigantisch project. Ontdek de geheimen van mysterieuze eilandjes in de Stille Ocean of loop mee door de zwoele straten van Bangkok, Rio de Janeiro en verwonder je over het dagelijks leven in Mogadishu, Kabul en Bagdad. Deze wereldse pageturner vol persoonlijke en aangrijpende reisverhalen is te koop via streetsoftheworld.com. Den als je eerst een voorproefje wilt, dan kun je via de site twee gratis hoofdstukken downloaden.

Sneak peak van de expositie

Ben je van plan om binnenkort naar de Amsterdamse Zuidas te gaan? In een leuke serie korte video’s neemt Jeroen Swolfs je mee op een wereldreis langs zijn meest fascinerende foto’s en vertelt hij onder andere over een dubieuze markt in Accra, waar het marktkoopwaar gewoon wordt uitgestald op het treinspoor. Maar, wat gebeurt er als er ineens een trein aankomt? Download voor je bezoek de speciaal ontworpen Video Walk. Benieuwd wat je zoals kan beleven? Kijk en luister als voorproefje naar het geestige verhaal achter Tiblisi”.

Waar vind je Streets of the World

Wil je naar Streets of the World? Je vindt de gratis expositie op de Arnold Schönberglaan aan het Gustav Mahlerplein op de Zuidas in Amsterdam. De gehele expositie kun je gewoon gratis bezoeken en is 250 meter lang.

Meer tips voor Amsterdam lezen?

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland