Met deze gadgets in je survival kit overleef je elke lange vlucht!

Lange vluchten. Ze brengen je naar de andere kant van onze aardbol, maar volgens mij is er niemand op deze wereld die er écht van houdt. Zeg nou eerlijk, er is niks aan om met honderden mensen als sardientjes in een droge ruimte te zitten die met het uur raarder gaat ruiken. Oké, de eerste twee uur gaan nog wel. Maar zodra je een nieuwe film aan zet begin je je toch af te vragen waarom je niet een bestemming dichterbij hebt uitgekozen en hoop je met heel je hart dat je een groot gedeelte van de vlucht slaapt, zodat je zo min mogelijk bewust hoeft mee te maken. Yep, vliegen is niet altijd een pretje. Maar dat betekent niet dat je bij de koffers (eh, pakken) moet neer gaan zitten! Er zijn namelijk heel wat gadgets die jouw airplane-pain kunnen verzachten!

Verminder je airplane-pain met deze gadgets

Voor reizigers met smetvrees: Seat covers van Nice Seats

De verhalen over bacteriën in vliegtuigen geven je een instant horror gevoel zodra je titels leest als “Bacteriën overleven dagenlang op vliegtuigstoelen”. Niet zo gek als iemand met een beetje smetvrees daar liever niet op zit. Toch is ook hier een perfecte oplossing voor bedacht, namelijk: Nice Seats. Dit is een merkje op Etsy dat covers maakt voor vliegtuigstoelen of andere vervoersmiddelen.

De opblaasbare nek steun en de J Pillow

Als je een blaffend geluid zou maken wanneer je zo’n opblaasbaar nek ding om hebt, is je imitatie van een net geopereerde hond waarschijnlijk perfect. Want let’s face it, zo’n ding dat om je nek zit gekneld zorgt er nou niet bepaald voor dat je er normaal uit ziet. Toch is zo’n opblaasbare nek steun de redding tijdens elke lange vlucht. Zo’n kussen zorgt er namelijk toch maar mooi voor dat je mond niet half open hangt en je hoofd soms met een knal naar beneden valt. Oh en ben je echt geen fan van zo’n typische neksteun omdat het je een claustrofobisch of wurg gevoel geeft? Dan is de J Pillow misschien wat voor jou. Deze klem je aan een zijkant van je hoofd, perfect voor zijslapers dus.

Sokken maken de reiziger

Een goed paar sokken kan een lange vlucht en de periode erna een stuk aangenamer maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je buren. Je wilt immers in het vliegtuig niet aan passenger shaming doen. Goede sokken zorgen er voor dat je voeten niet gaan stinken, er een goede circulatie blijft en je voeten niet te heet of te koud worden. Ook zorgen goede sokken ervoor dat je geen dikke voeten hebt na het vliegen. Sommige sokken circuleren namelijk niet goed en daardoor kan het zo voorkomen dat je ineens niet meer in die Allstars past die je aan had. Je kunt goede vliegsokken onder andere bij Stox Energy kopen en hele gezellige sokken vind je bij Kindred Spirits!

Knee defender gadget

Bescherm jezelf met de Knee Defender

Het moment waarop je voorbuurman zijn stoel naar achter zet, is vaak ook het moment dat je knieën het moeten ontgelden. Ook hier is een handige gadget voor bedacht, namelijk de Knee Defender. Al meer dan 10 jaar oud en of het overal is toegestaan is onduidelijk, maar als je de Knee Defenders aan je eigen tafeltje klikt is het voor de stoel voor je vrijwel onmogelijk om nog naar achter te gaan. De reactie die je dan waarschijnlijk het beste kan geven als de stoel niet mee werkt: “Ehm… I think your chair is broken or something!” al zal niet iedereen daar in trappen en de stewardessen zeker niet.

Bose noise cancelling

Oordopjes die vliegtuig-ruis laten verdwijnen

Bose ontwikkelde een tijdje terug koptelefoons die ruis meer dan ooit laten verdwijnen, ook wel de “Noise Cancelling”  headphones genoemd. Nu zijn er echter ook oortjes die je in kunt doen die zo min mogelijk achtergrond geluiden door laten. Denk dus niet alleen aan het geluid dat het vliegtuig maakt, maar ook aan huilende kinderen of snurkende mensen.

Slot open maken

Voor wie zich altijd verveeld in het vliegtuig

Er moet natuurlijk ook iets van vermaak in dit lijstje staan! De sudoku boekjes, ipad-tips en de in-flight entertainment kennen we echter nu allemaal wel, dus de veel-vlieger maak je alleen nog enthousiast met iets unieks. Dit setje sloten is dat zeker. Met deze sloten-set leer je namelijk hoe je een slot kunt openbreken. Ben je na je vliegreis ineens een professionele inbreker! Je weet maar nooit wanneer die skills handig zijn. Wij vonden deze set op Fancy.com.

De iLap voor als je je laptop wilt gebruiken tijdens de vlucht

Niks is zo vervelend als een tafeltje dat te laag staat waardoor je je laptop niet fijn kunt gebruiken in het vliegtuig. Op je benen zetten is vaak ook geen optie, dus grote kans dat je na een uurtje je laptop weer opbergt. Nu zijn laptop standaarden hiervoor de uitkomst en een van de fijnste lijkt ons de iLap. Heb je gelijk kussentjes waarop je armen kunnen rusten en je nek komt niet meer in een kramp terecht van al het voorovergebogen zitten. Je kan de iLap kopen bij Raindesigninc.com.

Lange vlucht gadgets Skyview griffin

Gebruikers van een iPad of eReader moeten dit hebben

Ken je dat moment, waarop je echt nog volop in je boek zit op je eReader of een prima serie aan het kijken bent op je iPad maar dat je het apparaat wel uit moet doen omdat je armen het niet meer kunnen vasthouden? Nou op dat moment heb je de Sky View van Griffin Technology nodig. Dan klik je je tablet of eReader gewoon vast aan de stoel voor je en kun je gewoon lekker door blijven lezen of kijken.

Nep-komkommer oog pads

Lange vluchten drogen je uit. Je hebt niet alleen dorst, ook je huid is droger dan droog en je neus of ogen voelen ook als kurk aan. De oplossing voor je ogen? Nep-komkommer pads! Leg ze een paar minuten op je ogen en voila, je kan weer fijn kijken! Deze kun je gewoon kopen bij drogisterij.net. Als je geen fan bent van komkommer heb je eventueel ook nog een sinaasappel versie.

Wat zijn jouw favoriete gadgets tijdens een lange vlucht?