afgelegen huisje huren nederland Noord-Holland Schoorl

Een afgelegen huisje huren in Nederland? Dit zijn 7 toffe plekjes

Zelf woon ik in de Randstad. Wel in een dorp met genoeg rust, maar toch voel je de drukte om je heen. Daarom vind ik het af en toe heerlijk om weg te gaan uit de drukte en even te genieten van de rust. Rust geeft ruimte; niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Rust wordt vaak gerelateerd aan natuur, weinig andere mensen en stilte. Op een afgelegen plek vind je vaak een combinatie van deze punten. Hoewel Nederland vrij dichtbevolkt is, zijn er toch voldoende plekken welke net even buiten de drukte vallen. Een afgelegen huisje huren in Nederland kan echt nog! Ik denk dat de meeste mensen dat wel kunnen waarderen (én gebruiken). Daarom bespreken we in deze blog 7 toffe plekken in ons land om een afgelegen huisje te huren.


Een afgelegen huisje huren in Nederland, welke lijkt je leuk?

 


Een afgelegen huisje huren in Nederland huren? Hier kan dat:

afgelegen huisje huren nederland Biesboschafgelen huisje huren in nederland

1. Rustig huisje op het water in de Biesbosch

De Biesbosch, een uniek en afgelegen stukje in Nederland, is een ideale plek om rust te vinden en te genieten van de natuur. Niet alleen de Biesbosch is uniek, maar ook dit huisje. Wakker worden op het water en middenin de natuur, echt fantastisch. Vanuit het huisje kan je wandelen, fietsen en kajakken; genoeg te ontdekken in de omgeving. Het huisje heeft een praktische indeling, maar voelt toch heel comfortabel. Bekijk ‘m snel, want dit huisje is vaak gereserveerd.

 • Prijs per nacht: vanaf 130 euro per nacht (o.b.v. 2 personen, 3de persoon mogelijk)
 • Waar vind je deze plek: Dordrecht, Zuid-Holland
 • Dit afgelegen huisje in Nederland boeken: Reserveer ‘m hier

afgelegen huisje nederland Drenthe

2. Een afgelegen huisje huren in Drenthe

Drenthe, zo’n plek in Nederland welke niet veel aandacht krijgt. Eigenlijk is dat “gelukkig maar”, want daardoor behoudt deze regio wel haar rust en authenticiteit. Dit huisje past perfect bij alles wat Drenthe te bieden heeft. Zelf vind ik het lijken op een ‘’lake house’’ zoals we deze kennen uit Amerika. Het relaxte huisje ligt namelijk aan een meer en vanuit het huisje hier vrij uitzicht op. Nog een pluspunt; de roeiboot en kano zijn gratis te gebruiken.

Het verblijf ligt op een groot perceel omringd door akkers en bossen. Ideaal om lekker te wandelen en rond te dwalen.

 • Prijs per nacht: vanaf 175 euro per nacht (o.b.v. 2 personen, optioneel met 2 extra personen)
 • Waar vind je deze plek: Odoornerveen, Drenthe
 • Dit vakantieadres boeken: Reserveer dit huisje in Drenthe

afgelegen huisje nederland Zuid-Limburgafgelen huisje huren in nederland tips

3. Natuurhuisje in Zuid-Limburg

Eén van mijn favoriete plekken in Nederland is wel Zuid-Limburg, met name door de combinatie van rust, ruimte, maar ook rumoer als je het wilt. Zo’n plek waar dat ideaal kan is dit natuurhuisje vlakbij Valkenburg. Het is echt een oase van rust en met allemaal extra luxe elementen, zoals een open haard, hout gestookte hottub in de tuin en sauna. Vanaf het huisje kan je heerlijk wandelen in het Limburgse heuvellandschap of een uitstapje maken naar Valkenburg of Maastricht. De keuze is aan jou!

