Bierspelletjes beer pong

10 x de leukste drankspelletjes voor op reis (of thuis!)

Backpacken staat voor heel wat reizigers gelijk aan héél véél partyen. Wij geven ze geen ongelijk! Maar hoe kom je nou in de stemming als je in Rio de Janeiro een avondje gaat salsa dansen met je Hollandse heupen? Of als je op de Full Moon Party de hele nacht in Neon outfits los wilt gaan met nieuwe (reis)vrienden? Inderdaad: Je begint de avond met een goed portie zuipspellen, bierspellen of drankspelletjes! De meeste backpackers zullen Stef en zijn Stuntpiloot niet in hun bagage hebben zitten, dus daarom geven we tips voor de beste drankspelletjes voor op reis. Deze drankspelletjes zijn 1. makkelijk uit te leggen aan buitenlandse backpackers & 2. je hebt er weinig extra’s voor nodig, naast drank.

Dit zijn de leukste drankspellen

Mexen
Ezelen
In de boot
Beer pong
Bierviltje draaien
Kingsen
Juffen
Stef stuntpiloot
Panja
De bijtende krokodil

→ Ook tof: Een silent disco set huren samen met vrienden!

10x drankspelletjes voor op reis

1. Mexen

Een welbekend spel. Ook wel geschreven als Mexxen, Maxen of Maxxen. Voor ons het meest bekend als Mexen. Dit is een snel en gemakkelijk spelletje dat je speelt met twee dobbelstenen.

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

 • 2 tot 6 spelers
 • 2 dobbelstenen
 • Bierrrr (of een Bucket, net wat je voorhanden hebt of tof vindt!)

Let’s go! Elke speler gooit omstebeurt met de dobbelstenen met als doel om een 1 en een 2 te gooien. Dit is de hoogste score die je kan halen, een MEX. Je mag maximaal drie keer gooien om een MEX te krijgen. Zodra je die gooit stopt jouw beurt. Gooi je geen MEX? Dan is het gewoon hopen dat je een zo hoog mogelijke score hebt. Degene die aan het eind van alle gooien het laagst heeft gegooid moet namelijk drinken. De mogelijke scores worden opgebouwd door het hoogste getal vooraan te zetten met een aantal uitzonderingen zoals 1 en 1 dat is 100 of 3 en 3 dat 300 is & natuurlijk 1 en 2 want dat is MEX. Andere voorbeelden: 1 en 3 = 31, 2 en 5 = 52 of 6 en 6 = 600. Gooit iemand MEX? Dan moet de verliezer 2 keer drinken.

Drank op of zin in snacks? Meer drank of snacks mét korting bestellen? Bestel bij Uber Eats en gebruik de kortingscode: eats-vk8gig voor 10 euro korting!

2. Ezelen

1, 2, 3, 4, ezelen… tam tam tam tam! Wie kent dit spelletje niet? Ook ideaal om als drankspelletje te gebruiken. Wat heb je nodig:

 • 2 tot 4 meer spelers (Kan ook met meer, maar dan heb je meer sets kaarten nodig)
 • Kaarten, haal alle: Dames, heren, boeren en A’s eruit
 • Bier

Bij ezelen gebruik je alleen de dames, heren, boeren en A’s uit het kaartspel. Een deler schudt deze allemaal door elkaar. Vervolgens krijgt iedereen 4 kaarten uitgedeeld. Je gaat in een kringetje zitten en zodra “1, 2, 3, 4, ezelen….” wordt gezegd kies je een kaart van je 4 kaarten uit om door te schuiven naar je linker buurman. Van je rechter buurman krijg je vervolgens een kaart toegeschoven. Zo gaat iedereen door, totdat iemand 4 dezelfde kaarten heeft. Zodra iemand 4 dezelfde kaarten heeft worden deze op tafel gelegd en roep je Ezelen!

drankspelletjes

3. In de Boot

Het spel ‘In de Boot’ (soms ook wel ‘Boten’ genoemd) is een drankspel met zeven rondes. Een van de moeilijke uit dit lijstje dus, niet alleen om te spelen maar ook om uit te leggen en na alle drank ook om te blijven vol houden.  Omdat het spel redelijk lang is, moet je voor dit drankspelletje ook even wat tijd uit rekken. Dit maakt dit bierspel dus eigenlijk ook direct perfect voor een regenachtige avond. Oke, time to play! Wat heb je nodig:

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

 • 2 of meer spelers (het is leuker om met meer te doen)
 • Kaarten (haal de jokers eruit!)
 • Bier (of iets sterkers… als je durft)
 • Kies voor je begint een dealer uit die de kaarten neerlegt & zorgt dat de rondes goed lopen

Ronde 1 van ‘In de Boot’: Ready, set? Let’s start with the first round. De dealer heeft alle kaarten in zijn handen en zal iedereen omstebeurt een kaart uit delen. Voor een speler een kaart ontvangt moet hij / zij echter raden of het een rode of zwarte kaart is. Heeft de speler fout geraden? Dan moet er gedronken worden. Bewaar je kaarten! Voorbeeld: De dealer wilt speler X een kaart geven & vraagt voor het geven “Rood of zwart?”. Speler X geeft antwoord, bijvoorbeeld Rood. De dealer deelt de kaart uit, deze is zwart (bijvoorbeeld Schoppen 5). Speler X moet drinken.

Ronde 2 van ‘In de Boot’: Iedereen heeft zijn 1e kaart nog vast. De dealer gaat nu nog een kaart aan elke speler uit delen. Voordat de kaart wordt gegeven vraagt de dealer “Hoger of lager?”. De speler die de kaart krijgt uitgereikt moet dan raden of de kaart die ze gaan krijgen hoger of lager is dan die ze al vast hebben. Heb je het fout…? Drinken!

Ronde 3 van ‘In de Boot’: Elke speler heeft nu 2 kaarten en legt deze 2 kaarten op tafel, iedereen mag dat gewoon zien. Nu moet worden geraden of de volgende kaart tussen de twee getallen ligt of juist er buiten. Voorbeeld: Je hebt een harten 5 en een schoppen 9. Je zegt dat de kaart er tussen ligt. De kaart is een ruiten dame. Dan ligt de kaart er niet tussen, maar buiten. Oftewel: drinken!

Ronde 4 van ‘In de Boot’: In deze ronde raad je het type van de kaart: Harten, Ruiten, Klaver of Schoppen?

Ronde 5 van ‘In de Boot’: Elke speler heeft nu vier kaarten voor zich liggen uit ronde 1 t/m 4. De dealer legt nu (van de stapel kaarten die hij nog heeft) twee rijen kaarten gesloten (dus op z’n kop) op tafel. Elke rij is 8 kaarten lang, dus er liggen in totaal 16 kaarten op tafel. De bovenste rij is “Nemen” en de onderste rij is “Geven”. De eerste kaart van de “Nemen” rij wordt omgedraaid. Stel: Deze kaart is een Harten 6, dan moet iedereen die een Harten 6 voor zich heeft liggen drinken. Zo ga je verder tot de “Nemen” rij af is. Bij de “Geven” rij mag je juist een shotje uitdelen.

Ronde 6 van ‘In de Boot’: In deze fase van het spel heeft iedereen al wat drank kunnen nuttigen. Met als resultaat dat deze ronde (De Piramide) al enigszins heftig kan zijn. In deze ronde worden de kaarten van de dealer in de vorm van een piramide neer gelegd waarbij de onderste rij uit 5 kaarten bestaat. Je ziet de kaarten niet en per verdieping geldt straks dat je ook zoveel moet drinken, dus heb je een match in rij 3 dan moet je 3 keer drinken. Alle spelers houden hun kaarten voor zichzelf. Oke, genoeg uitleg. De eerste kaart, van de onderste rij wordt omgedraaid van de piramide. Als een speler dezelfde kaart heeft, dan mag hij een shotje uitdelen. Zo ga je alle verdiepingen af. Aan het eind blijkt wie er nog kaarten over heeft en wie niet. Wie de meeste kaarten over heeft verliest & gaat naar ronde 7.

