Geslaagd cadeau tips examencadeau

5 x inspiratie voor een heel tof GESLAAGD cadeau!

Heb jij ook al die vlaggen met rugzakken in de straten zien hangen? Een hele lading middelbare scholieren, rond de 200.000 om wat preciezer te zijn, hebben deze maand te horen gekregen of ze geslaagd zijn of niet. Mega spannend en een giga ontlading voor wie zijn of haar eindexamen heeft gehaald. Maar wat is een tof examencadeau om te geven als je op bezoek gaat om het te vieren? Met wat voor cadeau maak je iemand blij die net geslaagd is? Grote kans dat de ouders wat meer uitpakken dan jou of simpelweg een leuk feestje organiseren, maar wat als je als familielid, buurvrouw of vriend langsgaat? Wij hebben een paar ideale verrassingen en presentjes op een rij gezet!

5 x een heel tof Geslaagd cadeau

geslaagd cadeau champagne

1. Feestelijke bloemen, een confettikanon of bubbels doen het altijd goed

Is de geslaagde onder de 18 dan is het slimmer om een alcoholloze champi in te pakken, maar feit is dat bubbels altijd feestelijk zijn net als een fles die met een knal open gaat. Je kunt een fles champagne zo duur en goedkoop vinden als je zelf wilt, en heb je een wat kleiner budget dan is een prosecco of cava natuurlijk ook heel lekker. Ook leuk: Een confettiknaller! Met een confettikanon zit de feeststemming er sowieso meteen goed in en van een bos feestelijke bloemen wordt ook iedereen zeker blij.

2. Een envelop met inhoud dat mee kan op de eindexamenreis

Yes, de eindexamenreis, als je geslaagd bent is zo’n tripje bijna een must en heel wat middelbare scholieren gaan dan ook mee met een jongerenvakantie van Beachmasters of GoGo Jongerenreizen. En wat is ideaal om mee te nemen op zo’n tripje naar Blanes, Rimini, Chersonissos, Sunny Beach of Lloret de Mar? Genoeg geld om van leuke feestjes te genieten of om een toffe excursie te doen! Met een envelop met inhoud ga je iemand die geslaagd is zeker blij maken. Stop er een lief kaartje bij en je hebt gegarandeerd een geweldig geslaagd cadeau paraat!

Backpack bestemmingen leuke reisboeken top 10

3. Het boek Backpack Bestemmingen

Hoeveel middelbare scholieren nemen tegenwoordig wel niet een tussenjaar voordat ze echt gaan studeren? Inmiddels zijn dat er steeds meer. En om ze te helpen kiezen tussen al die toffe bestemmingen waar ze tijdens dat tussenjaar naartoe kunnen, is een reisboek ideaal. Een van de leukste reisboeken van dit moment is Backpack Bestemmingen, al zeggen we het zelf. Het staat nu al een hele periode in de reisboeken top 10 van Bol.com en in het boek vind je de 23 mooiste reizen voor backpackers. De tien meest goedkope bestemmingen worden extra toegelicht in het boek en dat is best fijn als je 18 bent, aangezien je dan alles bij elkaar moet sparen via je bijbaantje. Het boek Backpack Bestemmingen kost bovendien maar 20,- euro en is daarmee een ideaal kadootje!

4. Mooi volwassen sierraad of horloge als aandenken aan deze mijlpaal

Je hoeft echt niet meteen een diamanten ring of gouden ketting te kopen, maar het kan wel leuk zijn, helemaal als je wat dichter bij de geslaagde staat, om een mooi sierraad te geven als aandenken. Wat bijvoorbeeld leuk kan zijn, is een armband waar iets in staat gegraveerd. Zoals je in deze cadeau top 50 kon zien, hebben wij ooit in een armband “WeAreTravellers” laten graveren in een sierraad van Lucardi maar je kan er ook een bijzondere quote in zetten zoals “The world is yours” dat een positieve vibe aan de toekomst geeft. Voor een jongen kan een stoer en volwassen horloge een mooi aandenken geven. Het is een wat volwassener cadeau en ook niet iets dat je zomaar krijgt. Schrijf ook hier een leuk kaartje bij, bijvoorbeeld iets over de spannende tijd die nog gaat komen, en dan is zo’n horloge super toepasselijk voor iemand die geslaagd is.

Geslaagd Cadeau tony regenboog

5. Iets heerlijks: Stapel Tony’s, bonbon’s of cadeaubon om ergens te high tea’en

Van goed eten worden we allemaal blij, dus als je komt aanzetten met een stapel Tony’s in alle kleuren van de regenboog of een mooie doos met bonbon’s dan scoor je daar sowieso punten mee. Ook leuk: Een cadeaubon om ergens te high tea’en! Laatst schreven wij over de leukste high tea’s in Utrecht, en voor veel van dat soort tentjes kun je ook een cadeaubon geven. Denk bijvoorbeeld aan Vlaamsch Broodhuys of aan de Yoghurt Barn, zulken bonnen kun je bovendien in verschillende steden gebruiken en het geeft de geslaagde de kans om zijn of haar succes nog een keer te vieren!

Wat vind jij een tof geslaagd cadeau?

Heb jij wel eens een heel tof geslaagd cadeau gegeven? Of heb je juist zelf iets heel bijzonders gehad? Laat het hieronder weten in de comments! Hoe meer cadeau inspiratie hoe beter!