Ben je op reis, maar vragen de mensen thuis continu waar je bent? En vind je het bijhouden van een blog iets te veel werk? Dan kun je voor een Polarsteps profiel kiezen (check hier die van mij). Met Polarsteps creëer je namelijk heel gemakkelijk een tijdlijn van waar je bent geweest en daar voeg je vervolgens zelf tekst en afbeeldingen aan toe. Zo krijg je op een hele toffe manier een beeld van wat jij allemaal meemaakt op reis én achteraf kun je het allemaal laten afdrukken in een Travel Book (onder aan dit artikel vind je hier trouwens een kortingscode voor).

Polarsteps app travelbook

Waarom is Polarsteps zoveel chiller dan het bijhouden van een hele reisblog?

Het voordeel van Polarsteps is dat je in een oogopslag zowel je route als je verslag ziet, en je snel naar een volgende stap kan gaan. Je klikt op de kaart op een plek waar je geweest bent, en er verschijnt dan direct een verslag van die plek. Wanneer je een blog bijhoud wil je bovendien nog wel eens vergeten een stukje te typen. Polarsteps geeft je af en toe een herinnering om een stap te plaatsen over je reis, zodat je je reis up to date kunt houden. Ohja en een account aanmaken op Polarsteps is trouwens gewoon gratis, mocht je je dit afvragen. Hieronder kun je zien hoe mijn profiel er ongeveer uit ziet en zoals je ziet houdt de app ook het aantal landen bij dat je hebt bezocht bijvoorbeeld:

Mijn account

Reistips lezen van anderen

Verder kan je heel makkelijk andere reizigers opzoeken en gaan volgen, waardoor je ook met hun reis kunt meegenieten en misschien zelfs tips kunt opdoen voor je eigen reis. Zo heb ik persoonlijk ook al veel tips van Polarsteps profielen gehaald voor mijn eigen reis. Door ervaringen van anderen te lezen of een route te bekijken die ander gebruikers gevolgd hebben, krijg je ook ideeën voor je eigen reisplannen.

Een makkelijke, snelle en toffe manier om je reis vast te leggen

De app van Polarsteps kun je downloaden voor Android en Apple. De app werkt erg makkelijk op gps, je hebt dus niet per se wifi nodig, en heeft een batterij sparende functie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je telefoon wordt leeg getrokken qua batterij als je de app gebruikt. Polarsteps houd zelf bij op welke plaatsen je geweest bent en je kan per plaats tekst en uitleg toevoegen. Zo maak je jouw account extra persoonlijk. Het houd ook je exacte kilometers en reistijd bij. Zo weet je achteraf ook nog precies hoe lang je over een bepaalde route of (nacht)bus hebt gedaan bijvoorbeeld. Al je gegevens, jouw account, kun je vervolgens delen met vrienden of familie via een persoonlijke link. Als je mensen je laat volgen via je persoonlijke link, dan krijgen ze ook automatisch een update wanneer jij een nieuwe stap plaatst. Mensen kunnen dus je reis bekijken aan de hand van jouw profiel, eigenlijk werkt het een beetje als Facebook maar dan speciaal voor reizende reizigers. Als mensen jou profiel bekijken kunnen ze bijvoorbeeld net als op Facebook ook jouw stappen liken of er op reageren.

polarsteps app travelbooks kortingscode travelbook van polarsteps kortinsgscode travel book polarsteps app

Maak een Travel Book via jouw Polarsteps app

Het leukste is, wanneer je klaar bent met je reis of jouw Polarsteps dan kun je een Travel Book afdrukken van je profiel. Dit is niet verplicht, maar is een mogelijkheid. In zo’n Travel Book worden al je statistieken, teksten en foto’s op een toffe manier afgedrukt. Je ziet als het ware jouw tijdlijn en foto’s terug in een boek. Normaal gesproken betaal je voor een Travel Book van 24 pagina’s €30 (dit is de goedkoopste optie, je kan ook een boek maken van ongeveer 300 pagina’s maar hier betaal je net even meer voor), maar met deze kortingscode kun je €12.50 korting krijgen bij Polarsteps: PPv5r4w4. Deze kortingscode is exclusief voor lezers van WeAreTravellers en geldig t/m 31 augustus 2018. De code is niet te gebruiken in combinatie met andere kortingsacties.

