Bezienswaardigheden seoul zuid korea

Bezienswaardigheden in Seoul, Zuid-Korea

Seoul. De stad waar ik leerde en leefde. Een stad met een internationaal karakter, heerlijke restaurantjes en een ongelofelijke diversiteit aan mensen. In dit artikel vertel ik je over de bezienswaardigheden in Seoul in mijn favoriete wijken. Ook hoop ik je te inspireren met de schoonheid van deze stad in Zuid-Korea.

Maak kennis met de bezienswaardigheden in Seoul

Bezienswaardigheden seoul-9

Bezienswaardigheden seoul-6

De leukste bezienswaardigheden in Seoul per wijk

Goed om te weten: Seoul heeft een metronetwerk van zo’n 500 kilometer door de hele stad. Zo kun je je gemakkelijk van A naar B bewegen. De metro in Seoul is bijzonder schoon, modern en bovenal high tech. Tip: koop wanneer je aankomt op het vliegveld gelijk een T-Money card. Met deze kaart kun je reizen met de bus, metro en trein. En daarnaast betalen in diverse supermarkten. Ook handig om te hebben: De Lonely Planet van Seoul!

1. Hongdae

Vanaf het internationale vliegveld Incheon, sta je binnen een uur in mijn favoriete wijk van Seoul: Hongdae. Een heerlijke wijk die als perfecte uitvalsbasis dient om de stad verder te ontdekken. Hongdae is een wijk met veel jonge mensen, straatmuzikanten, gezellige restaurantjes en kunst in alle vormen en maten. In de wijk, die ook wel bekend staat als dé studentenwijk van Seoul, is altijd iets toen en je zult je er dan ook geen moment vervelen.

Verdwaal overdag en ‘s avonds in de kleine straatjes, mooie parken en drukke uitgaansgebieden. En probeer zeker eens een traditionele Koreaanse barbecue in dit stadsdistrict. Zelf verbleef ik dik een jaar in dit deel van Seoul. En toch heb ik nog steeds niet alles kunnen ontdekken.

Bezienswaardigheden seoul Hongdae

2. Gangnam

Gangnam is de zakenwijk van Seoul. Een wijk met veelal kantoren, dure auto’s en mensen met gevulde portemonnees. Alles draait in deze wijk om het zien en gezien worden. In Gangnam vind je hightech koffietentjes, eindeloos veel exclusieve restaurants en high end fashion stores. Absolute aanrader: Lounge X. Een robot cafe, waar je kunt betalen met diverse cryptocurrencies en je je koffie laat serveren door een robot.

zuid korea Bezienswaardigheden seoul

Bezienswaardigheden seoul

3. Itaewon

Itaewon is een wijk met een dynamisch uitgaansleven. In de wijk vind je veelal (internationale) clubs en restaurantjes. Verbaas je niet, want ondanks dat je je aan de andere kant van de wereld bevindt, eet je ook hier na het stappen een lekker broodje döner kebab. Mijn favoriete bars/clubs: Cakeshop, Pistil Seoul, Faust, Jack’s Bar, The Fountain, The Griffin Bar, Casa Corona en Prost.

Itaewon staat bekend als dé wijk voor expats. Je komt dan ook veel Amerikaanse soldaten, internationale studenten en reizigers tegen. Ben je het Aziatische eten heel even zat (ga ik niet vanuit). Dan vind je in deze wijk te kust en te keur aan fastfood en wereldse restaurantjes.

seoul Bezienswaardigheden Itaewon

4. Dongdaemun (downtown Seoul)

Dongdaemun is een begrip in Seoul. Met een bijzonder mooie eyecatcher genaamd Dongdaemun Design Plaza, lijkt het alsof je je waant in een grote westerse metropool.In de wijk in downtown Seoul vind je veel shopping malls en design plaza’s. Ben je fan van niet alledaagse kunst en restaurantjes? Bezoek dan eens Sewoon Plaza. Een oude handelsmarkt waar elke maand hippe restaurantjes en kunst studio’s de deur openen. Ook vind je hier een super mooi platform met een bijzonder uitzicht over de stad.

Dongdaemun Bezienswaardigheden seoul

Bezienswaardigheden seoul-2

5. Gwangjang Market

Koreaans eten is om je vingers bij af te likken. En op de Gwangjang Market weten ze wat echt lekker eten is. Op deze markt vind je allerlei traditionele snacks en maaltijden die je kunt scoren voor een mooie prijs. Ook vind je op deze markt verse vis, groenten en andere handelswaren.

Gwangjang Market Bezienswaardigheden seoul korea

6. Bukhansan National Park

Ben je toe aan rust, ruimte en houd je van hiken? Beklim dan de Bukhansan berg aan de rand van de stad en geniet van een fantastisch uitzicht over de mega metropool. Let op! Trek hier een dag voor uit en zorg ervoor dat je een goed paar schoenen aantrekt. De hike naar de hoogste top van de berg duurt gemiddeld drie uur.

Bezienswaardigheden seoul zuid korea Bezienswaardigheden seoul-5

Welke bezienswaardigheden in Seoul wil jij bezoeken?

En gelijk enthousiast geworden? Of ken jij juist een plekje dat hier ook echt tussen moet staan? Laat het hieronder weten in een reactie!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Korea