Activiteiten Tunesie amfitheater

Doen in Tunesie: Onze 5 favoriete activiteiten in het exotische Tunesië

Wist jij eigenlijk al dat Tunesië een soort kruising is tussen het exotische Marokko en het pittoreske Griekenland? Gooi daar de Sahara-woestijn, een hele hoop klassieke oudheid en turquoise-blauwe stranden bij, en je hebt een geweldig Noord-Afrikaans land! Heerlijke couscous maaltijden met vers gevangen vis, leren over de oude Romeinen en betoverend mooie plekken bezoeken: het is zeker geen straf om hier een weekje (of meer) te vertoeven. Voor We Are Travellers reisde ik af naar dit bijzonder stukje Afrika!

Doen in Tunesie: 5 activiteiten om niet te missen

→ Handig: Boek hier je vlucht naar Tunesië
→ Hotel tip: TUI Blue Palm Beach Palace

Tijdens onze trip hebben we veel mooie plekken bezocht die je eigenlijk echt niet mag missen bij een bezoek aan Tunesië. Bij deze delen we 5 variërende activiteiten waar voor iedereen wel wat tussen zit: van rondcrossen tussen de zandvlaktes tot het onbekende broertje van het Colosseum in Rome!

Activiteiten Tunesie amfitheateramfitheater tunesieactiviteiten tunesie Amfitheater buiten

1.Ronddwalen in het amfitheater van El Djem (UNESCO Werelderfgoedlijst)

Uren in de rij staan, om vervolgens hutjemutje door het gigantische complex te schuifelen. Foto’s maken zonder op zijn minst tien fotobombende toeristen is een vrijwel onmogelijke opgave. Ik heb het natuurlijk over het Colosseum in Rome: een fantastische plek, begrijp me niet verkeerd, maar wel overladen met toeristen. Wist je dat er in Tunesië ook een enorm amfitheater staat, minus de mensen massa’s? Dit amfitheater was één van de grootste van het Romeinse Rijk: er konden wel 35.000 bezoekers de gladiatorgevechten, culturele spelen, of diergevechten bekijken. Ook vet: je kunt door de ondergrondse tunnels lopen. Via luiken werden de wilde beesten, slaven, of gladiatoren met liften de arena in gebracht.

restaurant in tunesie Sidi Bou Said tunesieSidi Bou Said tunesieactiviteiten tunesie Sidi Bou Said

2. De toerist uithangen in Sidi Bou Saïd

Huh, hebben we per ongeluk een foto van Griekenland in dit artikel geplaatst? Nee hoor, ook dit is Tunesië! Het witblauwe Sidi Bou Saïd doet zeker denken aan een Grieks kustplaatsje, maar is toch zeker Noord-Afrikaans. Als het meest pittoreske stadje van het land is Sidi Bou Saïd de perfecte plek om jaloersmakende vakantiekiekjes te schieten. Je kunt er heerlijk eten op een van de terrasjes, een mooie souvenir kopen of de kunstgalerij bezoeken. Ook biedt het stadje een prachtig uitzicht over de baai van de hoofdstad Tunis.

activiteiten tunesie Quad rijden

3. Racen op een quad bike door het droge binnenland

Even genoeg van cultuur en ready for action? Ga een uurtje quadbiken! Lekker rondcrossen door het opstuivende zand, tussen olijfbomen en langs schattige boerderijtjes. Het is mogelijk om dit door de woestijn te doen, maar ook aan de kust is het een leuke activiteit als afwisseling van de culturele uitstapjes of relaxen op het strand. Helm op je hoofd, zonnebril op je neus en gassen maar!

→ Boek meteen je Tunesië vakantie: Via TUI kun je complete zonvakanties naar Tunesië boeken en vaak voor een super fijne prijs! Overnacht bijvoorbeeld in Sousse of juist in Djerba.

vakantieland tunesie eng gevaarlijkMedina tunesie activiteiten tunesie shoppen in Medina

4. Ervaar de echte Arabische sfeer op de Medina van Sousse of de Medina van Tunis

Zodra ik terugdenk aan deze bezoekjes krijg ik meteen het liedje “Arabian nights” van Aladdin in mijn hoofd. Het klinkt enorm stereotyperend, maar ik ervaarde het echt alsof ik in een real-life versie van de Fata Morgana in de Efteling rondliep. Een heerlijk Oosterse sfeer waar je je ogen uitkijkt: tussen de kraampjes zie je interessante taferelen; van theehuizen tot Koranschooltjes en barbieren. De kraampjes zelf verkopen allerlei soorten manden, olielampen, kleding en andere prullaria, en proberen je naar binnen te lokken met uitspraken als “good price for you!” en Nederlandse zinnetjes als “kijken kijken, niet kopen?”.  De medina van Sousse is iets kleiner, maar zeker een mooie plek om te beginnen. Die van Tunis is een stuk groter en iets toeristischer.

fotograferen tunesie activiteiten Carthago 1 activiteiten carthago ruines tunesie activiteiten tunesie Carthago

5. Reis terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude Carthago

Ietsje buiten de hoofdstad Tunis bevinden zich de overblijfselen van de oude Romeinse stad Carthago. Ten tijde van het Romeinse Rijk was Carthago, de hoofdstad van het Carthaagse Rijk, de grootste rivaal van de Romeinen. Nadat Carthago in de Punische oorlogen werd verslagen door de Romeinen, werd het onderdeel van het Romeinse Rijk onder de provincienaam ‘Africa’. Wat er tegenwoordig over is van de stad is te vergelijken met het Forum Romanum in Rome – een groot gebied aan ruïnes, waar je nog resten van woonhuizen, marktpleinen en tempels vindt. Als je van geschiedenis houdt, is dit zeker de moeite waard om te bezoeken!

Tunis tunesie

Welke activiteiten in Tunesië zijn jouw favoriet?

Wanneer je meer het binnenland ingaat is het natuurlijk ook heel gaaf om een woestijntocht te maken. Wat ons betreft heeft Tunesië super veel leuke activiteiten te bieden. Ben jij er al geweest?

Meer lezen over Tunesië?

→ Bekijk hier al onze Tunesie artikelen