 • Prijs per nacht: vanaf 250 euro per nacht (o.b.v. 4 personen)
 • Waar vind je deze plek: Valkenburg, Limburg
 • Dit afgelegen huisje in Nederland boeken: Reserveer dit natuurhuisje

vakantiehuisje aan zee nederland Vlieland

4. Een afgelegen huisje huren in Vlieland

Vlieland komt vaak terug in blogs over fijne en rustige plekken. Dat is ook niet zo vreemd, omdat het eiland afgelegen én autovrij is. De rust en ruimte voel je op Vlieland (vooral voor en na het hoogseizoen) bijna altijd, maar vooral in natuurgebied Vliehors, de “Sahara van het Noorden”. Via Natuurhuisje.nl hebben we een plek gevonden waar je je even terug kan trekken op het eiland. 100 meter van het strand, achter de duinen en van alle gemakken voorzien, hoe heerlijk?!

afgelegen huisje huren nederland Noord-Holland Schoorleen afgelen huisje huren in nederland tips

5. Rust en ruimte in Noord-Holland

Noord-Holland heeft veel te bieden. Veel mensen denken bij deze provincie vaak aan Amsterdam, Haarlem en andere toeristische plekken. Echter kan je er ook heel goed uitrusten, met name in één van de vele rustige badplaatsen. Dit huisje ligt in de buurt van Schoorl aan Zee en een aantal mooie duin- en natuurgebieden. Ga op stap of ga chillen op je veranda; het kan hier allebei prima. Het huisje is modern ingericht met veel licht en natuurlijke details. Een heerlijke plek om met je gezin voor een weekend of langer te genieten.

 • Prijs per nacht: vanaf 140 euro per nacht (o.b.v. 4 personen)
 • Waar vind je deze plek: Schoorl, Noord-Holland
 • Boek dit huisje: Reserveer dit huisje hier

afgelegen huisje huren nederland Twente - Deurningen

6. Een afgelegen huisje in Twente mét sauna

Een plek met weinig bebouwing, veel natuur en rust? Twente! Deze regio moet wel in deze blog. Dit huisje ligt in Deurningen, deze plaatsnaam klinkt alleen al rustig en afgelegen. Je bevind je als gast op een kleinschalig vakantiepark waar rust het kernwoord is. Relaxen doe je in de ruime tuin of in de omgeving; er zijn meerdere heidevelden, bossen en landgoeden op korte afstand waar je kan fietsen of wandelen. Extra pluspunt is de sauna! Benieuwd naar nog meer mooie vakantiehuizen in Twente? Check dan een eerdere blog die we hebben gemaakt.

 • Prijs per nacht: vanaf 215 euro per nacht (o.b.v. 6 personen)
 • Waar vind je deze plek: Deurningen, Twente
 • Dit afgelegen huisje in Nederland boeken: Boek hier je overnachting

afgelegen huisje nederland Groningenhutje op de hei huren in groningen

7. Slaap in een duurzaam huisje in Groningen

Groningen ademt ruimte en afgelegen plekjes; dit huisje in Luddeweer is een verborgen parel. Het huisje is duurzaam gebouwd en heel aangenaam om in te verblijven. Als gast heb je de beschikking tot 1000 m2 tuin, een vuurplaats, natuurvijver en een picknicktafel. Dat wordt eten en genieten in de natuur! Ben je een vogelspotter in spé? Dan kan je je hart hier ophalen, regelmatig worden er hier ijsvogels, torenvalken en putters gespot. Zet dit huisje in je favorieten en boek ‘m zodra het weer kan, want voor dit seizoen zitten het helaas al vol.

 • Prijs per nacht: vanaf 125 euro per nacht (o.b.v. 2 personen)
 • Waar vind je deze plek: Luddeweer, Groningen
 • Dit vakantieadres boeken: Reserveer dit afgelegen huisje

Meer toffe afgelegen huisjes huren in Nederland?

Lees ook:

Ken jij een afgelegen huisje in Nederland waarvan je denkt, die moet hier echt tussen staan? Laat jouw tip hieronder weten in een reactie en wie weet nemen we het huisje mee als we een update doen van dit artikel!

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland