Soms zijn er van die gadgets waarvan je weet dat ze elke backpackreis zoveel chiller en leuker zouden maken, maar toch laat je ze meer dan eens thuis liggen of je wist simpelweg nog niet van het bestaan af. En dan zijn er ook nog de gadgets waarvan je weet dat ze je reisgevoel thuis nog beter in stand zouden houden, maar die koop je dan weer niet zo snel voor jezelf omdat ze juist leuk zijn om cadeau te krijgen. Wij hebben 5 van onze laatste vondsten en ideeën hier voor je op een rij gezet, eens kijken wat jij er van vindt:

1. Smartphone stabilisator

Wie zegt dat je een dure stabilisator en/of camera nodig hebt om mooie reisfilmpjes te kunnen maken? Heel wat fotograferen en videomakers hebben al bewezen dat je echt niet het meest dure spul hoeft te hebben om mooie content te creeëren op reis. Als je dus alleen je smartphone mee hebt, kun je al veel gave foto’s of videos schieten. Soms zijn er dan wel van die gadgets die het makkelijker maken om goed materiaal te maken en deze stabilisator is daar zo’n voorbeeld van. Als je deze selfie-stick stabilisator aan je camera bevestigt kun je namelijk veel gemakkelijker schok-vrije videos filmen. Oh en ook fijn, voor dit exemplaar van Radbag betaal je geen honderden euro’s maar slechts 24,95.

2. Bluetooth speakers van JBL

Als er één merk toffe bluetooth speakers maakt, dan is het JBL van het overkoepelende merk Harman. Ze zijn te koop in kekke kleurtjes en het geluid is extreem goed. Hoe klein de speakers ook zijn, je voelt en hoort alsnog een goede bass. Tegenwoordig zijn veel van de speakers ook nog eens waterproof, waardoor je ze gerust mee kan nemen naar plekken buiten je hostel zoals het zwembad of strand.

3. Sterren kijken met de Glow In The Dark Star Globe

De makers van de welbekende kras-wereldkaart hebben weer een nieuwe toffe reisgadget ontworpen, namelijk de Glow In The Dark Star Globe. Dit is een kleine wereldbol die oplicht in het donker en je bekende sterren en sterrenstelsels laat zien aan de hemel. Kan je eigenlijk wat meer aanwijzen dan die alombekende grote beer die iedereen nu wel kent! Leer hier alvast meer over sterren kijken

4. Het nekkussen: Je beste vriend tijdens vluchten en busritten

Feit is, als je in het vliegtuig of tijdens een busrit in slaap valt, gaat de reis 100 keer sneller dan als je de hele route wakker bent. Om een beetje behoorlijk in te kunnen dutten is je beste vriend het nekkussen. Er zijn natuurlijk simpele varianten verkrijgbaar, maar het nekkussen is tegenwoordig steeds luxer en comfortabeler. Zo stop je in een van boven getoonde met gemak je telefoon en de ander is juist geen nekkussen, maar geef je kin ondersteuning, de NodPod. Dit kussen van Quechua kun je weer op verschillende manieren gebruiken, zo maak je er met gemak een gewoon kussen van dat je kan gebruiken tijdens het kamperen.

5. Bluetooth TSA backpackslot

Vertrouw jij jezelf niet met een cijferslot? En geloof jij heilig in de technologie van nu? Dan is dit bluetooth TSA backpackslot de uitkomst voor jou. Om dit slotje te openen heb je namelijk alleen een smartphone nodig met bluetooth signaal en vervolgens kun je op die manier je bagage openen.

Meer reisgadgets bekijken?

Lees ook:

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.