Nomads Amsterdam oost

Tried & tasted: NOMADS Amsterdam Oost

Als er een restaurant in Amsterdam is dat een reislustig tintje heeft, dan is dat NOMADS wel. Niet alleen het eten doet je denken aan buitenlandse oorden, ook de eigenaren van NOMADS zelf reizen meer dan eens de wereld rond: Om inspiratie op te doen, nieuwe smaken te ontwikkelen en gerechtjes te bedenken. Eerder reisden de eigenaren van dit restaurant al af naar Peru en Jordanië, met als resultaat dat je in Amsterdam goddelijke ceviche kon proeven en heerlijke hummus. En de laatste reis ging naar een land in Europa, Portugal om precies te zijn, en dit is dan ook het land dat de inspiratie is voor het nieuwe menu. Het is nog een verrassing welk land volgend jaar aan de beurt is, maar as we speak kun je genieten van de meest goddelijke Portugese gerechten bij NOMADS Amsterdam oost!

NOMAS Amsterdam Oost

Nomads Amsterdam oost voorgerecht

Nomads Amsterdam oost

Nomads Amsterdam oost cocktail

Nomads Amsterdam oost sardientjes

Nomads Amsterdam oost voorgerecht-2

Wat kun je verwachten bij NOMADS Amsterdam Oost

Het menu met gerechtjes uit Jordanië en Peru is aan de kant gezet en de nieuwe bestemming van NOMADS is Portugal! Jaap Kin en Thomas Mutsaers, de restauranteigenaren van NOMADS, ontdekten daar kortgeleden allerlei lekkere gerechten uit de Mediterrane keuken en besloten dat dit de inspiratie van hun nieuwe menu moest worden. Bij thuiskomst uit Portugal zat hun koffer dus vol authentieke recepten en ingrediënten. Sommige receptjes konden zo het menu op, terwijl andere juist wat schaafwerk nodig hadden. In Portugal wordt namelijk best boers gegeten, dus een kleine verfijning was hier en daar wel nodig. Uiteindelijk hebben alleen de beste hapjes het menu gehaald en dat is zeker te proeven. Zo kun je bijvoorbeeld Bacalhau Abras (kabeljauw) met aardappelsliertjes bestellen of gezouten makreel met groente-escabèche.

Elk jaar staat een nieuw land in de spotlight

NOMADS heeft eigenlijk elk jaar een ander menu en het nieuwe menu promoten ze altijd vol trots. Vanaf de lente 2019 is dat dus het Portugese menu. Het restaurant zelf heeft ook een lekker reislustige uitstraling. Her en der staan grote groene planten, de muren zijn prachtig turquoise of koningsblauw van kleur en buiten waan je je op het terras eigenlijk ook even in het buitenland, helemaal als het een zonnige dag is!

Dit soort lekkers staat op het menu van NOMADS

Wij begonnen ons etentje met een verfrissende cocktail met aardbei, een dikke aanrader! Daarna volgde eigenlijk allerlei voorgerechtjes waarbij met name vis centraal stond. Portugal is een echt vis-land, dus het was ook wel te verwachten dat net als in Portugese restaurantjes ook dit veel op je bord zou liggen. Van visjes in blik, tot smeersels gemaakt van zeekraal en goede gefrituurde octopus. Denk er lekkere sausjes bij, wat groenten en je weet zeker dat je je buik geweldig goed vol kunt eten. Grappig genoeg wisten wij zelf niet zo heel goed wat we moesten verwachten van een Portugees menu. Als eerst denk je vooral aan Pastel de Nata, maar daar kun je natuurlijk niet een heel menu mee vullen. Alle vis hapjes waren dus een goede verrassing en ook qua vega gerechten hebben ze mooie dingen op het menu staan of ze maken een goede variant van het gerechtje met vis!

Onze favorieten op het menu van NOMADS Amsterdam oost

Wat wij zeker nog eens zouden bestellen?

→ Op het vorige menu stond heerlijk frisse ceviche uit Peru en kruidige shaksouka uit Jordanië
→ De toetjes, die zijn goddelijk!
→ Het broodje met zeewiercreme en klein beetje truffel erin was verrassend lekker
→ De kabeljauw met aardappelsliertjes was heel goed

En zijn er dingen die we iets minder lekker vonden?

→ De alcohol vrije aardbei-cocktail was een beetje te zuur, dus bestel vooral die mét alcohol want die is heerlijk!

Nomads Amsterdam oost gerechten menu portugees

Al zin gekregen om naar NOMADS te gaan in Amsterdam oost?

Hieronder vind je nog wat praktische zaken voor als je een keer wilt eten bij NOMADS in Amsterdam oost:

Adres NOMADS

Oranje-Vrijstaatkade 55
1093 KS
Amsterdam

Contactgegevens

Telefoonnummer: 020 779 0469
Mail: info@nomads-amsterdam.nl

Reserveren bij NOMADS?

Als je wilt reserveren kun je bellen of mailen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld via TheFork te reserveren.

NOMADS Openingstijden

NOMADS is elke dag geopend. Van maandag tot en met donderdag zijn ze open van 17:00 tot en met 00:00 en op donderdags soms tot 01:00. In het weekend, van vrijdag tot en met zondag, zijn ze mede vanwege het heerlijke terras met zon geopend van 10:00 tot ongeveer 01:00 en tot 00:00 op zondag.

Check ook onze andere tips voor Amsterdam

Lees ook: