top 10 camper huren voor roadtrip via snappcar

Top 10 coolste campers om een ultieme roadtrip mee te maken (en ze zijn te huur!)

Droom jij er ook van om een roadtrip te maken met zo’n extreem toffe camper? Ja he? Dat dachten we al! Als we namelijk iemand vragen naar zijn bucketlist dan staat zo’n roadtrip meer dan eens in de top 3. Helaas heeft niet iedereen zo’n bakbeest op vier wielen voor z’n huis staan, daarom zijn wij het internet afgestruind op zoek naar de top 10 coolste campers. Onze zoektocht eindige bij SnappCar (een soort Airbnb, maar dan voor auto’s. Je huurt je camper dus direct van de eigenaar en niet van een auto verhuur bedrijf), want daar vonden we pagina’s vol toffe campers. En het zijn campers die je dus gewoon kan huren van jouw buurman of de neef van je beste vriend, elke camper eigenaar kan zijn of haar auto namelijk via SnappCar verhuren.

10 extreem toffe campers om een roadtrip mee te maken

We hebben de leukste campers die op SnappCar staan in een top 10 gezet en het zijn stuk voor stuk campers die ideaal zijn voor een ultieme roadtrip in binnen- of buitenland. Nu is natuurlijk de belangrijkste (en leukste) vraag: Welke camper zou jij uit deze top 10 het liefste mee nemen voor een roadtrip? Check gauw de lijst hieronder:

volkswagen camper huren snappcar

1. De baby blauwe Camper uit 1984

In Amsterdam-West staat deze baby blauwe Volkswagen te wachten totdat hij wordt meegenomen op een avontuurlijke roadtrip. Je kan deze Volkswagen Camper uit 1984 al huren voor 125,- euro per dag en je krijgt 15% korting als je de camper meerdere dagen huurt. Bij deze prijs zit trouwens ook een all-risk verzekering en 24/7 pechhulp inbegrepen. Oh en ook chill: Je kan er in principe met 4 personen in slapen, als je de dagprijs deelt kost deze Volkswagen 31,25 euro per dag per persoon.

camper roadtrip ontbijt snappcar mercedes sprinter snappcar mercedes sprinter huren

2. Hippie experience met deze Mercedes Sprinter uit 1980

Zodra we foto’s zagen van de binnenkant van deze Mercedes Sprinter uit 1980 waren we in één klap verliefd. Als je dat ontbijtje ziet, wil je toch meteen aanschuiven? En beeld je dan ook even in dat je ergens in the middle of nowhere aan het wildkamperen bent, een groter gevoel van vrijheid ga je niet gauw krijgen. Deze Mercedes Sprinter is vanaf 75,- euro per dag te huur en je kan er met 4 personen mee reizen. De auto haal je op in Haarlem.

Camper huren brandweerwagen snappcar

3. Met een Duitse brandweerwagen op pad

Deze camper is er niet zomaar een, want het is een omgebouwde brandweerwagen uit Duitsland. Vandaar ook het grote “Feuerwehr” op de voorkant. De zwaailichten mag je helaas niet gebruiken, maar erin slapen is minstens zo leuk. Of we hem zelf echt mee zouden nemen op een lange roadtrip weten we niet, maar voor een goede kampeersessie in Nederland of in een van onze buurlanden zeker wel. Deze (bijna) oldtimer brandweerwagen kun je huren vanaf 85,- euro per dag.

camper huren via snappcar top 10 Snappcar camper huren top 10

4. Home is where you park it

Een praktische camper die zelfs al in Marokko is geweest nadat hij door de eigenaren werd omgebouwd tot echte roadtripauto. Deze Mercedes MB100 uit 1992 is misschien niet de meest fotogenieke camper uit het hele rijtje, maar heeft alles wat je wilt. Je kan er 300 kilometer vrij mee rijden per dag, de huurprijs is 70,- euro met 15% korting als je hem meerdere dagen huurt en de camper is van alle gemakken voorzien. Een goed bed, een keukentje met kookspullen, een verhoogd dak, hij is in Utrecht op te halen (lekker centraal) en campingspullen voor buiten zitten er ook in.

