wat te doen in Napels stedentrip buffel mozzarella

Restaurants in Napels: dit zijn de 6 beste plekken om te dineren

Napels, een van de grootste steden uit Italië en de hoofdstad van de provincie Campanië. Er is heel wat te beleven in de stad en rondom Napels zelf. Van al dat bezoeken krijg je natuurlijk ook wel eens trek. Italië heeft een overheerlijke keuken, denk maar aan pasta en pizza, gebakjes, koffie of een spritzer! En natuurlijk kan je ook in Napels hiervan genieten. Om niet te hoeven zoeken naar de beste plekjes heb ik een lijstje gemaakt van restaurants in Napels waar je het lekkerste kunt dineren.

6 x Uit eten bij de beste restaurants in Napels

Dit zijn naar mijn idee de beste restaurants in Napels!

1. Dineren in het midden van de straat

The Spanish Quarter moet wel hét drukste en gezelligste stadsdeel zijn van Napels. Het werd ons aangeraden door enkele locals dus dan heb je al een vermoeden dat het goed zal zijn. En ja hoor, was echt weer eens heerlijk dineren! Pizzeria Speranzella heeft een heel uitgebreide menukaart, dus het is moeilijk kiezen. De sfeer en de bediening is er ook helemaal top! Echt een plekje met karakter. De pizzeria is verborgen in een kleine straat, weg van de toeristenvallen. A little gem dus! Wat hier ook zo leuk is, is dat je met je tafeltje op straat staat en er regelmatig auto’s passeren net naast je tafel. Een heel leuke ervaring.

→ Hier vind je Pizzeria Speranzella: Via Speranzella 84

2. De lekkerste pizza

De allerbeste pizza uit Napels vind je bij pizzeria Da Michele. Filmliefhebbers zullen deze plek herkennen van de film ‘Eat Pray Love’ met Julia Roberts. En niet enkel Julia Roberts is een bekende gast daar. Ook Maradonna, dé voetbalgod van Napels, heeft daar al eens een lekkere pizza gegeten. Da Michele serveert maar vier soorten pizza’s en enkele standaard drankjes zoals frisdranken en bier. Mijn aanrader? De Pizza Margherita en de Marinara. Doe eens lekker gek en neem ze beide! Je zal hier geen spijt van krijgen. Om een echte Napolitaanse ervaring te krijgen vouw je de pizza in het verlengde samen en eet je hem zo op. Heerlijk! Wie een plekje wil bemachtigen in deze bekende pizzeria zal eerst even moeten achteraan moeten sluiten in de rij buiten. En als je eenmaal binnen bent, ben je ook zo weer buiten. Verwacht de niet dat je uitgebreid gaat dineren. Ondanks dat is het allemaal zeker en vast waard!

→ Hier vind je Da Michele: Via Cesare Sersale 1 in het historisch centrum van Napels

Restaurants NapelsRestaurants Napels, Da Michelle Pizza

3. Een Napolitaanse specialiteit

Een echte Napolitaanse specialiteit is pizza fritta ofwel gefrituurde pizza. Ik hoor je al denken ‘kan dat??’ Ja hoor dat kan zeker en vast en het is overheerlijk! De pizza fritta is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er was in die tijd heel weinig eten en veel armoede in de stad. Tegenwoordig is het echt een must eat in Napels. De, volgens mij, lekkerste pizza fritta vind je bij Zia Esterina Sorbillo. Dit kleine zaakje doet enkel take away en bevindt zich in de drukke winkelstraat ‘Toledo’. Ideale snack tijdens het shoppen dus!

→ Hier vind je Zia Esterina Sorbillo: Piazza Trieste e Trento 53 aan winkelstraat Toledo.

→  Lees ook: Wat te doen in Napels? Check onze complete city guide!

4. Verse vis

Voor de lekkerste en meest verse vis ga je de jachthaven van Napels in. Hier zijn verschillende super gezellige en leuke restaurants te vinden die uitzicht geven op alle mooie jachten en boten die in de haven liggen te dobberen. Het, denk ik, bekendste restaurant moet wel Il Transatlantico zijn. Om hier een hapje te eten moet je wel eventjes te wachten, gelukkig krijg je bij het wachten een plekje en een glaasje cava aangeboden. Na even wachten krijg je een giga menu aan gerechten met verse vis. En geloof me die zijn zo overheerlijk! Neem daarbij hun huiswijn en je hebt een geslaagd diner. Wanneer je hierheen gaat, probeer dan rond zonsondergang te gaan, de zakkende zon in de zee en de Castel dell’Ovo op de achtergrond maken het een magisch plekje.

→ Hier vind je Il Transatlantico: Via Luculliana 15, in de jachthaven van Napels

5. Napolitaanse pasta op zijn best

Restaurant Da Donato is gelegen in een zijstraatje van het drukke plein “Piazza Garibaldi”. Op dit drukke plein zal je heel wat restaurants vinden die jou willen lokken naar hun zaak, echter stap je best een klein zijstraatje in, want daar kun je pas echt genieten van super verse en heerlijke Italiaanse gerechten. Mijn favorieten zijn zeker en vast de pasta! Die is hier zo goed en helemaal niet duur. Ook is het restaurant heel gezellig. Er kunnen trouwens niet zo heel veel tafels binnen staan, dus reserveer wel op voorhand anders is de kans groot dat je een half uur tot 45 minuten later terug moet komen. Je diner kan je afsluiten met enkele goeie desserts, waaronder Napolitaanse klassiekers.

→ Hier vind je Da Donato: Via Silvio Spaventa 39, een zijstraat van Piazza Garibaldi.

restaurant Napels Da Donato restaurants in Napels Da Donato

6. Hapjes en drankjes met een uitzicht

Geen citytrip of reis is compleet zonder even de stad van bovenaf gezien te hebben. Gelukkig kan je dat combineren met een aperitivo, een hapje en drankje met uitzicht dus. Vanaf 17u beginnen Napolitanen aan hun aperitief moment van de dag. Op de meeste plaatsen krijg je dus bij het bestellen van een drankje enkele lekkere hapjes. Denk hier aan zoute koekjes en olijfjes. Om het plekje te bereiken neem je eerst een tram die de berg op gaat en vervolgens vanaf het tramstation nog even te stappen. Het restaurant noemt Renzo e Lucia. Je kan hier ook dineren als je wil. Het restaurant is niet zo heel goedkoop vergeleken met heel wat andere plekken in Napels, maar je kan er wel genieten van een prachtig uitzicht. Wij hebben hier niet gegeten maar indien je dat wil doen reserveer je best op voorhand als je echt het beste plekje wil.

→ Hier vind je Renzo e Lucia: Via Tito Angelini 33, aan Castel Sant’Elmo

In welke restaurants in Napels zou jij graag willen dineren?→ Bekijk hier al onze Italië artikelen