Bijzonder overnachten in Parijs | Legend Hotel

Vlakbij het La Parizienne Hotel vind je in het zesde arrondissement van Parijs ook het ontzettend gave Legend Hotel. Je vindt dit hotel in de straat Rue de Rennes en het hotel is daar omringd door leuke winkels en gezellige restaurants. Het is een boutiek hotel dat bekend staat om haar speciale inrichting, iets dat je ook meteen opvalt bij binnenkomst. In de lobby loop je bijvoorbeeld direct tegen een soort lichtgevende boom aan waar ‘s ochtends ook het ontbijtbuffet onder te vinden is. Niet alleen bij de receptie maar ook in de kamers zul je verrast worden. Zo sliepen wij in een bijna gouden bed en als we de andere foto’s op de website van het hotel mogen geloven, zijn er nog meer gave kamers te vinden in het Legend Hotel. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder en ontdek deze bijzondere plek om te overnachten in Parijs!

Bijzonder overnachten in Parijs

→ Meteen boeken: Legend Hotel

Weg dromen in een gouden gloed

Waar we in het Parizienne Hotel in slaap vallen in een palmbomen bos, dromen we in het Legend Hotel weg onder een warme gouden gloed. Van onder ons bed komen zacht gele stralen, boven ons hangt een waanzinnig gouden bloemen lamp die lijkt op de kleinere lampjes naast onze bedhoofd en rondom het bed hangen verlichte gordijnen die de kamer een romantische sfeer geven. Als je een weekende weg gaat met je lief, is dit echt een gave plek om de nacht door te brengen.

Bijzonder overnachten in Parijs in deze kamer van het Legend Hotel

Wakker worden in Parijs!

Wanneer we wakker worden in het Legend Hotel is het eerste dat wij doen de gigantische ramen open gooien. De ramen zijn zo groot dat het bijna lijkt op een balkon en in de zon besluiten we wat te lezen en te bepalen wat we de rest van de dag gaan doen (aanrader: Vintage shoppen in Parijs). Vervolgens is het tijd om te douchen (hello regendouche!) en nog even bij het ontbijt aan te schuiven dat je in de lobby kunt vinden. Omdat het zulk lekker weer is, kunnen we in de tuin zitten en daar genieten van onze croissants en pain au chocolat. Al is het buffet veel uitgebreider dan dat, want je vindt er ook allerlei soorten ei, yoghurt, vers fruit en andere gebakken broodjes.

Where to find Legend Hotel?

Het Legend Hotel is zoals we al zeiden te vinden bij Rue de Rennes, op nummer 151. Je kunt deze straat gemakkelijk bereiken door de metro te nemen naar Montparnasse Bienevenue. Hier stoppen onder andere lijn 6 en 4, die gebruikte wij het meest. Maar ook de lijnen 12 en 13 kun je hier pakken. Lijn 6 loopt zelfs vanaf de metrohalte Bercy. Dit is ook de plek waar bussen van Ouibus stoppen. Tot slot is dit hotel in de buurt van Jardin du Luxembourg te vinden, maar ook om de hoek van het Lafayette winkelcentrum en een paar metro haltes verwijderd van de Notre-Dame of hippe wijken als Le Marais.

Een nachtje slapen in het Legend Hotel?

In het Legend Hotel zijn verschillende type kamers te vinden. Wij sliepen in een van de kleinere kamers, de Legend Room. Een fijne kamer en perfect voor als je kort in Parijs verblijft. Deze kamer had een fijn en zacht bed, regendouche in de badkamer, gigantische flatscreen (wel met veel Franse tv-zenders, dus hoeveel je er aan hebt weet ik niet…) en altijd goed: wifi op de kamer! De prijs van zo’n kamer ligt rond de 100,- euro per nacht. Al kun je soms ook korting krijgen als je bijvoorbeeld ver van te voren boekt of gebruik maakt van een handige actie als je langer blijft dan een paar nachten. Bekijk hier de meer van het Legend Hotel en de actuele prijzen of boek Legend hotel via Booking.com!

Zou jij hier wel een nachtje willen overnachten?

→ Bekijk alle artikelen over Parijs