Reisdagboek maken HP polaroids

5 tips om zelf een waanzinnig reisdagboek te maken!

Reisdagboeken, inmiddels heb ik er stapels van. De een staat vol met tekst, de ander is volgeplakt met toegangskaartjes of andere plaksels en in de volgende staan niet alleen tekst of ingeplakte plaatjes maar ook eigen gemaakte tekeningen. Hoe maak je na of tijdens een reis alleen zelf zo’n tof reisdagboek? Check deze 5 tips en je kan met gemak zelf aan de slag:

1. Koop een mooi reisdagboek

Een van mijn favoriete onderdelen: Een mooi reisdagboek of schrijfboekje kopen. Momenteel heb ik een leren notitieboek, met op de voorkant een grote oranje steen en van binnen handgemaakt papier. Zulke leren notitieboeken roepen bij mij meteen een reisgevoel op, het zijn namelijk typische boekjes die je op een bazaar in Marokko zou kunnen kopen of zo zouden passen in een klein winkeltje in India. Check hier waar je mooie leren reisdagboeken kunt kopen

Reisdagboek maken leren notebook

2. Maak je reisdagboek compleet door foto’s te printen

Dan stap twee: Foto’s printen! Meestal is een reisdagboek toch net wat leuker als er naast geschreven verhalen ook eigen gemaakte foto’s in staan. Zelf heb ik onlangs een HP Deskjet 3720 printer thuis gekregen en bijbehorend fotopapier, zodat ik thuis gemakkelijk foto’s af kan drukken en niet helemaal naar de winkel hoef. De kwaliteit van deze printer is eigenlijk even goed als die van een fotoservice in een winkel, alleen werkt dit voor mijn gevoel net wat sneller. Je kan deze printer namelijk koppelen aan je telefoon (kan ook met je laptop of tablet) via een wifi-verbinding, waardoor je de foto’s die je bijvoorbeeld op Instagram hebt geplaatst ook binnen no-time kan afdrukken. Verder is deze printer lekker klein, het schijnt zelfs de kleinste printer van nu te zijn, waardoor je hem ook gemakkelijk opbergt thuis en je hem niet standaard op je tafel of bureau hoeft te hebben staan.

Je eigen polaroids printen?

Oh en misschien nog leuk om te weten: De prints die ik gebruik heten “Social Media Snapshots” en lijken heel erg op polaroids. Deze print hebben alleen ook nog een plaklaag aan de achterkant, zodat je ze heel makkelijk meteen kunt inplakken in je reisdagboek. Een doosje kost 10,99 euro en daarin zitten dan 25 foto’s. In de app van HP kun je ook zelf kiezen hoe je deze snapshots bedrukt, je kan namelijk kiezen uit verschillende kaders of juist voor een gewone polaroid-look gaan.

Hp Social Media snapshots printen reisdagboek maken

3. Verzamel tijdens het reizen folders, tickets en andere dingen om in te plakken

Tijdens het reizen, krijg je meer dan eens toegangskaartjes of folders. Als je een reisdagboek maakt, is het leuk om dit soort dingen te bewaren. Als je die namelijk inplakt naast de teksten die je schrijft, geeft dat net een extra effect. Bovendien is het grappig om te zien hoe tickets over de hele wereld kunnen verschillen en soms zijn toegangskaartjes een kunstwerk op zich. In New York maakte ik bijvoorbeeld gebruik van de New York CityPASS en dat boekje ziet er echt tof uit. Zoiets vind ik altijd wel leuk om in te plakken, net als tickets van specifieke attracties of de kaart van een stad.

Tekening reisdagboek maken

4.Teken je reisdagboek vol

Je hoeft mijn tekeningen niet meteen mooi te vinden, want ik doe het eigenlijk vooral voor mezelf, dat tekenen in mijn reisdagboeken. De ene keer is het een tekening van de route die we hebben afgelegd en de andere keer bijvoorbeeld een schets van een palmboom, zoals hier ook boven. Ik vind het ook altijd wel lekker rustgevend, even een tekening maken als je op een mooie plek bent of gewoon rustig op je hotelkamer.

Reisdagboek HP Printer foto's

5. Vul je reisdagboek met mooie verhalen en quotes

En dan last but not least: Vergeet je reiservaringen niet om te zetten in een mooi verhaal. Of som bijvoorbeeld op één pagina alle hoogtepunten van een reis op. Of wat dacht je van een opsomming van alle toffe bezienswaardigheden en hotspots die je hebt bezocht? Maar ook is het leuk om een aantal quotes te verzamelen die je doen denken aan een bepaalde ervaring of reis. Een favoriete reisquote van mij is “Als ik een atlas open sla, reis ik in gedachte”, zoals je ziet heb ik die hierboven ook afgedrukt met de eerder genoemde HP Printer. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere quotes te verzinnen of manieren om je reisdagboek te vullen!

En, al zin gekregen om een reisdagboek te gaan maken?

Ken jij hét boek voor backpackers al?

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com