mavic air drone

De nieuwe Mavic Air drone verdient een plek in je backpack

Er is een nieuwe drone op de markt, de Mavic Air. Als je ervan droomt om vette reisvideo’s of foto’s te maken, dan is dit je nieuwe travelbuddy. Je moet er wel een paar euro voor neer leggen, maar deze mega kleine inklapbare drone is het geld wat ons betreft helemaal waard.

Waarom de Mavic Air zo chill is, de nieuwe drone van DJI

Voorheen hadden wij de DJI Phantom 3 van hetzelfde merk dat de Mavic Air maakt. Je vraagt je dan misschien af waarom we toch de nieuwste aan onze camera collectie hebben toegevoegd. Een van de grootste voordelen is dat de Mavic Air helemaal opgevouwen kan worden totdat hij bijna in je broekzak past. Oke, dat is misschien wat overdreven, maar het pakketje dat je overhoudt is niet veel groter dan een toilettas.

Ook de controller is een stuk kleiner, nadeel is wel dat je de controlesticks er zelf in moet draaien en je die als het ware in je controller klemt als je ze niet gebruikt. Het is nog niet voorgekomen, maar het zou ons niks verbazen als we die sticks op een dag kwijt zijn.

Doordat de Mavic Air zo compact is en makkelijk op te bergen, is het ideaal als je alleen met je backpack of weinig bagage reist. Voor de DJI Phantom had je een gigantisch grote hardcase rugzak nodig die je als handbagage mee nam, maar de Mavic Air stop je gewoon ergens tussen. Je hoeft trouwens ook niet bang te zijn dat je tas veel meer zal wegen, want de Mavic Air weegt slechts 430 gram. Wat ook fijn is aan het formaat van de Mavic Air, is dat je veel minder bekijks hebt. Bij de douane hebben wij vooralsnog nul opmerkingen gehad, terwijl we bij de grotere Phantom meer dan eens vragen hebben gehad.

Qua vliegtijd kun je rekenen op zo’n 21 minuten vliegen. Wij hebben de drone tot nu toe elke keer op één plek gebruikt voor verschillende video’s en foto’s en moesten daarna opladen. Als je meerdere keren per dag wilt vliegen, is het dus wel slim om een extra batterij voor je drone erbij te kopen. In de Mavic Air zit al een ingebouwde SD kaart van 8GB, maar een extra kaartje is geen overbodige luxe als je foto’s in RAW schiet en veel video’s maakt.

Check in deze Zuid-Afrika video onze eerste shots met de Mavic Air

Hoe zijn de camera beelden van de Mavic Air?

Als de drone zelf zo klein is geworden, dan vraag je je vast af of de camera beelden qua kwaliteit dan achteruit zijn gegaan ten opzichte van de DJI Phantom. Niet is minder waar, wij vonden zelfs de kleuren veel mooier uitkomen. Ook kan de Mavic Air net als de Phantom4k-beelden schieten en foto’s van 12 megapixel resolutie. De sensor van de camera is verder te vergelijken met een 24mm f/2.8 lens. Ook slow-motion videos zijn te maken met de Mavic Air en dankzij de controller schakel je heel makkelijk tussen fotografie en video.

Nog niet geprobeerd, maar het kan wel…

We hebben het zelf nog niet geprobeerd, maar de Mavic Air is ook in staat panorama foto’s te schieten en een voorgeprogrammeerde vliegroute te vliegen. Ook kan deze drone een stuk veiliger door de lucht vliegen doordat er een ingebouwd ontwijkingsmechanisme in zit. Hierdoor werd het voor ons wel wat lastiger om de drone op onze hand te laten landen, maar hij land ook prima op de grond.

Hoe duur is de Mavic Air?

Voor de Mavic Air betaal je zo’n 849,- euro, je kan hem onder andere bestellen bij Bol.com. Er is een basic kit en een uitgebreider pakket. Ga je voor het grote pakket dan betaal je zo’n 1049,- euro. Daarbij krijg je naast de drone en standaard accessoires onder andere ook extra propellers, een afstandsbediening, een reistas, drie batterijen.

Meer lezen over drones, reisvideo’s en reisfotografie: