raften italie Teamwork calabrie

Raften in Italie, het water op in Calabrië

Tijdens onze rondreis door Calabrië, het zuiden van Italië, gaan we raften. Ik kijk er al de hele week naar uit en ik ben dan ook blij dat mijn migraine aanval van de avond ervoor volledig is weg getrokken. We rijden naar River Tribe, een leuk actief bedrijf in het bergen van de Pollino. Dit is het enige bedrijf dat in het zuiden van Italië raften organiseert. Het is de eerste keer dat ik dit ga doen en ik ben daarom ook best wel gespannen.

De uitleg, hoe werkt raften eigenlijk?

We beginnen met een uitgebreide uitleg op de kant, ze vertellen ons hoe je moet peddelen, waar je moet zitten en hoe we in bepaalde situaties moeten reageren. De medewerkers zijn River Tribe zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Je merkt echt dat de medewerkers plezier hebben in hun werk. Vervolgens krijgen we allemaal een wetsuit, een zwemvest, een helm en waterschoenen. Een wetsuit lijkt overdreven want het is 25 graden, maar het water blijkt 2 graden te zijn.

Uitleg raften italie Uitleg raften italie calabrie

Raften in Italie op de Lao rivier

Na de uitleg rijden we naar het beginpunt en komen we voor het eerst aan bij de Lao rivier. Het moment dat ik met mijn voeten in de rivier ga staan, merk ik meteen waarom we een wetsuit aan hebben. Het is echt fris. We moeten allemaal oefenen hoe we moeten drijven wanneer we uit de raft vallen. Het is even fris maar het is fijn dat we al hebben geoefend. Doordat de rivier bestaat uit water uit de bergen is het heel verschillend hoe het waterniveau is op de rivier. In het begin van de rivier staat het water tot onze knieën en later is het ruim drie meter diep.

Lao rivier italie raften Lao rivier in italie raften

Teamwork

We zitten met zijn vieren in de boot plus een instructeur. Onze instructeur is ontzettend enthousiast, vriendelijk en motiverend. Het begin van de rivier is rustig en daardoor kunnen we goed inkomen. Ik heb last van mijn pols en hij geeft mij dus een beetje rust wanneer nodig. Het is heel tof om met zijn vijven een team te vormen, je kunt er gezamenlijk voor zorgen om iedere stroomversnelling goed door te komen. Onderweg komen we langs onmogelijk plekken maar toch komen we overal door en genieten we ondertussen van de omgeving.

raften italie Teamwork calabrie

Teamwork calabrie italie raften

Waterval

Na ongeveer een uur varen komen we aan bij een indrukwekkende waterval. Iedereen gaat er onder staan en drinkt een beetje van het water. Het water hier is zo helder dat je het dus gewoon kunt drinken. De waterval is ruim twintig meter hoog en het is fijn dat we een helm op hebben want anders zou het echt pijn doen wanneer de ijskoude druppels op je hoofd vallen. We nemen even een pauze en we kunnen genieten van de mooie omgeving. Na een kwartier gaan we weer door voor het laatste gedeelte van de tocht.

Waterval raften italie

Omgeving van de Lao rivier

Onderweg kunnen we voldoende genieten van de mooie omgeving van de Lao rivier. Het is een omgeving die ik nooit zo heb gezien. Het doet mij denken aan de film Avatar. De omgeving is echt onbeschrijfelijk mooi. Tussen alle heftige stroomversnellingen door is er dus voldoende tijd om te kunnen genieten van deze omgeving. Na een tocht van ongeveer drie uur raften, komen we bij het eindpunt. Ik ben helemaal uitgeput maar heb echt een geweldige ochtend gehad. Op het eindpunt is er mogelijkheid om te douchen en om te kleden.

→ Bekijk hier al onze Italië artikelen

 

Deze reis is gemaakt in samenwerking met Enotria Travel, bedankt voor de bijzondere ervaring!