Rondje Texel fietsen

Aanrader: Een heel rondje Texel fietsen (per E-bike)

Even heerlijk uitwaaien op de Waddeneilanden is soms precies wat je nodig hebt. Wat ons betreft is het de ultieme plek om tot rust te komen dichtbij huis. Maar naar welk eiland ga je als je naar de waddeneilanden gaat? Stuk voor stuk hebben ze iets te bieden. De natuur is op vrijwel allemaal prachtig én je kunt er vaak heerlijk fietsen. Als je nou net zo’n fietsfanaat bent als ons, dan wil je naar onze: Texel! Daar fiets je namelijk in één dag een heel rondje over het eiland.

Rondje Texel fietsen

Zo plan je je Rondje Texel

Kijkend naar de grote getale fietsen in ons kikkerlandje is het een feit dat wij Nederlanders van fietsen houden, in ons eigen land, maar net zo goed op vakantie. Als je in Nederland een mooie fietstocht wilt maken is Texel het perfecte eiland. Er is ruim 140 kilometer aan fietspaden te vinden. Je fietst op dit eiland door bos en duin, maar ook langs het strand. Er zijn verschillende fietsroutes die je langs de mooiste plekjes op Texel brengen. Als je nog niet gelooft hoe leuk Texel is, check dan even dit artikel: Wat te doen op Texel? 10 tips!

Fietsen op Texel dat regel je zo

Heb je een goede fiets? Neem deze dan gemakkelijk mee op de ferry, ga bijvoorbeeld met de trein en je fiets richting Den Helder en fiets daarna van het station naar de haven. Als je met de fiets op de ferry van Texel gaat dan kost een retour-ticket 5,- euro. Check alle actuele prijzen even op de website van Teso. Ga je met een groep naar texel, bijvoorbeeld met 5 vrienden, dan betaal je met 3,90 euro per retour-ticket. Een andere manier om je fiets mee te nemen is door je fiets op de fietsendrager van je auto te zetten, een ferry ticket voor de auto kun je scoren vanaf 25,- euro en kleine auto’s kunnen al vanaf 12,30 euro. Geen fiets tot je beschikking? Geen paniek, je kan op het eiland ook fietsen huren. Wil je juist een nieuwe fiets scoren omdat je meer van dit soort tochtjes wilt makken? Je hebt tegenwoordig genoeg goedkope kwaliteitsfietsen: kijk maar op Marktplaats, check online fietsenwinkels of bekijk het overzicht dat wij gemaakt hebben van de meest hippe stadsfietsen van dit moment!

Dé fietsroute, zo fiets je het complete Rondje Texel

Er zijn vele routes te volgen, maar het rondje Texel per fiets is een echte aanrader. Het is een flinke tocht, maar het is het dubbel en dwars waard. Deze route start in de Koog. Vervolgens fiets je door het bos en de duinen en kom je uit in Den Hoorn. Dit is een prachtig dorp met een karakteristieke kerk. Daarna passeer je natuurgebied De Petten en vervolg je de fietstocht richting Oudeschilt waar je een prachtige vissershaven aantreft. Vervolgens fiets je nog langs restanten van een oud fort uit de Napoleontische tijd en fiets je door naar het oudste gedeelte van Texel: de Hoge Berg. Daarop kun je de begraafplaats van de Georgiërs aanschouwen. Vervolgens fiets je langs het strand, waar je diverse surfers kunt bewonderen. Daarna vervolgt de route zich onder andere nog langs een prachtig gebied met duizenden vogels, door een schitterend natuurgebied en door de duinen. Hier is het ook de moeite waard om even van de fiets te stappen en een prachtige wandeling te maken. Daarna kom je weer uit bij het startpunt van de fietsroute en heb je het einde van het rondje Texel bereikt.

Wat te doen op texel

Meer lezen over Texel?

Lees ook:

 

→ Bekijk hier al onze Texel artikelen

 

Verliefd op Nederland banner 2

→ Meer lezen over ‘Verliefd op Nederland’