Over de auteur

Travelblogger

Ik ben Erik van der Rijt, 22 jaar oud en heb een passie voor reizen. Ik hou ervan net even buiten het boekje te denken en naar plekken te gaan waar anderen niet snel aan denken of enkel van dromen.

34 reacties

 1. Gerard

  Een vriendin attendeerde mij op Polarsteps vanwege een fietstocht die ze doet. Ik meende opgepikt te hebben, dat Polarsteps een Nederlands vinding is maar alles is in het Engels. De wereldkaart staat op z’n kop en gespiegeld en verder is er geen informatie over haar fietstocht te zien, terwijl ze zegt weltekstente hebben geschreven en foto’s te hebben geplaatst.
  Wat zou ik verkeerd doen?

  Beantwoorden
 2. John

  Kan ik een Travel album aanmaken van eerdere foto’s die op mijn computer (iMac) zijn opgeslagen ?

  Beantwoorden
 3. Herman Palsgraaf

  Gm, medewerkers van Polarstep,

  Wij willen graag ons reisboek bestellen, het is helemaal klaar
  en doorgenomen maar dan komt de vraag hoe verder.

  Groet Herman

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Hi Herman,
   Deze vraag kun je het beste aan Polarsteps zelf stellen (bijvoorbeeld via hun social media accounts of mailadres) dan hier. Succes met het reisboek!

   Beantwoorden
 4. Heleen Veuger

  In 2019 hebben wij met vrienden een kleine rondreis van twee maanden gemaakt door Europa. Beiden met een eigen camper.
  Onderweg heb ik foto’s gemaakt en stukjes geschreven over de leukste, mooiste, en gekste plaatsen en belevenissen. Thuis een album laten maken door Polarsteps. Het resultaat is boven verwachting en
  Vrienden waren zo onder de indruk dat zij mij hierin volgen.
  Chapeau voor deze fantastische mogelijkheid!

  Beantwoorden
 5. Melissa

  De 1e 2wk van mijn reis kon ik in “concept” vorm aan mijn tekst werken en foto’s toevoegen door gebruik te maken van de knop ‘opslaan’, ‘bewerken’ en dan weer opslaan’. Was ik klaar met de geheje step dan kon ik hem plaatsen door de knop ‘publiceren’ te gebruiken. Als ik nu ergens kom en ik maak een step aan, publiceert hij deze automatisch, dus gelijk zichtbaar voor mijn volgers. Terwijl dat niet mijn bedoeling is omdat ik er eerst nog in wil werken. Heeft iemand hier ook ervaring mee en nog belangrijker, weet hoe dit op te lossen?!

  Beantwoorden
 6. Wilma

  Ik heb een reis van 31 dagen op mijn polarstep en wil een boek maken .
  Maar systeem zegt dat ik teveel pagina’s heb.
  Hoe kan ik van 1 maand 2 boeken maken.?

  Beantwoorden
 7. Brigitta

  Wij hebben de polar steps met veel plezier gebruikt. Ik wil nu mijn travelbook bestellen via de computer. Maar krijg steeds de melding dat mijn trip niet beeindigd is. Terwijl in de app staat dat mijn trip 25/10 beeindigd is en dat mijn travel tracker gestopt is.
  Waarom lukt het dan toch niet om mijn travelbook te bestellen? Heeft iemand de oplossing?

  Beantwoorden
 8. Daen heidi

  Hoi ,ik wil nu mijn boek maken maar kan niet want krijg een melding met uitroepteken dat deze trip needs to have at least 5 photos
  Wat moet ik nou doen

  Beantwoorden
 9. Ingrid

  Ik zie ineens de afgelegde route van onze trip niet meer.
  Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan terugkrijgen?

  Beantwoorden
 10. Danette

  Vraag 1:
  Hoe kan het dat Polarsteps op mijn telefoon een andere reistijd aangeeft dan de Polarsteps via mijn laptop? Ik zie bijvoorbeeld op mijn telefoon staan dat degene die ik volg al 23 uur onderweg is en op mijn laptop staat 13 uur.
  Vraag 2:
  Onder de knop in de app ‘X is nu op reis’ is sinds twee dagen geen verandering zichtbaar, terwijl X volgens het reisplan (en de meldingen van X via app en mail) op reis moet zijn (in een vervoersmiddel moet zitten). Is onder de knop in de app ‘X is nu op reis’ altijd de meest actuele plaats zichtbaar?

  Beantwoorden
 11. Jolande

  Ik heb de app op mijn telefoon geinstalleerd. Bij mijn account staat mijn emailadres wel, maar ik heb het idee dat er geen wachtwoord geregistreerd staat. Sowieso niet via facebook (die melding krijg ik). Via de app krijg ik nu een Travelbook aangeboden, maar deze wil ik via de pc aanpassen. Dan kan ik foto’s gemaakt met mijn fototoestel toevoegen, en heb ik een veel groter beeld. Ik krijg het maar niet voor elkaar om in te loggen via mijn pc. Als ik een nieuw ww wil opvragen, krijg ik wel een mail hierover, maar als ik dan een nieuw ww invoer, lukt het resetten van het ww niet.

  Beantwoorden
 12. Gerard

  Kan ik mijn reis delen met reisgenoot die ook polarsteps heeft. Zodat 1 iemand de reis hoeft bij te houden?

  Beantwoorden
 13. Saskia de Vos

  Raakt mijn geheugen van mijn telefoon niet vol met al deze foto’s, reisverslagen? Of worden deze in een soort dropbox opgeslagen?

  Beantwoorden
 14. Tineke koot

  Ik heb vandaag mijn reis bijgewerkt op de pc maar op mijn tablet is dat niet te zien via de app.

  Beantwoorden
  • Elly

   Hoi …als je wilt wisselen van telefoon naar laptop moet je uitloggen op je telefoon .en dan inloggen op je laptop .omgekeerd hetzelfde .
   Dan zou het verschil opgelost moeten zijn .

   Beantwoorden
 15. Gerda

  Ik zou graag Polarsteps willen installeren. Maar ik zou eerst het antwoord willen weten op de vraag die Jan 24 mei geplaatst heeft.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Via mijn Nikon kan ik heel makkelijk foto’s van mijn camera op mijn iphone zetten, wellicht zit deze optie ook op jouw eigen camera? Of sluit de camera aan op je computer of laptop, open polarstaps via je je computer of laptop en voeg daar je foto’s toe. Je hoeft namelijk niet per se via je telefoon in te loggen, dat kan ook via je laptop of computer.

   Beantwoorden
 16. Jan

  Hoe kan ik foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt toevoegen? Ik maak maak niet echt veel foto’s met mijn I-Phone

  Beantwoorden
  • carla

   via windows 10 op je computer, app installeren op je computer en de foto’s van je comp in de app

   Beantwoorden
  • Erik

   Hi Yvonne,

   Nee dit is niet nodig. Zij kunnen dit ook online bekijken zonder de app te downloaden!

   Groetjes

   Beantwoorden
   • Corav

    Hoe gaat dat dan online? Via de site van polarsteps

   • Roëll de Ram

    Hi Cora,
    Je krijgt als het ware een soort persoonlijke pagina, daarop kunnen ze je reis terug zien. Dat ziet er bijv. zo uit: polarsteps.com/louisevoyage en dan ipv louisevoyage staat daar dan jouw gebruikersnaam. Zo kunnen mensen je reizen terugzien. Succes!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.