Camper huren roadtrip mercedes 609 snappcar

5. Outdoor reizigers & surfers huren deze stoere Mercedes 609

Martijn werkt normaal gesproken als research engineer en instrumentmaker bij een universiteit, maar wanneer hij vrij is gaat hij het liefst met zijn camper op pad omdat hij erg houdt van bergsporten. Omdat zijn camper ook wel eens stil staat (zonde!), besloot hij hem op SnappCar te zetten en nu kun jij deze stoere Mercedes 609 ook meenemen op avontuur. Het is de perfecte roadtrip buddy voor als je een outdoor- of surfreis gaat maken. Als je de andere foto’s bekijkt zie je namelijk dat er binnen zelfs een speciale houder voor een surfboard is gemaakt!

Camper roadtrip volkswagen busje huren snappcar top 10 camper huren voor roadtrip via snappcar

6. De Volkswagen camper uit je stoutste roadtrip-dromen

Kek kleurtje? Check. Volkswagen logo op de voorkant? Check. Oldtimer? Check. Als je droomt van een roadtrip waarbij je het ene instagram-waardige shot na het andere kunt maken, dan is dit de auto die je mee moet nemen. Deze Volkswagen bus overtreft al je roadtrip-dromen.

Goedkoop camper huren snappcar

7. Voor de budgetreiziger, een spotgoedkope camper

Bovenstaande camper is een Renault Master uit 2000. Hij is te huur voor slechts 47,50 euro per dag en is daarmee een van de goedkopere campers op SnappCar. Ideaal voor wie een budget roadtrip wilt maken! Je kan hem ophalen in Amsterdam en er met 3 personen in overnachten. Ooit was deze camper trouwens een gewoon bestelbusje, maar eigenaren Jan & Marie bouwde het om tot een praktisch roadtrip-huis. Tof en inspirerend om te zien!

camper keuken binnen huren top 10 oudje top 10 camper huren snappcar

8. Verplicht onthaasten met deze toffe camper

Zie jij jezelf al zitten onder die lichtgevende lampionnen? Wij zeker wel. Denk er vervolgens een goed glas wijn bij of lekker koud biertje en laat die onthaast-avond maar beginnen. Deze camper rijdt niet erg hard, het cruisetempo is zo’n 90 kilometer per uur, dus vandaar dat je “verplicht moet onthaasten” als je met deze jongen op pad gaat. Sloom of niet, rijden kan deze camper zeker en is daarnaast van alle gemakken voorzien. En met “alles” bedoelen we ook echt “alles”, er is zelfs een badmintonset aanwezig (#campinglife)! Deze Volkswagen LT28 huur je trouwens vanaf 70,- euro per dag.

Camper huren fiat ducato snappcar 400 kilometer

9. Ideale camper voor als je veel kilometers per dag wilt maken

Deze Fiat Ducato uit 2004 is de ideale camper als je veel kilometers per dag wilt maken. Je mag namelijk per dag 400 kilometer afleggen zonder extra bij te hoeven betalen. Bij andere campers die worden verhuurd via SnappCar kan dit aantal ook 100, 200 of 300 zijn, dus vandaar dat dit redelijk bijzonder is. Het is een gigantisch wit bakbeest dat je overal naartoe brengt en hij is te huur vanaf 175 euro per dag. Mart reist er zelf met zijn 3 kinderen de hele wereld mee rond en ondanks het vele gebruiken is de camper in perfecte staat. Ophalen kan in de buurt van Zutphen!

camper roadtrip al je vrienden snappcar top 10 campers Roadtrip 7 personen snappcar

10. Met deze camper kun je een roadtrip maken met 7 personen!

Oke, je kan niet allemaal in de auto slapen als je met deze camper een roadtrip gaat maken, maar je kan er wel met 7 personen in zitten als je gaat rijden. Gooi er wat tentjes bij en je slaapplek is geregeld. Bovendien kost dit busje per dag ook niet zoveel (72,50 euro), dus als je echt met z’n zevenen op pad gaat ben je per persoon iets meer kwijt dan 10,- euro per dag.

En met welke campers uit deze top 10 zou jij wel een roadtrip willen maken?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Snappcar, alle campers die hier genoemd staan, zijn ook op hun website te vinden.