voorschoten pipowagen

Op deze plek in Voorschoten overnacht je back to basic tussen de dieren in een pipowagen

Wil je een keer wakker worden midden in de natuur, met uitzicht op een groot weiland waarin heel veel paarden staan? Even helemaal back to basics en weg van je drukke leventje thuis? Dan is een overnachting in deze pipowagen in Voorschoten een echte aanrader. Het huisje op wielen is super knus en daarnaast vind je er niet alleen paarden, maar ook schapen, kippen, een kat die graag knuffelt, een ezel en een shetlander!

pipowagen voorschoten wandelen in de tuin binnenkant pipowagen voorschoten voorkant pipowagen

fijn uitzicht pipowagen voorschoten

Logeren in een pipowagen in Voorschoten

De pipowagen staat in een landelijke omgeving in Voorschoten. De weg ernaartoe is even goed zoeken, maar als je dan het bord: Back to basic Paradise ziet, begint het vakantiegevoel direct en ben je bijna aangekomen op je logeeradres. Wanneer je vervolgens het terrein oploopt word je begroet door diverse dieren. Benieuwd hoe ze heten? Op het terrein vind je een groot krijtbord waar de namen van alle dieren opstaan. Binnen no time ken je wat schapen en paarden zo bij voornaam.

Of slaap je liever in een tiny house of boomhut?

Toen wij naar Back to basic Paradise gingen sliepen we in een knusse pipowagen, maar er staan ook andere accommodaties op het terrein. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een tiny house, een mini-caravan of een stoere boomhut.

‘s Avonds kampvuurtjes stoken

De wc en de douche vind je in een buiten gebouw en je kan er koken, maar dat is stiekem wel een beetje behelpen. Wat overigens ook wel weer zo zijn charme heeft. Na het koken wil je vanaf de veranda van je pipowagen genieten van de zonsondergang of je kan ervoor kiezen om te gaan schommelen. Tijdens het ‘gouden uur’ kan je dan super mooie foto’s maken. Ook kan je een vuurtje stoken op het terrein, vergeet dus niet om marshmallows mee te nemen en ‘s avonds een goed kampvuur te bouwen!

Pipowagen voorschoten schommelen uitzicht voorschoten pipowagen bord dieren bij pipowagen voorschoten pipowagen voorschoten paarden

3 tips: Wat kun je doen in de omgeving van je pipowagen & Voorschoten

Vanuit je pipowagen in Voorschoten kun je ook verschillende toffe activiteiten ondernemen:

1. Naar het rustige strand de Wassenaarse Slag

Bij het verblijf kan je fietsen huren voor negen euro per dag om bijvoorbeeld naar de Wassenaarse Slag (het strand) te fietsen. De weg ernaar toe alleen al is heel idyllisch, je hebt bijna het gevoel dat je door Zuid-Frankrijk rijdt. De Wassenaarse Slag zelf is een mooi en rustig strand met diverse strandtentjes en een surfschool. Mocht je met de auto naar het strand willen, dan heb je twee grote parkeerterreinen vlakbij het strand waar je voor 5 euro de hele dag je auto kan parkeren.

voorschoten Wassenaarse slag Wassenaarse slag vlakbij voorschoten

2. Het enorme landgoed Duivenvoord

Houd je van bosrijke gebieden en kastelen, dan is het landgoed Duivenvoorde een aanrader! Het landgoed, ruim 260 hectare groot, ligt tussen Den Haag en Leiden in en heeft wortels die teruggaan tot in de 13de eeuw. Het kasteel en het landgoed is al die tijd binnen de familie gebleven en is nooit verkocht. Daardoor weten we nog veel van de oud-kasteelbewoners. Het kasteel is sinds 1963 opengesteld voor het publiek.

Wil je het kasteel Duivenvoorde bezoeken, dan dien je vooraf online te reserveren. De rondleidingen vinden plaats van donderdag tot zondag tussen 11:00 uur en 14:00 uur. Museumjaarkaart is geldig bij het bezoeken van het kasteel. Als je wil ronddwalen op het landgoed dien je een wandelticket te kopen. Het ticket kost 1 euro en je vindt de ticketautomaat voorbij het parkeerterrein.

kasteel in de buurt van voorschoten

3. Relaxen bij Hof van Duivenvoorde

Vergeet niet om een pitstop te maken bij de Hof van Duivenvoorde. Hier kan je in hele relaxte stoelen, die staan in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel, genieten van de natuur. In de zomer vinden er op deze bijzonder plek BBQ’s plaats en je kan reserveren voor een boomgaarddiner.

terras bij het kasteel voorschoten

omgeving voorschotenZonsondergang pipowagen in voorschoten

Ook een nachtje naar deze pipowagen in Voorschoten?

Je kan heel makkelijk via Airbnb een overnachting boeken bij deze pipowagen Back to basic Paradise!

Verliefd op Nederland banner 2

→ Lees meer over Nederland in het boek ‘Verliefd op Nederland’

 

→ Bekijk hier al onze artikelen over Nederland