de liemers breuly

Actief in de Liemers: Fietsen, de Rhederlaag & Klompenpaden

Ik mag dan wel enorm kunnen genieten van zonnestralen en strand, ook word ik altijd blij van wat actie. Een juiste balans is key; even lekker relaxen en dan weer wat doen. Ook in de Liemers (lees hier alles over ons weekendje weg) heb ik niet stilgezeten, integendeel! In dit mooie gebied tussen Arnhem en de Duitse grens is zoveel moois te zien, en ook nog eens relatief dicht bij elkaar waardoor je de auto eigenlijk niet nodig hebt. Hierbij 3 tips om op een actieve manier van deze regio te genieten!

Suppen op de Rhederlaag

De Rhederlaag is een mooi meer en geliefd onder watersporters en zonliefhebbers. Je vindt hier namelijk ook een zandstrand. En dat in het oosten van het land! Het zandstrand stond bij ons alleen vanwege de overstromingen nog onder water, maar gelukkig zijn er genoeg andere opties. En zoals ik al zei: ik wil actie!

We huurden SUP’s bij Grand Cafe Rutghers om de Rhederlaag op te gaan. Ik zag dat ze ook tweepersoons-sup’s hebben, lijkt me ook superleuk om te doen! Wij gingen lekker met gewone SUP’s het water op, iets wat ik al vaak op zee doe. Toch is een meer anders; een stuk vlakker, rustiger en iets lekkerder water. Je kunt een heel rondje varen vanaf de steiger om uit te komen in de haven. Tja, dit is toch genieten?

liemers_rhederlaag-sup-2liemers-rhederlaagliemers_rhederlaag_sup

Met de mountainbike de Liemers in

Als je een hele dag actief op pad wil, is de fiets waarschijnlijk de beste optie. Je kunt dit prima een paar uur volhouden en is dus de perfecte manier om alle hoeken van de Liemers te beleven. Wij vertrokken in de ochtend bij De Panoven richting de Nederrijn, waarbij je door een mooi rivierlandschap fietst en uiteindelijk ook langs de uiterwaarden van de rivier komt. Je kunt hier een pondje nemen naar fort Pannerden, of je route vervolgen via de oevers. Bij Loo zijn we nog even het dorpje in gefietst en ook dat was een goede keuze, vooral als je van huizen kijken houdt. Er staan hier namelijk echt prachtige exemplaren in combinatie met een groen uitzicht.

Uiteindelijk besloten we vanaf Westervoort naar Arnhem te fietsen, wat echt zó goed geregeld was! De fietspaden in de Liemers en in Arnhem zijn perfect uitgedacht, dus je fietst in één keer het centrum in. Vanaf daar is het gewoon een mooi pad terug naar Zevenaar en zo heb je een heerlijk rondje erop zitten. Maar goed, er zijn nog meer fietsroutes in de Liemers die je kunt volgen, hier vind je meer fietskaarten.

Lees hier alles over een ultiem weekendje weg in de Liemers

liemers-fietsen-4 liemers-panovenliemers-fietsen-3

Te voet via de Klompenpaden

De Liemers kent een aantal ‘klompenpaden’, eeuwenoude wandelroutes die je langs mooie punten leiden. Het Rijnstrangenpad is waarschijnlijk de bekendste, deze leidt je door een aantal dorpjes, veel langs het water en met onderweg ruimte voor een kleine picknick. Het is wel een langere route, je kunt hem natuurlijk zelf ook wat korter maken. Mooi zijn de routes in ieder geval wel!

Jouw tripje naar de Liemers plannen?

  • Het makkelijkst ga je naar de Liemers met de auto
  • Zoek je een leuke accommodatie? Kijk eens bij Buitengoed De Panoven voor een overnachting!
→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland