luchthaven lounge qatar airways

Waarom een luchthaven lounge zo chill is, bewijst de Al Maha Lounge in Doha

Toen wij van de Malediven terug naar huis vlogen met Qatar Airways, hadden we een hele lange overstap op Doha. Onze vlucht vanuit Male landde rond 23:30u op Qatar en rond 08:00u zou onze vlucht van Qatar naar Nederland pas vertrekken. Tijdens een eerdere reis met Qatar Airways, hadden we onze overstap zelf extra lang gemaakt en zijn we een paar dagen in Doha gebleven. Dat was super tof en mooi (lees hier onze complete blog over Doha), maar na ons tripje naar de Malediven wilden we gewoon direct terug naar Nederland, dus besloten we te wachten op het vliegveld en niet de stad in te gaan. Maar, wat doe je als je bijna 8 uur moet wachten op je volgende vlucht op het vliegveld van Qatar? Wij hebben de tip voor je: Ga in ieder geval een paar uur naar een luchthaven lounge! Wij probeerden de Al Maha Lounge in Doha.

Wat is een Luchthaven Lounge?

Op vliegvelden vind je vaak meerdere luchthaven lounges. Ook op Schiphol zal je vast wel eens het bordje ‘lounge’ hebben gespot. Voor wie geen idee heeft wat dit is: Een luchthaven lounge is eigenlijk een soort ruimte waar je alleen op uitnodiging toegang tot hebt of waarvoor je een ticket moet kopen. Je mag er dus niet zomaar in, je moet er eerst voor betalen (je kan een soort dagpas kopen) of je moet uitgenodigd zijn. Vaak zit zo’n lounge toegang bijvoorbeeld al bij je ticket als je een Business Class ticket hebt.

Is alles gratis?

Eenmaal binnen in een lounge vind je vaak een bar, een buffet met verschillende hapjes, snacks, wifi en relaxte (en rustige!) zitplekken waar je eenmaal binnen allemaal gratis van kan genieten. De grotere lounges hebben meestal ook douches, soms is er een yoga area of fitness gedeelte en ook speciale kamers waar je een kleine power nap kunt doen. Super relaxt dus als je een lange overstap hebt! Al is niet elke lounge hetzelfde, de ene is groter dan de ander maar ook qua kwaliteit kunnen ze wel eens verschillen. Het is daarom goed om vooraf altijd even een review te checken, voordat je een dagpas koopt. Het is zonde om een duur (want een beetje prijzig is het soms wel) entree ticket te kopen, als het binnen tegenvalt. Zie het een beetje als een restaurant, ook daar heb je verschillen tussen en zo is het niet anders bij luchthaven lounges.

qatar airways luchthaven lounge doha tips luchthaven lounge qatar airways_

luchthaven lounge in doha_

luchthaven lounge doha salad bar-2

Wij probeerden de Al Maha Lounge op Doha

Nadat we vanuit de Malediven aangekomen waren in Qatar besloten we op het vliegveld vrijwel direct naar de Al Maha Lounge te gaan van Qatar Airways. Omdat ik zelf niet echt een fan ben van eten in vliegtuigen, had ik sowieso al zin in het buffet in de lounge en even rustig kunnen relaxen met goede wifi is ook altijd fijn.

Hapjes & drankjes

Ondanks dat we in het Midden-Oosten zijn en in Doha zelf niet overal alcohol wordt geschonken, konden we in de Al Maha Lounge allerlei alcoholische drankjes vinden. Om te proosten op ons bijzondere tripje naar de Malediven besloten wij voor een rode wijn te gaan. Bij het buffet konden we allemaal mini sandwiches pakken met verse kip salade of warme champignon soep, maar mijn favoriet was toch wel de salad bar met huisgemaakte hummus. Zoetigheid is er uiteraard ook te vinden, dus bij onze theetjes konden we wat lekkers nemen als afsluiter. Niet alleen het gratis eten en de drankjes zijn een pre, in de lounge staan ook fijne stoelen die niet al te dicht op elkaar staan en je even ongestoord kan bijkomen.

Lounges van Qatar Airways

Qatar Airways heeft in Doha verschillende lounges, hier kun je ze allemaal vinden. Op andere vliegvelden zul je ook lounges van hun vinden, zoals bijvoorbeeld in Londen!

luchthaven lounge qatar doha luchthaven lounge doha salad bar luchthaven lounge qatar airways doha qatar airways luchthaven lounge

Quite rooms op Doha Hamad Airport

We zijn niet de hele tijd in de luchthaven lounge gebleven. We wilden van 02:30u tot 07:00u ook nog ergens anders proberen te slapen. Op het vliegveld van Doha heb je hele chille ligstoelen, in een speciale stille ruimte, waar je eigenlijk super lekker kan slapen. Dit is gewoon in het algemene deel van het vliegveld en die stoelen hadden we eerder al gespot. Hier kan je lezen waar de quiet rooms zijn op het vliegveld van Doha. Voor onze vlucht (met meerdere wekkers aan staan) gingen we dus ook nog even daar naartoe.

Meer lezen over luchthaven lounges & Business class vliegen?

Lees ook: