slapen in een vuurtoren

7 plekken waar je kan Slapen in een Vuurtoren in Europa!

Vuurtorens hebben iets mysterieus over zich. Ze staan daar maar lichtsignalen uit te zenden naar onzichtbare schepen op zee. En vaak is er in het verleden heel wat gebeurd op zo’n plek. Zo kwamen we tijdens een weekendje Texel erachter dat de vuurtoren daar in 1945 flink onder oorlogsvuur is genomen en dat je de kogelgaten vandaag de dag nog kan zien. Zo’n bezoekje aan een vuurtoren is leuk, maar wist je dat er in Europa ook steeds meer vuurtorens zijn waarin je kan slapen? Ze zijn als het ware omgetoverd tot bijzonder hotel. Wij hebben 7 van die leukste hotels op een rij gezet, zodat jij precies weet waar je kan slapen in een vuurtoren en dus de hele nacht volop vuurtorenwachtertje kan spelen!

Slapen in een Vuurtoren

Slapen in een vuurtoren harlingen tips Slapen in een vuurtoren in harlingen Slapen in een vuurtoren van harlingen

1. Slaap in de Vuurtoren van Harlingen

In ons eigen Harlingen, omringd door de Waddenzee vind je een vuurtoren die na driekwart eeuw trouwe dienst het licht doofde. In plaats daarvan vind je nu een indrukwekkende ronde douche op de eerste verdieping van de toren, een zacht op maat gemaakt bed op de tweede etage en op de derde is geen lamp meer te vinden maar een romantisch tafeltje voor twee. Hét perfecte plekje om te ontbijten of ‘s avonds een drankje te doen met uitzicht op de ruige Hollandse zee. En hoe hard het buiten waait of hoe guur het ook is, binnen in de vuurtoren van Harlingen lijkt het altijd knus en gezellig. Een onvergetelijk plekje om een keer te logeren wat ons betreft! Wil je een nachtje boeken neem dan contact op met info@dromenaanzee.nl en wil je wat langer blijven, dan bieden ze hier ook overnachtingen aan in een reddingsboot en in een havenkraan!

2. Slaap in één van de 12 vuurtorens op Ierland

In Ierland vind je niet één vuurtoren maar maarliefst 12! Je kan helaas niet in allemaal overnachten, maar in groot aantal wel. De vuurtorens die bijvoorbeeld ook als hotelkamer fungeren zijn: Blackhead, Antrim, Clare Island, Mayo, Fanad Head, Donegal, Galley Head, Cork, Loop Head, Clare, St. John’s Point, County Down, St. Johns’ Point, County Donegal, Wicklow Head, Wicklow. Dat is nog steeds heel wat keuze toch? Deze vuurtorens zijn verspreid over heel Ierland aan de kust te vinden en de medewerkers nodigen je van harte uit om er een nachtje te bivakkeren. Het kost wel een flinke duit, zo’n weekendje logeren (we zagen prijzen van 460 per weekend voorbij komen), maar bijzonder is het zeker. Kijk eens op greatlighthouses.com als je interesse hebt!

mojla ligthouse slapen in een vuurtoren in noorwegen

3. Room 47, slapen in de Molja vuurtoren in Noorwegen

In de Noorse stad Alesund vind je het Brosundet Hotel. Kamer 47 bevindt zich niet in het gewone gebouw van het hotel, maar op de pier in de haven. Daar vind je de Molja Lighthouse. Een vuurtoren van slechts 3 meter en dat al 150 jaar op dezelfde plek staat. Slaap er romantisch met een +1 en laat je ‘s ochtends een heerlijk ontbijtje brengen door de medewerkers van het Brosundet Hotel. Wil je hier een keer slapen? Je kan een overnachting bij het Brosundet Hotel boeken via bijvoorbeeld Booking.com.

4. Overnacht in de vuurtoren dichtbij Den Helder: De Kustwachttoren

Oke, misschien is dit niet echt een vuurtoren, want zo’n joekel van een lamp heeft er nooit echt in gezeten, maar de zee en zijn schepen werden vanuit hier wel degelijk nauwlettend in de gaten gehouden. Een goede reden waarom we het dus niet konden laten om de Kustwachttoren van Huisduinen hier te noemen. Dit is namelijk net als alle andere torens in dit lijstje een waanzinnig mooi plekje om te overnachten en ook hier wordt je volop omringd door zee, zee en nog meer zee. Een nachtje hier slapen? Kijk eens bij AanZee.com

slapen naast de vuurtoren seinpoststelling

5. Logeren naast de vuurtoren van IJmuiden

Mag je ook in dit lijstje staan als de hotelkamer niet in de vuurtoren zit, maar er precies naast? Wij vinden van wel! Helemaal als het zo leuk is ingericht als bij Seinpoststelling. De hippie inrichting van dit 1-kamer hotel met verbluffend uitzicht op zee, strand en pieren is er namelijk een om een beetje verliefd op te worden. Een perfect plekje om te ontstressen, want de zee en die voorbij varende schepen hebben op de een of andere manier een kalmerende werking op je. Reserveren kan via info@seinpoststelling.nl.

6. Logeer in een vuurtoren in Frankrijk

Ook in Frankrijk kun je in een vuurtoren slapen. In Bretagne vind je namelijk Le Pharde de Kerbel, een Lighthouse Holiday Cottage. Deze vuurtoren is zo’n 25 meter hoog, vanuit bed heb je een waanzinnig uitzicht op Britton coast, Groix island, Lorient en Quiberon bay. Maar je kan ook volop kokkerellen in de keuken die aanwezig is in de toren. Via contact@pharedekerbel.com kun je reserveren.

Slapen in een vuurtoren west usk

7. Slapen in de West Usk Lighthouse

Last but not least, de West Usk Lighthouse. Deze uber en over de top romantische vuurtoren vind je in de UK. Het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat hier al heel wat huwelijken zijn gevierd. Je vindt deze liefelijke toren dichtbij de stad Newport en vanuit de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over Bristol Channel. De toren werd ooit in 1821 gebouwd en is sinds een aantal jaar omgetoverd tot luxe hotelkamer. Boeken kan gewoon online, via de eigen website of Hotels.com.

Meer toffe hotels ontdekken waar je bijzonder kan overnachten? Lees ook: