Reizen doe je niet alleen in het buitenland, maar eigenlijk ook elke dag hier in Nederland en als stadsmeisje kan ik wat dat betreft niet zonder mijn fiets. Doordeweeks race ik ermee naar werk (tja, ik ben zo iemand die eigenlijk altijd te laat is…), in het weekend ga ik op m’n gemakje naar de stad om vrienden te meeten en incidenteel naar een verborgen plek wat verder buiten Amsterdam. En dat allemaal op mijn oude en vertrouwde omafiets in azuur blauwe kleur. Sinds een aantal maanden begint mijn omafiets alleen steeds meer kuren te vertonen (misschien zou barrel ook een betere omschrijving zijn) en daardoor begon ik dit weekend een zoektocht naar een nieuwer en sneller exemplaar. Kijkend in de winkel en online bij webshops vormde zich vanzelf een wensenlijstje vol hippe urban fietsen. Mijn favorieten heb ik hieronder in een lijstje verzameld en ik ben benieuwd op welke jij zo zou willen weg rijden?

Handige sites om hippe fietsen te kopen:

13 x hippe fietsen voor in de stad

Vigour lady van Roetz-bikes

Deze semi sportieve stadsfiets is van Roetz bikes, waar fietsen worden gemaakt die geïnspireerd zijn op vroeger. Deze editie lijkt uit de vorige eeuw te komen, maar heeft een urban tintje door het rood in de cremekleurige banden en het fel witte frame. Wat ook vet is, is dat de kettingbeschermer uit hout bestaat en het zadel maar ook de handvaten dezelfde bruine kleur hebben. Pssst…. en heb je al gezien dat deze versie hieronder een e-bike is?!

Hippe fietsen roetz

Prijs: 599 euro voor gewone Roetz bikes (e-bikes zij 2499 euro)

VANMOOF F serie

Vriendlief rijdt inmiddels op een VANMOOF, een fietsmerk dat je overal in Amsterdam tegenkomt. Wat overigens niet zo gek is, want dit is ook de plek waar hun kantoor is gevestigd. VANMOOF maakte echte stadsfietsen die er straks en urban uitzien. Totaal anders dan wat we van andere merken gewend zijn en hun slogan is dan ook: VANMOOF is born from a love for bicycles and a hunger for change. De mat zwarte uit de F serie vind ik op dit het moment het mooist:

VANMOOF urban fietsen
Prijs: 598 euro

Heavydutynl van Gazelle

Het zou mij niets verbazen als je bij het merk Gazelle vooral denkt aan je ouders die je vertellen hoe goede fietsen ze maken of aan 2 rode wind jacks die achter elkaar door ons polderlandschap fietsen. Toch kwam ik ook deze hippe lifestyle fiets van Gazelle in Utrecht tegen. De banden hebben een felle oranje kleur en het frame is mat beige. Voor mannen is er ook versie waarbij het oranje verwisseld is voor kobalt blauw en het frame meer een antraciet grijze kleur heeft.

Hippe fietsen gazelle hybrid

Prijs: 799 euro

Blackstar Bamboo Bikes

What’s in a name: Deze fietsen heten niet zomaar Bamboo Bikes, nee deze  zijn echt van bamboo gemaakt. En met hun slogan laten Blackstar Bikes al zien dat ze erg populair zijn “The bas news is everybody wants one. The good news is every frame is unique.”

urban fietsen bamboo bikes
Prijs: 849 euro

BRIK Sec fiets

Een fiets zonder poeha, want een goede fiets heeft dat niet nodig vinden ze bij BRIK fietsen. Een fel turquoise kleurtje hebben de damesfietsen dan weer wel en zowel het zadel als de handvatten zijn van bruin leer. Wat deze fiets ook bijzonder maakt, is dat hij geen ketting heeft. Geen… ketting?! Nope. In deze fiets zit een cardan. Dat betekent nooit meer kettingen die eraf schieten en je fiets moeten omdraaien om hem er weer op te krijgen.