Ronde 7 van ‘In de Boot’: De boot. De laatste ronde. De dealer legt 5 kaarten, van links naar rechts, naast elkaar op tafel. De eerste kaart is open. Doel voor de speler die is overgebleven in ronde 6 om te raden of elke kaart die vervolgens wordt omgelegd hoger of lager is. Raad de speler het goed, dan hoeft er niet gedronken te worden. Anders wel. Raad de speler alles goed, dan stopt het spel. Raad de speler het fout, bijvoorbeeld bij kaart 3, dan moet de speler helemaal overnieuw beginnen.

Bierspelletjes beer pong

4. Beer pong

Hiervoor heb je eigenlijk een ping pong tafel nodig en Beer pong bekers, maar het kan ook met een gewone tafel. Gelukkig zijn er genoeg hostels met ping pong tafels, dus dat moest vast goedkomen. Naast drank heb je verder zo’n 12 bekers nodig en een balletje.

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

Eigenlijk is dit spel niet veel anders dan gewoon ping pong of rondje om de tafel. Alle spelers die meedoen worden in 2 teams verdeeld. Vervolgens worden aan elke kant van de ping pong tafels 6 bekers in de vorm van een piramide neergezet. Deze worden met drank gevuld. Doel is om het ping pong balletje omstebeurt in een beker van de tegenstander te gooien. Zodra het balletje in een van de bekers valt moet deze beker worden leeg gedronken. Het spel eindigt zodra alle bekers leeg zijn.

Drank op of zin in snacks? Meer drank of snacks mét korting bestellen? Bestel bij Uber Eats en gebruik de kortingscode: eats-vk8gig voor 10 euro korting!

5. Bierviltje draaien


Dit spel heeft wat weg van truth or dare. Je verzamelt allerlei bierviltjes. Dit is wat je ervoor nodig hebt:

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

 • 2 of meer spelers (het is leuker om met meer te doen, dan kan je grotere teams vormen)
 • Bierviltjes
 • Een pen
 • Creatieve breinen voor spannende opdrachten
 • Drank

Op alle bierviltjes schrijf je aan beide kanten een opdracht. Bijvoorbeeld “Drink uit het glas van een ander” of “Stel je aan een random person voor en vraag hoe het gaat”. Als je genoeg bierviltjes hebt ga je bierviltje draaien. Je spint het viltje en de kant die plat valt, de opdracht die daarop staat, die moet door de draaier worden uitgevoerd.

Proost in verschillende talen

6. Kingsen

Bij Kingsen krijgen alle cijfers en kaarten een betekenis. Bijvoorbeeld de “2” betekent dat je een atje moet nemen en de “3” is dat je een atje moet geven. Wat heb je verder nodig:

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

Voor alle kaarten bedenk jullie allereerst een betekenis. Om je op weg te helpen vind je hieronder een lijstje. Vervolgens wordt er een stapel kaarten in het midden van de kring gelegd. Het bierspel kan dan beginnen. Om de beurt trekt een speler een kaart en legt deze op. De regel die hoort bij de betekenis van de kaart moet vervolgens worden uitgevoerd. Een idee voor regels:

1. De “Aas” is: De richting van het trekken van kaarten draait. Dus degene die voor de spelende speler was, is nog een keer aan de buurt.

2. Nummer “2”: Je deelt een shortje uit.

3. Nummer “3”: Je moet een atje nemen.

4. Bij cijfer “4”: Moet de trekker een categorie noemen. Bijvoorbeeld tijdschriften. Iedereen moet dan omstebeurt een tijdschrift op noemen. Dus bijvoorbeeld: Linda, National Geographic, VtWonen etc. Totdat iemand niks meer weet en die persoon moet dan drinken.

5. Het nummer “5”: De plaskaart! Als je deze pakt, mag je een keer naar de wc. Zonder kaart niet! Doe je dat wel? Dan moet je extra drinken.

6. Cijfer “6”: De opdracht kaart. Hierbij moet je een ander een opdracht geven. Bijvoorbeeld op je handen gaan staan of naar buiten rennen en een rondje om een lantaarnpaal lopen.

