Ben je op reis, maar vragen de mensen thuis continu waar je bent? En vind je het bijhouden van een blog iets te veel werk? Dan kun je voor een Polarsteps profiel kiezen (check hier die van mij). Met Polarsteps creëer je namelijk heel gemakkelijk een tijdlijn van waar je bent geweest en daar voeg je vervolgens zelf tekst en afbeeldingen aan toe. Zo krijg je op een hele toffe manier een beeld van wat jij allemaal meemaakt op reis én achteraf kun je het allemaal laten afdrukken in een Travel Book (onder aan dit artikel vind je hier trouwens een kortingscode voor).

Polarsteps app travelbook

Waarom is Polarsteps zoveel chiller dan het bijhouden van een hele reisblog?

Het voordeel van Polarsteps is dat je in een oogopslag zowel je route als je verslag ziet, en je snel naar een volgende stap kan gaan. Je klikt op de kaart op een plek waar je geweest bent, en er verschijnt dan direct een verslag van die plek. Wanneer je een blog bijhoud wil je bovendien nog wel eens vergeten een stukje te typen. Polarsteps geeft je af en toe een herinnering om een stap te plaatsen over je reis, zodat je je reis up to date kunt houden. Ohja en een account aanmaken op Polarsteps is trouwens gewoon gratis, mocht je je dit afvragen. Hieronder kun je zien hoe mijn profiel er ongeveer uit ziet en zoals je ziet houdt de app ook het aantal landen bij dat je hebt bezocht bijvoorbeeld:

Mijn account

Reistips lezen van anderen

Verder kan je heel makkelijk andere reizigers opzoeken en gaan volgen, waardoor je ook met hun reis kunt meegenieten en misschien zelfs tips kunt opdoen voor je eigen reis. Zo heb ik persoonlijk ook al veel tips van Polarsteps profielen gehaald voor mijn eigen reis. Door ervaringen van anderen te lezen of een route te bekijken die ander gebruikers gevolgd hebben, krijg je ook ideeën voor je eigen reisplannen.

Een makkelijke, snelle en toffe manier om je reis vast te leggen

De app van Polarsteps kun je downloaden voor Android en Apple. De app werkt erg makkelijk op gps, je hebt dus niet per se wifi nodig, en heeft een batterij sparende functie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je telefoon wordt leeg getrokken qua batterij als je de app gebruikt. Polarsteps houd zelf bij op welke plaatsen je geweest bent en je kan per plaats tekst en uitleg toevoegen. Zo maak je jouw account extra persoonlijk. Het houd ook je exacte kilometers en reistijd bij. Zo weet je achteraf ook nog precies hoe lang je over een bepaalde route of (nacht)bus hebt gedaan bijvoorbeeld. Al je gegevens, jouw account, kun je vervolgens delen met vrienden of familie via een persoonlijke link. Als je mensen je laat volgen via je persoonlijke link, dan krijgen ze ook automatisch een update wanneer jij een nieuwe stap plaatst. Mensen kunnen dus je reis bekijken aan de hand van jouw profiel, eigenlijk werkt het een beetje als Facebook maar dan speciaal voor reizende reizigers. Als mensen jou profiel bekijken kunnen ze bijvoorbeeld net als op Facebook ook jouw stappen liken of er op reageren.

polarsteps app travelbooks kortingscode travelbook van polarsteps kortinsgscode travel book polarsteps app

Maak een Travel Book via jouw Polarsteps app

Het leukste is, wanneer je klaar bent met je reis of jouw Polarsteps dan kun je een Travel Book afdrukken van je profiel. Dit is niet verplicht, maar is een mogelijkheid. In zo’n Travel Book worden al je statistieken, teksten en foto’s op een toffe manier afgedrukt. Je ziet als het ware jouw tijdlijn en foto’s terug in een boek. Normaal gesproken betaal je voor een Travel Book van 24 pagina’s €30 (dit is de goedkoopste optie, je kan ook een boek maken van ongeveer 300 pagina’s maar hier betaal je net even meer voor), maar met deze kortingscode kun je €12.50 korting krijgen bij Polarsteps: PPv5r4w4. Deze kortingscode is exclusief voor lezers van WeAreTravellers en geldig t/m 31 augustus 2018. De code is niet te gebruiken in combinatie met andere kortingsacties.

9 reacties

 1. Gerard

  Kan ik mijn reis delen met reisgenoot die ook polarsteps heeft. Zodat 1 iemand de reis hoeft bij te houden?

  Beantwoorden
 2. Saskia de Vos

  Raakt mijn geheugen van mijn telefoon niet vol met al deze foto’s, reisverslagen? Of worden deze in een soort dropbox opgeslagen?

  Beantwoorden
 3. Tineke koot

  Ik heb vandaag mijn reis bijgewerkt op de pc maar op mijn tablet is dat niet te zien via de app.

  Beantwoorden
 4. Gerda

  Ik zou graag Polarsteps willen installeren. Maar ik zou eerst het antwoord willen weten op de vraag die Jan 24 mei geplaatst heeft.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Via mijn Nikon kan ik heel makkelijk foto’s van mijn camera op mijn iphone zetten, wellicht zit deze optie ook op jouw eigen camera? Of sluit de camera aan op je computer of laptop, open polarstaps via je je computer of laptop en voeg daar je foto’s toe. Je hoeft namelijk niet per se via je telefoon in te loggen, dat kan ook via je laptop of computer.

   Beantwoorden
 5. Jan

  Hoe kan ik foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt toevoegen? Ik maak maak niet echt veel foto’s met mijn I-Phone

  Beantwoorden
  • carla

   via windows 10 op je computer, app installeren op je computer en de foto’s van je comp in de app

   Beantwoorden
  • Erik

   Hi Yvonne,

   Nee dit is niet nodig. Zij kunnen dit ook online bekijken zonder de app te downloaden!

   Groetjes

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Tips voor je vakantie nodig?

Bestel het boek Backpack Bestemmingen!
Daarin vind je de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en heel veel tips!)

Bestellen