Reisverzekeringen

6x Alles dat je moet weten over reisverzekeringen

Als je binnenkort een vakantie op de planning hebt staan, is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee kun je namelijk zonder zorgen van jouw reis genieten, of je nu een weekendje naar Berlijn gaat of een paar weken gaat backpacken in Thailand. Maar wat is er nu precies verzekerd met een reisverzekering, en waarom zou jij er een moeten afsluiten? We vertellen je er graag meer over.

Wist je dat….

1. Je je bagage makkelijk meeverzekert?

Telefoon, laptop, tablet… check! Wanneer je op vakantie gaat, neem je vaak meer dure spullen mee dan je beseft. Of contant geld, omdat je niet overal kunt pinnen. En tijdens een vakantie, of onderweg van en naar je bestemming, bestaat de kans dat je iets kwijtraakt of dat je spullen of geld gestolen worden. Dan is het wel zo fijn als je bagage en geld goed verzekerd zijn.

Met een reisverzekering kun je je bagage én contante geld makkelijk verzekeren. Je spullen en geld zijn dan verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Zo hoef je geen hoge kosten te maken voor het repareren of vervangen van je spullen als er iets gebeurt.

2. Je zorgkosten in het buitenland vergoed kunt krijgen?

Naar de dokter of zelfs het ziekenhuis moeten omdat je ziek wordt tijdens je vakantie is al vervelend genoeg. Als daar ook een gepeperde rekening bovenop komt, is het al helemaal zuur. Zorgkosten kunnen in het buitenland een stuk hoger uitvallen dan in Nederland. Je zorgverzekering vergoedt wel zorgkosten in het buitenland, maar alleen het Nederlandse tarief. Het kan dus zijn dat je flink moet bijbetalen als je een medische behandeling hebt gehad tijdens je vakantie.

Met een reisverzekering kun je je verzekeren voor medische kosten in het buitenland. De kosten die buiten de dekking van jouw zorgverzekering vallen, worden dan vergoed via je reisverzekering. Gerust naar de dokter gaan in het buitenland? Met een reisverzekering kan het.

Inpakken voor China

→ Lees ook: Welke autoverzekering heb je nodig tijdens rondreizen?

3. Je altijd verzekerd bent van hulp bij noodsituaties?

Elke reisverzekeraar heeft een eigen Alarmcentrale. Deze kun je 24/7 bellen in geval van nood. Bijvoorbeeld als je in een ongeval bent beland met je scooter in Cambodja en naar het ziekenhuis moet. Of als er een staking is bij je luchtvaartmaatschappij en je niet of pas dagen later naar huis kunt vliegen. De Alarmcentrale zorgt ervoor dat je snel hulp krijgt en dat er wordt geregeld wat je op dat moment nodig hebt. Dat zorgt er dan weer voor dat je met een gerust hart op reis kunt.

4. Er een reisverzekering is voor elk type reiziger?

Ga je één keer per jaar op vakantie, of ga je meerdere keren per jaar op reis? Wat jouw reisgewoonten ook zijn, er is een reisverzekering voor jou. Met een kortlopende reisverzekering ben jij verzekerd voor zolang jouw vakantie duurt, en hij stopt vanzelf als je weer thuis bent. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Handig als je vaak een weekendje weggaat of meerdere keren per jaar op vakantie gaat!

Ook kun je je reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je pechhulp voor de auto makkelijk meeverzekeren voor landen die op de groene kaart van jouw auto staan. Zo wordt jouw auto snel gerepareerd, of je krijgt een vervangende auto als dat niet snel kan. Ga je niet alleen op vakantie, maar reis je ook wel eens zakelijk? Ook zakenreizen verzeker je gemakkelijk mee. Zo sluit jouw reisverzekering perfect aan bij jou en jouw avonturen.

VPN op reis

→ Lees ook: Check dit vakantielijstje om zeker te weten dat je niks vergeet op vakantie

5. Extra reis- en verblijfskosten worden vergoed als dat nodig is?

Moet je onverwachts langer op je bestemming blijven, bijvoorbeeld omdat je vlucht is geannuleerd door een staking? Dan moet je vaak extra verblijfskosten maken, voor één of meer overnachtingen. Ook moet je misschien zelf betalen voor een nieuw ticket voor de terugreis, als je reisorganisatie je niet kosteloos laat omboeken. Met een reisverzekering krijg je deze extra kosten vergoed. Later moeten terugreizen is al vervelend genoeg: met een reisverzekering is het niet ook nog een straf voor je portemonnee.

6. Je een reisverzekering gemakkelijk online afsluit?

Al in een paar klikken verzekerd zijn? Ja, het kan! Een reisverzekering sluit je namelijk gemakkelijk online af. Daarbij kun je zelf het type reisverzekering kiezen dat je wil. Aanvullende dekkingen die je wilt, sluit je hierbij ook in één keer af. En dit alles duurt hooguit een paar minuten.

→ Tip: Sluit nu je reisverzekering af bij Univé