Vloggen, reisvideo’s, action camera’s als de Tom Tom Bandit… Het wordt populairder en populairder. Sommige reizigers zeggen zelfs dat vloggen het nieuwe bloggen is en trendwatchers verwachten dat de komende jaren ongeveer 70 procent (!) van het internetgebruik uit video zal bestaan. Bizar! Het lijkt wel alsof mensen meer en meer genoeg krijgen van lezen en plaatjes kijken. Ze willen dingen hapklaar ontdekken in een filmpje, door middel van bewegend beeld en geluid. Maargoed. Hoe maak je dan een goed filmpje? Waar moet je aan denken, wat moet je vooral niet doen en hoe breng je je creatie vervolgens bij het grote publiek?  Lonely Planet geeft antwoord op deze en meer vragen in het boek ‘De beste videotips van Lonely Planet’ zodat ook jij jouw vakantiekiekjes naar een next-level kan tillen.

Video tips

Beste video tips Lonely Planet

Meer dan 50 tips van insiders uit de filmindustrie & social-mediaexperts

In het boek vind je meer dan 50 tips. De een gaat over het voorbereiden op je vlog-reis. Wat moet je allemaal meenemen en wat kun je gewoon thuislaten? Je hoeft bijvoorbeeld helemaal niet per se een giga camera te hebben als je gaat filmen, want met je smartphone of een simpele action camera kun je al toffe beelden schieten. Neem je wel een camera mee? Dan staan er ook tips in voor de juiste lenzen en handige accessoires. Ook staat in het boek waar je vervolgens op moet letten. Welke composities werken als je filmt? Wat moet je doen als je zelf in de camera praat? Moet je juist bewegen of je camera zoveel mogelijk stil houden? Al geldt ook hierbij: Oefening baart kunst, dus eigenlijk moet je gewoon gaan proberen en zelf ontdekken wat voor jou en je camera werkt. Er komen zowel creatieve als technische tips voorbij. Vervolgens komen tips voorbij die hebben te maken met het editten van je materiaal en uiteindelijk worden tips gegeven om jouw gemaakte video aan de man te brengen.

Reisvideo’s van ons bekijken?

Wij hebben de tips in het boekje pas net kunnen lezen, maar daarvoor hebben we deze filmpjes al gemaakt. Volgende keer maar weer wat nieuwe technieken uitproberen!

Travel report: Hamburg

Travel report: Zuid-Afrika

Interesse in het boek ‘De beste videotips van Lonely Planet’?

Het ISBN nummer is 9789021561240 en je kan het boeken kopen voor een prijs van € 9,99! Het boek wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is ook online bij hen te bestellen.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.