Sennheiser Noise Cancelling Headphones

Vliegen zonder herrie? Neem een Noise Cancelling Headphone van Sennheiser

Huilende kinderen, stewardessen die luid en duidelijk hun tax free producten aanprijzen, een snurkende buurman en op de achtergrond hoor je het monotone ruizen van de vliegtuigmotoren… Het resultaat? Een film kijken of slapen lijkt soms onmogelijk tijdens een vlucht. Tja, het leven van een reiziger gaat niet altijd over rozen. Toch zijn er altijd weer gadgets die je lange vlucht een beetje dragelijker kunnen maken. Zo mochten wij onlangs een paar Noise Cancelling Headphones van Sennheiser testen waarmee we gegarandeerd zonder herrie konden vliegen. Dat wilden we wel eens uitproberen!

Noise Cancelling

Noise Cancelling Headphones Sennheiser

Waarom zijn Noise Cancelling Headphones fijner dan gewone oortjes?

Bij gewone oortjes moet je vaak het volume op maximaal draaien om een film goed te verstaan of om herrie niet te horen als je muziek luistert. Maar met Noise Cancelling Headphones is dat niet meer nodig en worden omgevingsgeluiden door de hoofdtelefoon zelf flink gereduceerd. Andere geluiden worden als het ware gedempt en het geluid dat uit je headphone komt, wordt zonder ruis overgebracht.

Passieve én actieve noise cancelling

Coolblue legt ons uit dat bij deze headphones zowel gebruik wordt gemaakt van passieve noise cancelling (het geluid wordt geïsoleerd, doordat de headphones goed over je oren vallen en je gehoorgang isoleren) en actieve noise cancelling. Gewone oortjes maken bijvoorbeeld vaak alleen gebruik van passieve noise cancelling en dus niet van actieve, denk maar in-ear oordopjes die echt in je oor zitten. Wanneer een headphone aan actieve noise cancelling doet, dan is er een ingebouwde microfoon in de headset aanwezig die omgevingsgeluid meet en analyseert. Vervolgens wordt op basis van die analyse een tegenovergesteld geluid gegenereerd, een soort anti geluid, en die combinatie zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden gedempt. Zo hoor je dus niet het geruis van het vliegtuig of geluiden van andere passagiers.

Getest: Noise Cancelling Headphones van Sennheiser (Momentum 2.0)

Wanneer je de headphone van Sennheiser op doet, merk je al meteen dat geluid om je heen gedempt wordt. Maar vooral wanneer de muziek aanstaat, ben je even helemaal in een andere wereld. Zelfs een persoon, die op korte afstand van je zit, hoor je amper praten. Een geweldig effect en niet alleen fijn als je muziek luistert, maar juist ook als je een film wilt kijken.

Draadloos luisteren via bluetooth

De headphones bevatten een batterij, dus het is wel noodzakelijk om deze zo nu en dan op te laden. Die batterij is namelijk nodig om de noise cancelling te laten werken, maar ook omdat je de headphones draadloos wilt kunnen gebruiken. Via een bluetooth verbinding kun je jouw headphones aan je telefoon, tablet of laptop koppelen en zo kun je de hoofdtelefoon zonder snoer gebruiken.

Ook te gebruiken in het vliegtuig!

Die bluetooth functie is ideaal als je een van je eigen apparaten gebruikt, maar minder handig in het vliegtuig. Daarom zit er bij je Sennheiser Momentum 2.0 headphone ook een snoer en een input die je in je vliegtuig stoel kunt stoppen. Zo kun je de headphones ook gebruiken als je een film kijkt in het vliegtuig. We hebben deze vliegtuig input hieronder op de foto gezet, hij ligt rechts van de hoofdtelefoon:

Noise Cancelling Headphones Sennheiser

Makkelijk op te bergen door de inklapbare headphones

Bij je Sennheiser Momentum 2.0 krijg je ook een handige opbergetui en zakje, waarin je je headphones kunt opbergen maar waar je ook de extra snoeren (voor het opladen en het luisteren van muziek) kunt bewaren. De opbergetui lijkt op bovenstaande foto wat klein, maar je kan de oorschelpen als het ware inklappen waardoor de headphones er gemakkelijk inpassen.

De noise cancelling werkt alleen als je headphone is opgeladen, maar hoe doe je dat?

Let op: de noise cancelling werkt alleen als je jouw headphones hebt opgeladen. Zoals gezegd zit er een snoer bij de noise cancelling headphones, deze bestaan uit een ingang voor de headphones en aan de andere zijde zit een USB ingang. Je kan de headphones dus via jouw laptop opladen of je gebruikt een andere USB lader zoals die van je iPhone of Samsung telefoon. Vaak gaat het laden via een stekker wel sneller dan via je laptop, dus houd daar even rekening mee.

22 uur lang luisteren, handsfree bellen én 2 apparaten via Bluetooth koppelen

Tot slot ontdekten we nog een paar andere voordelen van de Momentum 2.0, zo kan je met een volle batterij de headphones zo’n 22 uur lang gebruiken. Verder kun je niet 1, maar 2 apparaten tegelijk gebruiken via Bluetooth. Zo kun je met gemak switchten tussen laptop of iPhone. Verder zitten in de oorschelpen ook twee microfoons, zodat je er ook handsfree mee kunt bellen.

En wat denk jij van deze Noise Cancelling Headphones?

Er hangt een flink prijskaartje aan, maar deze headphones kun je natuurlijk gebruiken voor het reizen, op werk of gewoon thuis. Je kan de Sennheiser Momentum 2.0 headphone hier bekijken en kopen.