Probeer deze 5 activiteiten in Volendam & Marken mét 20% korting!

Met de volgende vijf activiteiten kun je je dagje uit in Volendam en Marken extra leuk maken! Denk aan het bezoeken van een klompenmakerij, maak een foto in klederdracht of ontdek het eiland Marken per E-bike. Met deze activiteiten kun je gegarandeerd een dag plezier maken en lekker ontspannen tijdens een dagje Volendam & Marken. Oh en voor we het vergeten… We hebben ook een kortingscode voor je waardoor je alle activiteiten die in dit artikel staan met 20% korting kunt boeken!

Check onze kortingscode voor 20% korting
Alle activiteiten die in dit artikel staan kun je boeken via de Marken Express (hun website is www.markenexpress.nl) en als je via hen een overtocht of activiteit boekt, krijg je 20% korting als je de code TravellersVolendam2020 gebruikt!

1. Appelgebak en chocolademelk tijdens de overtocht van Volendam naar Marken

Tijdens de overtocht van Volendam naar Marken kun je binnen de boot genieten van appelgebak en warme chocolademelk. Vanaf de warme cabine kijk je uit over het Markermeer en zie je verschillende boten voorbij varen, ondertussen neem je nog een hap van je appelgebak en een slok van je warme chocolademelk. Een ideaal én heerlijk uitje, ook als het regent!

2. Bezoek de Klompenmakerij van Marken

Achter het dorp van Marken ligt de klompenmakerij. Binnen het museum wordt tijdens een rondleiding het productieproces van A tot Z uitgelegd. In de productieruimte van het museum staan meerdere machines waaronder een stoommachine die de klompen machines aandrijft. Met indrukwekkende oude machines laat de klompenvakman zien hoe vroeger de klompen werden geproduceerd en met een beetje geluk krijg je er een mee als souvenir!

3. Ga lunchen bij Taverne de Visscher

Na al dat kijken en rondwandelen, moet je natuurlijk ook voldoende pauze houden en lunchen bij Taverne de Visscher is een dikke aanrader! Het is een authentiek restaurant gelegen in de gezellige haven van Marken. Het pand is volledig in Marker architectuur en binnen is het restaurant gezellig en sfeervol ingericht. Met een warm bakje koffie kruip je op de bank en kijk je door het raamkozijn naar de oud Hollandse huizen!

4. Een activiteit die je niet mag missen in Volendam: Maar een hilarische foto in klederdracht!

Wanneer je Volendam bezoekt is er één activiteit die je eigenlijk echt niet kan overslaan en dat is de foto in Volendamse klederdracht. Een perfect moment om even echt toerist in eigen land te spelen! De fotograaf kleed je volledig in Volendamse klederdracht en vervolgens kies je een leuk decor uit. Na afloop krijg je twee afgedrukte exemplaren en een kaartje met een QR-code om de foto’s te downloaden. Gegarandeerd krijg je de slappe lach en heb je een super grappige foto die je na afloop op de koffietafel kan zetten.

5. Met de E-bike Marken ontdekken

Marken is een klein eiland en hoewel je het eiland prima kan ontdekken tijdens een mooie wandeling is er ook de mogelijkheid om een E-bike te huren. Met de E-bike ben je iets minder afhankelijk van tijd omdat je snel en gemakkelijk van A naar B komt in tegenstelling tot wandelen. Op Marken vind je naast de iconische vuurtoren, prachtige huisjes en hele mooie natuur. Met de E-bike kun je makkelijk de vuurtoren ontdekken en fiets je later zo door naar de Rozenwerf en de Ijsbrekers.

Beleef deze activiteiten in Volendam via Marken Express (+ Kortingscode)

Via Marken Express kun je diverse combinaties van activiteiten & arrangementen boeken in Volendam en Marken en er is echt voor ieder wat wils. Of je nou met een familie Volendam en Marken komt ontdekken of als stelletje. Voor ieder type is er een combinatie aan activiteiten met een leuke prijs. Wat het nog leuker maakt is dat we voor de lezers een speciale kortingscode hebben! Zo kun je met de code TravellersVolendam2020 voor 20% korting de activiteiten in Volendam en Marken in combinatie met overtocht boeken.

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland