Bijzonder overnachten in Parijs La Parizienne Hotel

Bijzonder overnachten in Parijs | La Parizienne

In het zesde district van Parijs vinden we het fancy en meisjesachtige hotel La Parizienne. Hoe kun je een weekend Parijs beter beginnen dan in te checken bij een hotel met zo’n naam en zulke gave kamers! Bij binnenkomst bij La Parizienne voel je je ook vrijwel gelijk als een echte parisian. De lobby is gaaf ingericht, het hotel ligt in een gezellige straat (veel leuke winkels & restaurantjes), binnen kom je de leukste illustraties tegen en als je je kamer binnenkomt is dat eigenlijk opnieuw een feestje. Je vindt La Parizienne Hotel om de hoek van het Le Jardin du Luxembourg, maar is ook dichtbij Lafayette en het hotel is een paar metro haltes verwijderd van hippe wijken als Le Marais.

Bijzonder overnachten bij La Parizienne Hotel

→ Meteen boeken: La Parizienne Hotel

Tropische kamer met uitzicht & par(ad)ijslijk ontbijt

Onze slaapkamer wordt gekenmerkt door het allergaafste behang allertijden. Als je het mij vraagt. Wanneer we binnenkomen worden we namelijk omringd door eindeloos veel palmbomen. Een stukje tropische jungle, middenin een stad als Parijs. Naast ons bed staan bijna kitscherige ananaslampen die net zo gaaf zijn als de muren. Wanneer we op bed vallen, dat voorzien is van kraakwitte lakens, blijkt dat die ook nog eens super zacht ligt. Dat wordt uitslapen! Verder ontdekken we in de badkamer een fijn ligbad en horen we bij de receptie dat we tot 10 uur de tijd hebben om in de ochtend een broodje weg te happen bij het ontbijt. Yum! Nu al zin in.

Illustraties van Marta Fonfara

Leuk om te weten, is dat door het hele hotel illustraties zijn te vinden van Marta Fonfara. Een kunstenares die Parijs als haar hometown heeft uitgekozen. In de lobby kom je de collectie “Urban Audacities” tegen, terwijl in de kamers kunstwerken hangen die horen bij “Simple Pleasures and Parisian Pretences” en “Paris My Love”. De illustratie is ook terug te zien in het logo van het hotel en zorgt voor een leuk, fleurig en herkenbaar beeld!

La Parizienne Hotel voordeur Parijs

Where to find La Parizienne Hotel?

Je vindt het La Parizienne Hotel op 33, Boulevard du Montparnasse. Je kunt hier dus gemakkelijk naartoe gaan door uit te stappen bij de metro halte Montparnasse Bienvenue. Hier stoppen onder andere lijn 6 en 4, die gebruikte wij het meest. Maar ook de lijnen 12 en 13 hebben hier een halte. Lijn 6 stopt ook bij de halte Bercy, hierdoor kun je als je een bus neemt vanuit Nederland gemakkelijk naar het hotel doorreizen. Bussen van Ouibus stoppen hier ook en hiervoor kun je vanuit Nederland al een buskaartje kopen voor Parijs vanaf 29,- euro. Verder is lijn 6 ook verbonden met het Charles de Gaulle vliegveld, waardoor dit hotel ook op een gunstige route ligt als je met het vliegtuig komt. Rondom La Parizienne Hotel zijn overigens allerlei leuke dingen te vinden. Denk aan winkels (wij hebben onder andere een H&M, Mango, Kookai en tal van andere bekende shops gespot), gezellige restaurants en het winkelcentrum Lafayette.

Bijzonder overnachten in Parijs La Parizienne Hotel

Een nachtje slapen in het La Parizienne Hotel?

In het La Parizienne Hotel vind je verschillende type kamers. Wij sliepen in een Capricieuse met zoals je hierboven kunt zien een geweldig palmbomen behang. Maar er zijn ook andere kamers, die namen hebben als Radieuse, Audacieuse en Curieuse. Vrijwel allemaal met hun eigen unieke inrichting. Prijzen voor een nacht beginnen rond een de 150 euro. Al kun je ook vaak korting krijgen als je bijvoorbeeld een aantal dagen van te voren boekt of gebruik maakt van een actie als een long stay of early booking rate. Het ontbijt is verder niet per se inbegrepen bij je kamer, maar dat kun je wel bijboeken. Een aanrader, want het buffet is lekker uitgebreid zo heb je keuze uit yoghurt met vers fruit, croissants, pain au chocolat (favoriet!) of andere warmere gerechtjes. Bovendien is de ontbijtruimte gezellig ingericht, dus dat maakt wakker worden hier ook aardig relaxed! Bekijk hier meer van La Parizienne Hotel of boek La Parizienne meteen via Booking.com!

→ Bekijk alle artikelen over Parijs