Sandboarden Huacachina Peru

Sandboarden in de Huacachina oase in Peru, dit wil je ooit doen!

Huacachina is een oase die je, wanneer je de logische route neemt, vindt tussen Paracas en de Nazca lijnen. Huacachina ligt in de buurt van de grotere stad Ica, in het zuid-westen van Peru, niet al te ver van de kust. Waarom backpackers volop naar Huacachina gaan? De meeste mensen gaan voornamelijk naar het zanderige Huacachina voor het sandboarden! En toegegeven… Dit is ook zeker een van de hoogtepunten van deze oase! Als je in Peru aan het backpacken bent wil je dit niet missen en als je dat niet gelooft, check de foto’s hieronder even:

Dit moet op je Peru-bucketlist: Sandboarden bij de Huacachina oase!

Backpacken Zuid-Amerika of Zuid-Oost Azie Sanboarden Huacachina Sandboarden Huacachina Peru oase Sandboarden Huacachina Peru woestijn

Zo tof is sandboarden rondom de Huacachina oase

Een van de musts als je helemaal naar Huacachina reist: Sandboarden! Als je met een sandboarding-tour mee gaat, ga je als eerst in een fel gekleurde achtpersoons buggy de woestijn in en cross je minutenlang door het zanderige landschap naar verschillende heuvels toe. Eenmaal bij de heuvels is het tijd voor het echte werk en ga je sandboarden! Er zijn 3 verschillende hoogtes, en je kan kiezen om op je buik te liggen of om te gaan zitten op je board. Voor de echte dare devils verhuren ze ook snowboards en daarop kun je zelfs staan! Verwacht een giga snelheid, heel veel zand en een flinke adrenalinekick.

Het beste moment om te gaan sandboarden in Huacachina?

Je kan verschillende tours doen op diverse tijden als je in Huacachina bent. Mijn tip: Probeer de tour van 4u ‘s middags te pakken, dan kun je namelijk de zonsondergang meepikken en geloof me, die is waanzinnig mooi. Ohja en als je met de tour meegaat, doe wel ruim van te voren goed zonnebrandcreme op (als je het ter plekke doet, plakt al het zand aan je vast) en neem voldoende water mee. Verder kan het chill zijn om dichte schoenen aan te hebben, want het zand kan best heet zijn als je slippers of open schoenen draagt.

Partyen, chillen en zonsondergangen, er is nog meer te doen bij deze oase in Peru

Verder kun je in Huacachina prima stappen en ontspannen. Loop ook zeker een avondje de grote duin op, langs de oase, om daar vervolgens de zonsondergang te bekijken. Super tof en mooi om te zien! Hoelang je voor Huacachina nodig hebt tijdens het reizen in Peru? Ik raad hier een dag of 4 zeker aan!

Sandboarden Huacachina Peru Sandboarden Huacachina Peru buggy tour Sandboarden Huacachina Peru zonsondergang

Waar wil je slapen als je gaat sandboarden in Huacachina?

Als we wikipedia mogen geloven, woonden er in 1999 niet meer dan 115 mensen in het plaatsje Huacachina. Door het groeiend aantal reizigers dat naar dit plaatsje trekt is het aannemelijk dat het inwoneraantal inmiddels is gegroeid. Het plaatsje draait volop op toerisme. Er zijn dus ook verschillende opties qua slapen en ik kan persoonlijk het Bananas Adventure Hostel aanraden, hier zit iedere dag dat je er overnacht een gratis tour bij waaronder dus het populaire sandboarden. Je kan in het Bananas Adventure Hostel in Huacachina verschillende kamers boeken. Je hebt dorms, slaapzalen, voor 4 of 6 mensen maar je kan ook een prive kamer boeken. Wat ook chill is, naast dat tours zijn inbegrepen (tenminste dat was bij mij), dat er ook een zwembad is en goeie wifi. Een chill plekje om te overnachten als je in dit deel van Peru bent dus! Je boekt het Bananas Adventure Hostel o.a. via Booking.com of gewoon ter plekke.

→ Bekijk hier al onze Peru artikelen