Brik sec urban fietsen

Prijs: 739 euro

Azor bikes

Ook het merk Azor bikes heeft heel wat hippe fietsen. Waaronder deze Schouwen fiets met zwart frame in een soort driehoekige structuur. Volgens sommige lijkt het net op de stalen structuur die ook in de Eiffeltoren is gebruikt.

azor hippe fietsen

Prijs: 789 euro

Batavus hommage

Batavus valt eigenlijk een beetje in hetzelfde rijtje als gazelle, maar ook zij hebben een fiets die perfect in de stad past: de Hommage fiets. De fiets heeft een vintage uiterlijk en deze versie is in groen, zwart en blauw te krijgen.

batavus homage hippe fietsen

Prijs: 449 euro

Veloretti fietsen

Dit is het Caferacer model van Veloretti. Een vintage stadsfiets die in allemaal verschillende kleuren verkocht wordt. Denk aan minty mint, appeltjes groen, james brown, pumpkin of dakota red. Ook Veloretti is net als VANMOOF in hartje Amsterdam gevestigd. Alle fietsen kun je van een leren Brooks zadel voorzien of juist van een voorframe met of zonder mandje.

Veloretti hippe fietsen caferacer
Prijs: 369 euro

Shinola fietsen

Oke, dit is eigenlijk zo’n merk waar ik alleen maar over kan dromen. Maar daarom niet minder leuk om deze urban fiets in dit lijstje te vermelden. De Shinola fietsen lijken uit de fifties te komen, vooral deze roze met witte details: The Bixby-fiets.

shinola hippe fietsen
Prijs: 1950 euro

LEKKER Jordaan fiets

Geïnspireerd door Amsterdam en gebouwd in Australie, dat zijn de LEKKER fietsen. De fietscultuur van Amsterdam komt in de fietsen samen met de laid back beachcultuur van Australie. Onderstaand vind je het model Jordaan, maar ze hebben ook meer sportieve fietsen.

lekker fietsen jordaan
Prijs: 548 euro

Van Stael van Gazelle

Gazelle heeft nog een pareltje van een fiets, namelijk de stoere Van Stael bike. De fiets heeft een mix van een bruin en grijze kleur, voorop kun je een rekje laten te plaatsen en in 2014 heeft de fiets een award gewonnen voor het industriële ontwerp.

Van Stael hippe fietsen gazelle
Prijs: 649 euro

Cortina Chrono

Een omafiets met versnellingen van het merk Cortina. Het is een beetje een retro achtige fiets die perfect in de stad past. Bekijk Cortina damesfietsen en bekijk hier Cortina herenfietsen.

hippe fietsen Cortina chorono fietsen
Prijs: 423,95

Ticino 8d fiets in Glacier Blue

Deze Ticino fiets vind je in Kiwi en Glacier blue en is tegelijk modern als vintage. Perfect voor in de stad dus en wat ook heel relaxed is, is dat deze fiets heel wat versnellingen heeft. Tegen de wind in is dus ook geen probleem!

ticino hippe fietsen
Prijs: 799 euro

Op welke fiets zou jij graag weg willen rijden?

En, kijkend naar dit lijstje: Op welke hippe fiets zou jij graag weg willen rijden? Laat het hieronder weten in en berichtje of stuur een reactie via Twitter of Facebook.

Benieuwd waar je hippe fietsen kunt kopen?

Check ook onderstaande sites:

7 reacties

 1. Kiona

  lopifit.nl: Een fiets die alle 13 fietsen hier voorbij gaat wat betreft vervoermiddel en genieten.
  Je loopt op normaal tempo en gaat 25km per uur!

  Beantwoorden
 2. Maius

  Ben zelf wel fan van de VANMOOF serie. Mocht je een fiets 2ehands willen aanschaffen, dan zijn tweedehands sites ook handig om te checken.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.