7. Nummertje “7”: Tafelen oftewel Juffen. Hierbij mag je niks met het nummer 7 noemen of een veelvoud ervan.

8. Dit doe je bij “8”: Bij dit nummer mag je een regel maken, dit kan dus vanalles zijn.

9. Nummer “9”: In tegen stelling tot nummer 8 mag hier juist een regel van dit zuispel worden afgeschaft.

10. Nummer “10”: De Quizzzzmaster, degene die deze kaart trekt mag iedereen vragen stellen. Maar als je antwoord geeft… Dan moet je drinken!

11. De “Boeren”: Vikingen, hierbij moet de trekker van de kaart een viking na doen door als een viking 2 vingers naast zn hoofd te doen. Degene die naast de viking zitten doen een peddel beweging na en de mensen die daar naast zitten zijn de zee. Wie niet mee doet? Die moet drinken.

12. De “Koningin”: Als je deze kaart hebt moet iedereen een duim op tafel doen, probeer het zo onopvallend mogelijk te doen, want wie het het laatst doet. Die moet drinken.

13. De “Koning”: Als koning mag je een drinkbuddy uitkiezen. Dus als jij moet drinken, dan moet een ander ook drinken.

Drankspelletjes bierspellen

7. Juffen

Bij dit spel gaat alles om het nummer 7, verder heb je eigenlijk niet zoveel nodig behalve spelers. Daarom ook geen benodigdheden voor dit lijstje. Het spel begint als volgt: De eerste speler begint met het noemen van het cijfer 1. Speler 2 zegt het cijfer 2 en zo gaat het verder. Totdat het cijfer 7 aan bod is. Wanneer het getal een 7 is (iets met een 7 erin, bijvoorbeeld 27 ook) of een veelvoud van 7 bevat (denk aan 14/21/28 etc.) dan moet deze persoon ‘JUF’ roepen in plaats van het getal zeggen. Het spel gaat zo verder totdat iemand het fout zegt of als iemand aarzelt. Als er dus toch 7 wordt gezegd dan moet een glas worden leeg gedronken.

8. Stef Stuntpiloot

Oke je moet hier wel een hele doos voor meeslepen, maar Stef Stuntpiloot blijf toch wel een van de meest hilarische drankspellen. Je speelt het spel zoals je het altijd speelt, maar zodra een van jouw muntjes door stef van tafel worden gevlogen, moet je niet alleen balen van je leven maar ook een shotje of slok drank nemen. Succes!

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

drankspelletjes tips

9. Het drankspel Panja

Bij het drankspel Panja moet je eigenlijk iets wel of niet drinken op basis van wat op de opdrachtkaarten staat. Dit kan zoiets zijn als “Degene met de oudste telefoon moet 4 slokken nemen” maar ook iets als “Plaats op Instagram een hartje onder een foto en laat de foto uitkiezen tussen je medespelers, wil je dit niet? Dan moet je 6 slokken nemen!”. Je ontdekt dus meer van elkaar, moet grappige challenges doen én… er wordt natuurlijk gedronken. Het is een beetje in stijl van doen, durf of de waarheid. Oh en de regels? Die zijn super simpel. Eigenlijk pakt iedereen om de beurt een kaart en op elke kaart staat daarna een opdracht!

Benodigdheden voor dit drankspelletje:

Drank op of zin in snacks? Meer drank of snacks mét korting bestellen? Bestel bij Uber Eats en gebruik de kortingscode: eats-vk8gig voor 10 euro korting!

10. De Bijtende Krokodil

Ken je die oldschool krokodil van vroeger nog? Zo’n plastic beestje met tanden die je in moest drukken? Daar kun je ook prima een drankspel mee spelen! Druk omstebeurt een tand in en klept de mond dicht nadat jij een tand hebt ingedrukt? Dan ben jij degene die een slok moet nemen! Hoe langer je het speelt, hoe grappiger dit sowieso gaat worden!

Doe drankspelletjes, maar drink met mate…!

Natuurlijk zijn deze spelletjes niet bedoelt om jullie aan het coma zuipen te zetten. Maar mocht je een keer met mate willen indrinken, dan kan dit leuk vermaak zijn! Probeer de spellen ook niet met te sterke drank te doen of te grote hoeveelheden, dan zorg je dat het enigszins veilig blijft. Just saying!

Leer ‘Proost’ zeggen in verschillende talen