vlucht vertraging compensatie airhelp

Waarom zou je een reisverzekering moeten afsluiten?

Reizen is voor veel mensen de ervaring van ultieme vrijheid. Toch brengt reizen ook risico’s met zich mee waar je je niet altijd bewust van bent. Helaas realiseren mensen zich de risico’s pas wanneer het al te laat is. Stel bijvoorbeeld dat je gaat backpacken. Je kunt dan ineens ziek worden, een ongeluk krijgen, je bagage verliezen of forse vertraging oplopen met alle gevolgen van dien… De oorzaken van al deze tegenslagen heb je niet in de hand, wat je wel kunt doen is zorgen dat je een goed vangnet achter de hand hebt om deze problemen op te lossen. Dit kun je doen door een goede reisverzekering backpacken af te sluiten. Wij laten je zien hoe je een goede polis voor jezelf afsluit en hoe dit ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk weer kunt genieten van je reis. Een goede reisverzekering sluit je namelijk moeiteloos en snel af.

Waarom moet je eigenlijk een reisverzekering hebben?

Waarom moet je eigenlijk een reisverzekering? We leggen je uit wanneer en waarom een reisverzekering handig is en waar je op moet letten bij het afsluiten!

rondreis Mexico Belize Bacalar-2

Met een reisverzekering heb je een oplossing achter de hand voor tal van problemen

Je gaat er uiteraard van uit dat je een onvergetelijke reis zal maken. We willen daarom ook niet aan doemdenken doen, maar rekening houden met tegenslagen is wel aan te raden. Als je lange tijd op reis gaat, kun je daarom het beste een doorlopende reisverzekering Univé afsluiten. Met deze verzekering kun je een vangnet maken dat je nodig hebt wanneer het allemaal even tegenzit. Misschien eet je iets wat helemaal niet goed valt waardoor je naar het ziekenhuis moet. Ook kan het zijn dat dieven er met je spullen vandoor gaan. In dat geval kun je contact opnemen met je verzekeraar die je zal helpen om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Als je naar het ziekenhuis moet, zal je verzekeraar je laten weten waar je naartoe kunt gaan. Eventueel kan er zelfs vervoer voor je geregeld worden, zodat je zo snel mogelijk de hulp kunt krijgen die je nodig hebt.

Ga je maar één keer en niet zo lang op vakantie?

Als je niet een heel lange reis gaat maken, dan is het misschien niet nodig om een doorlopende verzekering af te sluiten. In dat geval kun je ook kiezen voor een eenmalige polis en voor een kortlopende reisverzekering. Deze optie sluit je af enkel voor de periode van je vakantie. Op het moment dat jij weer bij je thuis over de drempel stapt, is je polis weer ten einde. Het voordeel van deze verzekering is dat je wel optimaal verzekerd bent, maar dat je niet iedere maand een premie hoeft te betalen. Het is dus vaak wat goedkoper. Ga je nog een keer op vakantie? Sluit dan gewoon weer opnieuw een eenmalige verzekering af (ook wel een kortlopende reisverzekering genoemd in plaats van een doorlopende reisverzekering). Je kunt dit vaak gemakkelijk regelen via de site van je verzekeraar. Vaak is dit een kwestie van een paar muisklikken om alles tot in de puntjes te regelen. Check vooral zelf even je opties als je op vakantie gaat.

Je polis aanvullen met nuttige extra verzekeringen

De beste verzekering is er één die geheel op jou afgestemd is. Elke reis maar ook iedere reiziger is anders, dus pas je verzekering aan op jouw reis en vakantiegewoontes. Je kunt aan je reisverzekering namelijk ook nog extra’s toevoegen. Check vooral de dekking van je basispolis. Het kan zijn dat jouw bestemming moet worden uitgebreid met werelddekking. Ook wanneer je graag maanden wilt rondreizen, is het belangrijk dat je de duur van je dekking verlengt. Bekijk daarom goed online alle mogelijkheden om te zien wat het beste aansluit bij jouw wensen. De annuleringsverzekering is ook de moeite waard: mocht er iets gebeuren tijdens je vakantie, dan kun je op kosten van je verzekeraar gelijk terug naar huis vliegen. Dat kan je niet alleen veel kosten besparen, maar het neemt ook gelijk een hoop stress weg. Kijk even op de site van je verzekeraar om je pakket vandaag nog samen te stellen.

Meer lezen over verzekeringen: