Tips goedkope vliegtickets boeken

5 tips waardoor je goedkope vliegtickets kan boeken

Waar kun je goedkope vliegtickets boeken? Op welke dag moet je vliegtickets boeken? En welke bestemmingen zijn eigenlijk goedkoop om naartoe te vliegen? Vragen waarop heel wat reizigers eigenlijk wel een antwoord zouden willen. Vliegtickets zijn immers vaak, samen met de kosten voor slaapplaatsen en vervoer op de reisbestemming zelf, de grootste kostenposten. Niets zo fijn om daar dan een beetje op te kunnen besparen! Om je te helpen bij het zoeken naar je volgende vliegticket vind je hier vijf tips om goedkope vliegtickets te boeken.

Met deze 5 tips boek je vanaf nu goedkopere vliegtickets

→ Tip: Wij vinden onze vliegtickets altijd via Skyscanner

winactie vliegtickets

Tip 1: Welke bestemmingen zijn goedkoop

Vaak heb je al een reisbestemming in je hoofd, maar soms kan het ook voorkomen dat je nog helemaal blanco bent en open staat voor allerlei soorten vakanties. In dit laatste geval is het aan te raden om eens te kijken naar onderstaande lijstje. Daar vind je namelijk voor een aantal continenten de goedkoopste bestemmingen om naartoe te vliegen. Deze bestemmingen zijn veelal goedkoper, omdat vliegtuigmaatschappijen er wekelijks meerdere keren naartoe gaan. Hierdoor kan de prijs laag worden gehouden.

Vliegtickets Azië

– Bangkok
– Kuala Lumpur
– Singapore
– Hong Kong of Beijing

Vliegtickets Amerika

– New York
– San Francisco
– Los Angeles
– Florida
– Philadelphia

Tickets Zuid Amerika

– Sao Paolo
– Rio de Janeiro
– Fortaleza of Natal
– Cancun
– Costa Rica
– Varadero

Houd trouwens in gedachte dat je deze vliegtickets ook aan kunt vullen met een vliegticket van budget airlines zoals bijvoorbeeld US Airways als je naar een plek in Amerika vliegt of Air Asia als je ergens naartoe gaat in Azië. Deze vliegtuigmaatschappijen hanteren namelijk lage prijzen, vergelijkbaar met Ryanair in Europa, omdat het dus budgetmaatschappijen zijn. Vlieg je bijvoorbeeld naar Bangkok, Singapore of Kuala Lumpur in Azië dan kun je er voor kiezen om met Air Asia door te vliegen naar Japan of Indonesië. Dit is soms goedkoper dan als je een rechtstreekse vlucht had geboekt vanaf Amsterdam.

Tip 2: Zoek je vlucht via een goede website

Enerzijds kan je direct bij luchtvaartmaatschappijen op zoek gaan naar een vlucht. Door bijvoorbeeld naar de website van KLM te gaan of bijvoorbeeld naar die van Air Berlin, TAM Airlines of Singapore Airlines. Maar vaak is het effectiever om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Skyscanner. Zij vergelijken namelijk vanzelf verschillende vluchten als je aan het zoeken bent. Bovendien kun je bij sommige sites direct zien of het eventueel goedkoper zou zijn als je 1 tot 3 dagen eerder of later zou vliegen. Dit scheelt je heel wat zoektijd en bovendien hebben deze website vaak kortingscodes of acties lopen, waardoor boeken nog voordeliger gaat.

→ Zoek je vliegtickets via Skyscanner

Tips goedkope vliegtickets boeken

Tip 3: Beste dag om vliegtickets te boeken

Uit ervaring blijkt dat de beste dag om een vliegticket te boeken toch doordeweeks is en niet in het weekend. Dit komt omdat in het weekend meer mensen op zoek gaan naar een vliegticket en daardoor stijgen soms de prijzen. Het is dan beter om doordeweeks te boeken, op bijvoorbeeld een dinsdag of woensdag. Maar ook hier geldt dat je bijvoorbeeld ook in verschillende weken de vliegticket prijzen kan vergelijken voordat je daadwerkelijk een keuze maakt. Zo weet je beter of je een goede prijs te pakken hebt of dat het een aantal weken terug stukken goedkoper was.

Tip 4: Wat is de beste tijd om te boeken

Naast dat je het best doordeweeks kunt boeken, kun je ook nog bepalen of je gaat voor een scherpe last minute of juist ver van te voren boekt om een lage prijs te krijgen. De een zweert namelijk bij vroeg boeken, terwijl de andere juist fan is van goedkope last minutes. Toch blijkt uit onderzoek dat je het best zo’n 2 maanden voordat je wilt vertrekken een vliegticket kunt aanschaffen of als je voor een erg lange reis gaat zo’n 4 maanden van te voren. Overigens zijn prijzen begin januari vaak duurder voor zomervakanties, omdat mensen na Oud en Nieuw en de winter een grotere drang hebben naar vakanties. Het is dan beter om even te wachten tot begin februari. Hoef je sowieso niet in het hoogseizoen weg? Dan kan je dat ook al heel wat kosten voor je vliegticket besparen. In het laagseizoen vliegen is namelijk veelal goedkoper dan in de zomermaanden juni tot en met augustus.

Eilandhoppen Seychellen Vliegen

Tip 5: Goedkope vliegtickets vinden vanaf Düsseldorf of Brussel

Natuurlijk is het fijn om vanuit ons eigen koude kikkerlandje Nederland te vliegen, maar het kan echt voordeliger zijn om eerst naar een van onze buurlanden te gaan. Kijk daarom altijd even hoe duur een vliegticket is vanaf Dusseldorf en Brussel als je de keuze voor een bestemming en datum hebt gemaakt. Soms is het namelijk goedkoper om toch eerst even met de trein te gaan of je te laten brengen naar Duitsland of België, in plaats van te vliegen vanuit Nederland.