Qatar Airways business class

Business Class vliegen met de beste airline van de wereld, hoe is dat?

Onlangs vlogen wij naar Namibië via Doha en vlak voor het eerste deel van onze vlucht kregen we tijdens het inchecken iets onwijs tofs te horen: We mochten Business Class vliegen! En nee, niet zomaar Business Class (alsof dat niet al genoeg is), maar met de beste airline van de wereld! Het onderzoeksbureau Skytrax heeft dit jaar namelijk onderzoek gedaan onder meer dan 21 miljoen respondenten en daaruit bleek dat Qatar Airways op nummer 1 staat van de 20 beste vliegtuigmaatschappijen in de hele wereld. Al eerder, in 2018, wonnen ze prijzen omdat ze de allerbeste Business Class hadden, dus je kan begrijpen dat wij onwijs benieuwd waren naar hoe het zou zijn om daar zelf een keertje mee te vliegen! En spoiler: Het was oprecht fantastisch! Men… het is bijna jammer dat we nu weten hoe vliegen ook kan zijn, want nu willen we dit eigenlijk altijd!

QatarAirways business class QatarAirways business class

Met bubbels in Business

We hebben al wel eens eerder Business Class gevlogen en als er iets is dat er helemaal bij hoort, dan is dat toch wel dat glaasje bubbels nog voor je opstijgt. Eigenlijk geeft dat al zo’n superdeluxe gevoel en vergeet je alle vakantiestress als je die al had. Bij Qatar kun je bovendien ook nog eens uit verschillende opties kiezen, zo hebben ze een mooie rose bubbel maar ook Franse Pommery champagne. Yep, helemaal chic-lae-frique!

Uitgebreid dineren bij kaarslicht

Wat ook bizar is aan de Business Class van Qatar Airways is dat je niet zomaar iets voorgeschoteld krijgt, maar zelf van een menukaart kunt bestellen wat je wilt eten. Ik bestelde een soort ciabatta burger met frietjes en at daarvoor een heerlijk pompoensoep. Normaal ben ik niet zo’n fan van vliegtuigeten, maar dit was echt van zo’n andere kwaliteit dan wat je normaal krijgt. Verwacht trouwens ook zeker geen plastic, zilveren bakjes die je zelf moet open maken, maar gewoon mooi opgediende borden. Yep, next level dineren in de lucht, en om je diner-sfeer extra gezellig te maken dekken ze je tafeltje ook nog eens met een mooi kleedje en een klein (nep) kaarsje. Oh en als toetje? Een doosje met Belgische Godiva bon bons!

Qatar Airways Business Class diner Qatar Airways Business Class diner Qatar Airways Business Class diner

Languit liggen luieren

En als je dan helemaal gevuld bent met sprankelende bubbels en lekker eten, kun je je stoel op standje languit zetten en kan het echte chillen beginnen! Bij Qatar Airways zit je in een soort prive hokje en eventueel kun je het ‘muurtje’ dat tussen jou en je reisbuddy zit nog weghalen of omhoog trekken. Hierdoor zit of lig je heerlijk rustig en kun je heel makkelijk wat uurtjes slapend doorbrengen. Je krijgt bovendien ook een etuitje waarin allerlei goodies zitten, zoals een oogmasker, sokken en oordopjes, mocht je je vlucht nog net iets aangenamer willen maken. Niet zo’n fan van slapen in het vliegtuig? Er is ook een gigantisch tv-scherm waarop genoeg staat om je uren mee te vermaken.

Qatar Airways Business

Qatar Airways Welcome drink business class

Ook een keer met Qatar Airways Business Class vliegen?

Op de website van Qatar Airways kun je gemakkelijk vliegtickets boeken. De meeste vluchten vanuit Nederland gaan wel via Doha, maar in Qatar kun je een onwijs toffe overstop beleven, dus zo’n hele erge straf is dat zeker niet. Bovendien moet je voor bestemmingen in Azië en (ook enigszins) in Afrika al die kant op. Boek hier je vliegticket!