meer vakantiedagen 2021

Meer vakantiedagen in 2021? Zo kan je 57 dagen weg in plaats van 27!

Wil jij meer op vakantie dan alleen die 27 vakantiedagen die je van je werk vrij krijgt? Dat kan! Ja, ook door geen extra vakantiedagen bij te kopen of door onbetaald verlof te nemen. Net als voor vorig jaar (check hier hoe je meer vrije dagen in 2020 kon krijgen, toen kon je 53 dagen of 55 dagen vrij zijn, terwijl je maar 27 dagen opnam) hebben we ook voor het hopelijk mooie 2021 uitgepuzzeld hoe je lekker veel op vakantie kunt! Echt moeilijk is het overigens niet, het enige wat je moet doen is jouw vakantiedagen slim inzetten! Uiteraard moet hierbij vermeld worden dat dit niet voor elk beroep even makkelijk kan (mensen die in het onderwijs werken, zijn minder flexibel natuurlijk en hetzelfde geldt voor zorgpersoneel) en het hangt ook af van het team of de werkgever waarmee je werkt, maar zie het als inspiratie en slimme tip. Je hoeft namelijk niet je leven lang aan schoolvakanties vast te houden, vakantie vieren en vrij nemen kan ook op andere manieren! Voor de berekening hebben we voor 2021 een gemiddelde van 27 vakantiedagen genomen, maar ook als je minder vakantiedagen vanuit werk hebt kun je nog veel weg.

Zo haal jij alles uit je vakantiedagen in 2021

Yep, het is echt mogelijk, meer uit je vakantiedagen halen. Het is echt niet zo dat je alleen die 27 dagen op vakantie kunt die je van je werkgever krijgt. Als je het slim doet, kun je meer dagen en langer weg! Hoe je dat doet is eigenlijk best simpel, je combineert je vrije dagen met Nederlandse feestdagen (denk bijvoorbeeeld aan Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Koningsdag en Kerst) en weekenden en zo kun je langer op vakantie dan alleen op die 27 dagen.

Neem op deze dagen vrij & neem langer vakantie in 2021

We hebben voor je uitgezocht wat de beste manier is om je vakantiedagen in te zetten in 2021. Helaas vallen sommige wettelijke vrije dagen wel in het weekend dit jaar, waardoor het iets moeilijker puzzelen is. Maar al met al kun je toch nog super veel weg!

57 dagen vrij terwijl je 27 vakantiedagen opneemt

We hebben rekening gehouden met weekenden en wettelijk vastgestelde feestdagen en dan kun je in 2021 het beste op de volgende momenten vakanties inplannen:

  • Kerstmis & Nieuwjaar (25 december ’20 t/m 3 januari ’21): 10 dagen vrij terwijl je 4 dagen op neemt
  • Goede Vrijdag, Pasen (2 april t/m 11 april): 10 dagen vrij terwijl je 4 vakantiedagen opneemt
  • Koningsdag, Bevrijdingsdag & Hemelvaart (24 april t/m 16 mei): 23 dagen vrij terwijl je 12 dagen op neemt
  • Pinksteren (23 mei t/m 24 mei): 9 dagen vrij terwijl je 4 vakantiedagen opneemt
  • Kerst (25 t/m 29 december ’21): 5 dagen vrij terwijl je 3 dagen op neemt

Bij deze optie gebruik je trouwens wel 4 vakantiedagen uit 2020, dus hou daar even rekening mee. Dit is aan het begin van 2021 en aan het eind van 2020. Wil je heel graag een volle maand weg? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de 4 dagen die je in onderstaande voorbeeld op neemt tijdens Goede Vrijdag en Pasen, dat je die inzet in mei. Dan heb je nog één vakantiedag nodig om de hele maand mei weg te kunnen. Mocht je een verre reis willen maken voor een lange periode, is dit het beste moment.

57 dagen vrij

Meer vakantiedagen 2021 januari Meer vakantiedagen 2021 april Meer vakantiedagen 2021 mei meer vakantiedagen in 2021 hoeMeer vakantiedagen 2021 december

Wanneer ga jij vrij nemen in 2021?

Handig overzicht he? Heb jij meteen al een idee over wanneer jij welke vrije dagen gaat opnemen in 2021? Of weet je zelfs een manier waarop het nog slimmer kan? Laat dan hieronder even een reactie achter! Benieuwd hoe je het dit jaar, in 2020, al beter had kunnen doen? Check dan even hoe je slim je vakantiedagen kon opnemen in 2020.

Wat inspiratie voor vakanties in 2021:

  • Ga naar de Malediven, als je via Qatar Airways vliegtickest koopt dan heb je gunstige voorwaarden. Als je door corona bijvoorbeeld toch niet kan of wil vliegen, dan kun je kosteloos je ticket wijzigen.
  • Boek meer tripjes in Nederland, ga bijvoorbeeld naar: de Achterhoek, Volendam of maak een wereldreis in Nederland
  • Plan meer reizen in Europa met je eigen auto (of huurauto)